perjantai 30. marraskuuta 2012

Riisimaitosuklaamousse


Lehmättömiä suklaita on saatavilla jos jonkinlaisia. Jos tummat suklaat eivät kiinnosta, on olemassa myös valkoisia suklaita ja vaaleita suklaita, joissa on lehmänmaidon sijasta käytetty esimerkiksi soija- tai riisimaitoa. Paras valikoima riisimaitosuklaita löytyy erikoisliikkeistä, kuten Ekolosta, Runsaudensarvesta ja Vegetukusta, mutta myös Dammenbergillä on uudehko vaalea suklaa, jota voi ostaa taviskaupoista.



Olen pari kertaa tehnyt kakun täytteeksi ja pikkukakkusen kuorrutteeksi riisimaitosuklaasta moussea, joka maistuu ihan törkeän hyvälle. Se käy tietysti myös jälkkäriksi. Ohje on ihan samanlainen kuin kaikki muutkin aiemmat suklaamoussereseptini, mutta haluan jakaa sen silti, koska haluan painottaa, että se on vaan tosi hyvää!

Riisimaitosuklaamousse (n. 4 dl)
  • 1 prk soija- tai kauravispiä (esim. Alpro Airy & Creamy)
  • 100 g riisimaitosuklaata (esim. Organica)
  1. Vaahdota jääkaappikylmä soijavispi sähkövatkaimella.
  2. Sulata suklaa vesihauteessa tai varovaisesti mikrossa.
  3. Sekoita suklaa soijavispin sekaan sähkövatkaimella.
  4. Jaa mousse samantien annoskulhoihin tai käytä heti kuorrutteena tai kakun täytteenä.
Riisimaitosuklaamousse jähmettyy melko nopeasti, minkä jälkeen sen levittäminen kauniisti ei enää onnistu. Makuun jähmettyminen ei tietenkään vaikuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu