sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Suklainen ja vadelmainen syntymäpäiväkakku


Tänään tuli taas yksi vuosi täyteen tätä elämää. Vaikka en synttäreitä juhlinutkaan, leivoin ihan vain pienen täytekakun, koska halusin testata uusia löytöjä ja ostoksia, kuten mustaa marsipaania ja marsipaanipuristinta.

Huomio arvoisa lukija tai blogiin sattumalta eksynyt! 

Olet saapunut blogin alkuaikoihin, jolloin innostukseni vegaanileivonnan ilosanoman levittämiseen oli jo valtava, mutta tietoa ja taitoa minulla ei vielä ollut ihan kauhean paljon. Suosittelenkin etsimään tämän reseptin tilalle jonkin tuoreemman, sanotaan vaikkapa korkeintaan viisi vuotta vanhan reseptin. Tarvittaessa voit kysellä vinkkejä esim. kommentoimalla tätä tekstiä. Koska tämä blogi on eräänlainen matka ja päiväkirja kohti parempaa vegaanista leipomista, en halua poistaa täältä näitä vanhoja tekstejä.

Suklainen ja vadelmainen syntymäpäiväkakku
  • Kakkupohja on paistettu 16-senttisessä vuoassa, johon mahtui puolikas taikinallinen tätä kakkutaikinaa. Paistoaika oli tässä puolikkaassakin kakussa ohjeessa mainittu 50 minuuttia.
  • Kakku on kostutetta kahvilla ja sen täytteenä on vadelmia sekä vaniljajauheella maustettua Alpron vispautuvaa soijakermaa. Pakastevadelmat saa sulatettua parhaiten mössööntymättä, kun ne laittaa isossa siivilässä jääkaappiin ja odottelee muutaman tunnin tai yön yli.
  • Kakun ja marsipaanin välissä on kerros suklaakuorrutetta, mutta tähän olisi varmaan voinut käyttää loput soijakermavaahdotkin.
  • Marsipaani on Mauste Sallisen mustaa marsipaania, jota olen nyt löytänyt paristakin K-ryhmän kaupasta. Kala ja vesikasvit ovat suklaamassaa, jota minulta löytyi valmiina. Kalan silmä ja ilmakuplat ovat Sundqvistin koristekuulia.

Pulp pulp pulp...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu