Satu Saunion vegaaninen leivontablogi

Info | Reseptihakemisto | Täytekakkuopas | Tuulispään leivontakirja
Näin korvaat: Kananmuna | Kermavaahto | Tuorejuusto | Muut maitotuotteetLiivate
Erityisruokavaliot: Gluteeniton | SoijatonPalmuöljytön

keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Ihanaa maailman vegaanipäivää eilen!

Haluan toivottaa kaikille blogin lukijoille hyvää eilistä maailman vegaanipäivää!

Eilinen (ja toissapäivä) meni sellaisessa tohinassa, etten ehtinyt kirjoittaa näitä tärkeitä toivotuksia blogiin! Oman vegaanipäivän aattoni vietin leipoen alla olevia pikkukakkusia ja eilisen vietin Tampereen keskustorilla jakamassa niitä.
Vegaaniliitolla oli Maailman vegaanipäivän kunniaksi Tampereella maistatus Oikeutta Eläimille -yhdistyksen ja Animalian kanssa. Tapahtumassa maisteltiin hasselpähkinäpikkukakkusia, Myllärin luomuriisipiirakoita ja munatonta voita. Oli ihan mahtavaa maistattaa, koska saimme todella positiivista palautetta!

Kiitos kaikille eiliseen maistatukseen osallistuneille maistelijoille ja maistattajille!

6 kommenttia:

 1. Ai Vegaanipäivän kunniaksi olitte siellä! Kylhän se solidaarisuuskalenterissa lukee, mutten ollut huomannut. Kiitosta vain maukkaista maistiaisista! Oli mukavampi odotella bussia. Hyvä idea se munatonvoi, täytyy värkätä itsekin.
  T. Kemppuli (se tyyppi kissan kanssa)

  VastaaPoista
 2. Harmi vaan, etten noihin leipomisiltoihin pääse, kun mulla on yks toinen kurssi aina ma-iltaisin. Ehkä joskus toiste jonnekin.
  - Sama Kemppuli

  VastaaPoista
 3. Ole hyvä maistiaisista! Muistan kyllä sinut ja kissasi :) Munatonta voita on tosi helppo tehdä - ainoa hankala puoli siinä on mustansuolan löytäminen, mutta sitä saa Tampereella ainakin Tammelantorin aasialaisesta kaupasta.

  VastaaPoista
 4. Teinkin jo munatontavoita, mut jätin tuon mustansuolan pois. Ei sitä tainnut noudattamassani Vegaanin kotiruokakirjan ohjeessa ollakaan. Itse asiassa unohdin mössöstä suolan kokonaan pois, mutta se maistui ihan hyvältä ilmankin. Margariini taisi olla tarpeeksi suolaista.
  -Kemppuli

  VastaaPoista
 5. Joo, ei sitä mustaasuolaa ole siinä kirjan ohjeessa, vaan ihan tavallista suolaa. Muutenhan ohje on kyllä ihan sama kuin tuo sun linkkaama. Kieltämättä munatontavoita on helppo tehdä ja se maistuu niin karjalanpiirakoiden kuin ruisleivänkin päällä!
  -Yhä vaan Kemppuli

  VastaaPoista
 6. Munatonvoi ei tosiaan tarvitse mitenkään välttämättä mustaasuolaa. Tuon suolan avulla on vain tosi helppo saada ihmisille hämmästyneitä ilmeitä aikaan :)

  VastaaPoista