perjantai 27. heinäkuuta 2012

Oluthiivapopkornit


Jos tavispopparit kyllästyttävät, kannattaa suunnitella popkornien maustamista olut- eli ravintohiivahiutaleilla. Hieman juustomaisen ja pehmeän makunsa lisäksi ne antavat poppiksille myös hyvän B-vitamiini-boostauksen. Muun muassa Valioravinto- ja Engevita-merkkisiä oluthiivoja voi ostaa luontaistuotekaupoista ja -osastoilta sekä luomu- ja muista erikoiskaupoista.Oluthiivapopkornit Ameriikan malliin
 • kookos- tai muuta öljyä
 • popkorninjyviä
 • 0,5 tl tai maun mukaan suolaa
 • 0,5 dl tai maun mukaan oluthiivahiutaleita
 • (2 rkl tai maun mukaan sulatettua vegaanista margariinia)
 1. Poppaa popkornit.
 2. Mausta ne suolalla, oluthiivahiutaleilla ja niin halutessasi sulatetulla margariinilla.
 3. Aseta tarjolle ja napostele.

5 kommenttia:

 1. Oluthiivahiutaleet on jänniä! Aluksi en tykännyt niistä lainkaan ja ensimmäinen purkki meinasi jäädä käyttämättä. Sitten se alkoikin maistua pastan kanssa hyvältä ja nyt himoitsen sitä... Tällä hetkellä ei kaapissa ole, mutta pakko varmaan etsiä kohta jostain. Nam.

  VastaaPoista
 2. Mulle oluthiivahiutaleet tuli tutuksi silloin, kun soijajuustovalikoima oli nykyistä kapeampi ja pitsan päälle halusi jotain mehevää. Öljystä, vedestä, soijajauhosta, oluthiivahiutaleista ja yrttisuolasta saa ihan mahtavaa juustoa pitsan päälle, mutta sitä ei tule nykyisin tehtyä, koska Cheezlyä löytyy lähikaupasta :)

  VastaaPoista
 3. Hauska resepti, täytyy kokeilla! Popkornit on meillä tyttären himoherkkua, juurikin kookosöljyssä poksautettuna. Oluthiivahiutaleet uppoaa sellaisenaankin mutta sopivat varmaan hyvin popkorneihin!

  VastaaPoista
 4. Kannattaa kyllä kokeilla, jos aineksia löytyy kaapista :) Oluthiivapopkorni on sellainen juttu, jonka hehkuttamiseen törmää tosi usein amerikkalaisissa blogeissa ja muissa sivustoissa, joten sen takia halusin testata niitä itsekin.

  VastaaPoista
 5. Mielenkiintoista en ole ennen oluthiivahiutaleista kuullutkaan.

  VastaaPoista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu