Kamomillan konditoria on vegaaninen leivontablogi, jossa keskitytään helppoihin ja kaikille maistuviin resepteihin. Blogin reseptit ovat aina täysin kasviperäisiä eli munattomia ja maidottomia. Tervetuloa mukaan eläinystävällisten herkkujen maailmaan!

Munien korvaaminen | Maidon korvaaminen | Liivatteen korvaaminen
Keväiset raparperireseptit

sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Suklainen ja vadelmainen syntymäpäiväkakku


Tänään tuli taas yksi vuosi täyteen tätä elämää. Vaikka en synttäreitä juhlinutkaan, leivoin ihan vain pienen täytekakun, koska halusin testata uusia löytöjä ja ostoksia, kuten mustaa marsipaania ja marsipaanipuristinta.

Suklainen ja vadelmainen syntymäpäiväkakku
  • Kakkupohja on paistettu 16-senttisessä vuoassa, johon mahtui puolikas taikinallinen tätä kakkutaikinaa. Paistoaika oli tässä puolikkaassakin kakussa ohjeessa mainittu 50 minuuttia.
  • Kakku on kostutetta kahvilla ja sen täytteenä on vadelmia sekä vaniljajauheella maustettua Alpron vispautuvaa soijakermaa. Pakastevadelmat saa sulatettua parhaiten mössööntymättä, kun ne laittaa isossa siivilässä jääkaappiin ja odottelee muutaman tunnin tai yön yli.
  • Kakun ja marsipaanin välissä on kerros suklaakuorrutetta, mutta tähän olisi varmaan voinut käyttää loput soijakermavaahdotkin.
  • Marsipaani on Mauste Sallisen mustaa marsipaania, jota olen nyt löytänyt paristakin K-ryhmän kaupasta. Kala ja vesikasvit ovat suklaamassaa, jota minulta löytyi valmiina. Kalan silmä ja ilmakuplat ovat Sundqvistin koristekuulia.

Pulp pulp pulp...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti