perjantai 11. tammikuuta 2013

Appelsiini-avokadotahna


Tykkään käyttää guacamolessa nesteenä yleensä limemehua, mutta tällä kertaa kokeilin, miten homma toimii appelsiinilla. Appelsiini on tietysti limeä ja sitruunaa makeampi ja vähemmän hapan, mutta sopi mielestäni tähän oikein hyvin. Guacamole päätyi tällä kertaa tacoihin tofun sekä ison rehuläjän kera. Täydellistä perjantai-illan ruokaa siis!


Huomio arvoisa lukija tai blogiin sattumalta eksynyt! 

Olet saapunut blogin alkuaikoihin, jolloin innostukseni vegaanileivonnan ilosanoman levittämiseen oli jo valtava, mutta tietoa ja taitoa minulla ei vielä ollut ihan kauhean paljon. Suosittelenkin etsimään tämän reseptin tilalle jonkin tuoreemman, sanotaan vaikkapa korkeintaan viisi vuotta vanhan reseptin. Tarvittaessa voit kysellä vinkkejä esim. kommentoimalla tätä tekstiä. Koska tämä blogi on eräänlainen matka ja päiväkirja kohti parempaa vegaanista leipomista, en halua poistaa täältä näitä vanhoja tekstejä.

Appelsiini-avokadotahna
 • 1 kypsä avokado
 • 1 valkosipulinkynsi
 • pieni punasipuli
 • 0,25 tl ruskeaa sokeria
 • 0,25 tl suolaa
 • puolikas appelsiini
 1. Muussaa avokado, murskaa valkosipuli ja hienonna punasipuli.
 2. Yhdistä avokado, valkosipuli, punasipuli, sokeri sekä suola ja purista sekaan appelsiinin mehu.
 3. Tarjoile dippinä tai käytä tacojen tai tortillojen kastikkeena.

2 kommenttia:

 1. Tää tuli kuin tilauksesta! Mulla lojuu tossa keittiön työtasolla pari avokadoa, joista en ole oikein keksinyt mitä tekisin. Huomenna siis appelsiiniguagamolea meilläkin :)

  VastaaPoista
 2. Jee! Avokadot on kyllä vähän hankalia, kun ne pitää ostaa hyvissä ajoin ja sitten niille pitää juuri oikealla hetkellä keksiä jokin käyttötarkoitus :D

  VastaaPoista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu