tiistai 1. tammikuuta 2013

Muistoja köökin puolelta, 2012 edition

Kivaa tätä vuotta teille kaikille! Eilen päättyneen vuoden aikana opin monenlaisia juttuja ja innostuin vielä useammasta asiasta. Joitain asioita keksin toki ihan itsekin, mutta isona apuna kaikessa oppimisessa olivat niin keittokirjat, blogit kuin YouTube-kanavatkin. On ihan käsittämättömän mahtavaa, kuinka paljon vegaanitietoutta tästä maailmasta löytyykään!

Tässä lista niistä kivoista jutuista, jotka jäivät minulle parhaiten mieleen leipomis- ja herkkuasioista:
  • Suklaan temperointi vei mennessään. Luulen, että en aio enää koskaan edes yrittää tehdä konvehteja temperoimattomasta suklaasta, sillä on kiehtovaa seurata, miten suklaan rakenne muuttuu lämmitettäessä ja jäähdytettäessä.
  • Ihastuin cashewpähkinöiden monikäyttöisyyteen, sillä niistä voi tehdä levitteitä, dippejä, suklaatorttuja, pirtelöitä ja salaatinkastikkeita. Tein liotetuista ja hienonnetuista cashewpähkinöistä kerran jopa amerikkalaisia pannukakkuja, mutta niiden tuolloin ylöskirjoittamani resepti on toistaiseksi hukassa, enkä pääse jakamaan sitä täällä.
  • Opin tekemään todella hyvänmakuista ja rakenteeltaan verratonta jäätelöä. Suosikkini (ja muiden syöjien suosikki) taisi olla vaahterasiirappijäätelö.
  • Keksin, kuinka tehdään agar agarin avulla hyvin vatkautuvaa marjamoussea kakun väliin laitettavaksi tai sellaisenaan syötäväksi.
  • Pursotettavien pikkuleipien koossapysymisen "salaisuus" paljastui.
  • En muista koskaan syöneeni niin paljon popkornia kuin viime vuonna. Tämä johtui siitä, että vihdoin kokeilin, miltä oluthiivahiutalet maistuvat popkornien mausteena. Ja ne kyllä maistuvat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu