Kamomillan konditoria on vegaaninen leivontablogi, jossa keskitytään helppoihin ja kaikille maistuviin resepteihin. Blogin reseptit ovat aina täysin kasviperäisiä eli munattomia ja maidottomia. Tervetuloa mukaan eläinystävällisten herkkujen maailmaan!

Munien korvaaminen | Maidon korvaaminen | Liivatteen korvaaminen
Keväiset raparperireseptit

sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Maapähkinä-banaanijäädyke


Minulla on nyt noin kaksi viikkoa herkkulakkoa takana. Ensimmäisen viikon pienoisen kiukuttelu- ja katkeruusolotilan jälkeen lakkoilu on ollut itse asiassa ihan helppoa, eikä mielitekoja juurikaan ole ollut. Eilen vietin koti-iltaa ja poksuttelin pienen kulhollisen oluthiivahiutaleilla maustettuja popkorneja iltapalaksi. Vaikka en olekaan missään rasvalakossa, päätin tällä kertaa jättää ylimääräiset sulatetut margariinit pois. Oluthiivahiutaleet eivät tästä syystä tarttuneet yhtä hyvin popkorneihin, mutta riittävästi kuitenkin, että ne toivat poppiksille ihanan makunsa.

Toinen lempparini, josta pidän nyt taukoa, on jäätelö, ja sillekin voi helposti valmistaa sokerittoman vaihtoehdon, joka maistuu tosi hyvälle ja täyteläisen tuhdille.

Maapähkinä-banaanijäädyke
  • 1 kypsä banaani
  • 0,5 dl maapähkinävoita*
  • ripaus vaniljajauhetta
  1. Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella tai muulla vastaavalla välineellä tasaisen kuohkeaksi massaksi.
  2. Laita massa annoskulhossa pakastimeen noin tunniksi ja syö jälkkärinä. Tahna maistuu hyvältä ilman pakastamistakin, jolloin sitä voi käyttää levitteenä tai sen voi syödä, kuten vanukkaan.
* Käytin itse sileää, sokeritonta, suolattua maapähkinävoita, mutta maapähkinävoi voi olla myös karkeaa ja suolatonta. Makeutta tässä jälkkärissä lienee tarpeeksi jo banaanin vuoksi, joten suosittelen tekemään tämän sokerittomasta maapähkinävoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti