maanantai 30. huhtikuuta 2012

Uppopaistettu Jokerz-patukka


Halusin testata, miksi joku pitää uppopaistettua suklaapatukkaa jotenkin hyvänä ideana. Öljykattilaan pääsi porisemaan Jokerz-patukka, jonka söin kaurajätskin kanssa, ja pakko on sanoa, että kyllähän se hyvää oli. Rasvaista ja makeaa ja ällöä, mutta hyvää. Juju lienee se, että kuumennettaessa suklaa tietysti sulaa, mutta sama käy myös patukan sisällä olevalle toffeelle. Siitä puolestaan seuraa sama, mikä tapahtuu paahdettaessa vaahtokarkille eli sokeri sulaa venyvän ja tahmean sitkaaksi mömmöksi, jota on ilo syödä.

Jos haluat tehdä saman kokeen perässäni, tarvitset Jokerz- tai Twilight-patukan. Niitä voi ostaa yllättävän monista paikoista, kuten Ekolosta, Vegetukusta ja Runsaudensarvesta. (Ja muuten, kameran akun laturi on hukassa, joten siksi nämä ihan vain vähän sumuiset kuvat.)

Uppopaistettu Jokerz-patukka
Uppopaistotaikina
 • 0,75 dl kauramaitoa
 • hyppysellinen suolaa
 • 1 tl sokeria
 • 0,25 tl leivinjauhetta
 • 0,6 dl vehnäjauhoja
Lisäksi
 • 1 Jokerz- tai Twilight-patukka syöjää kohden
 • rypsiöljyä uppopaistamiseen
 • pieni kattila ja kattilalle kansi
 • lämpömittari (tai leipää, jolla voit testata öljyn lämpötilan: kun leipäpala ruskistuu puolessa minuutissa, on öljy tarpeeksi kuumaa.)
 1. Valmista uppopaistotaikina sekoittamalla taikinan ainekset yhteen. Taikina saa jäädä löysähköksi, joten älä vatkaa siihen sitkoa.
 2. Kuumenna rypsiöljy 180-asteiseksi.
 3. Jos haluat suupaloja yhden kokonaisen patukan sijasta, leikkaa suklaapatukka kahteen tai useampaan osaan.
 4. Kasta suklaapatukka uppopaistotaikinaan ja aseta se varovasti kuumaan öljyyn.
 5. Paista, kunnes taikina on saanut hieman väriä ja nosta talouspaperin päälle hetkeksi kuivumaan.
 6. Tarjoile kauravaniljajäätelön kanssa
Jos taikinaa jää yli ja sinulla on rosettirauta, voit paistaa lopusta taikinasta rosetteja. Suklaa tosin saattaa sulaessaan valua pois uppopaistotaikinan sisältä ja tehdä öljystä likaista, joten siinä paistettuihin leivonnaisiin jää todennäköisesti hieman pieniä palaneesta suklaasta johtuvia pisteitä.


2 kommenttia:

 1. Olikos se Sticky Wingersissä, missä tuota herkkua ainakin myydään.. siis epävegeä tietty, mutta siellä ensimmäisen kerran kuulin noista (kun muut söivät siipiä ja minä join jaffaa). Ällöä mutta varmaan herkkua! :D

  VastaaPoista
 2. Hmm, vai että Tampereellakin tätä myydään.. Voi voi :)

  VastaaPoista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu