maanantai 21. tammikuuta 2013

Runebergin cocktailpalat


Se tulee väistämättä joka vuosi. Sen valmistelut aloitetaan vähintään kaksi kuukautta aiemmin: mietitään ruokia, ostetaan lahjoja, stressataan kaiket yöt ja riidellään, kun ei hermot kestä. Ei kun ei, se olikin joulu. Nyt puhutaan Runebergin päivästä.

Vaikka suurta dramatiikkaa ei Runebergin päivän viettoon yleensä kuulukaan, paljon kiistellään siitä, pitääkö runebergintortun maistua vai eikö sen pidä maistua karvasmantelilta. Jos asiasta ei päästä sopuun, voi makean tortun tilalle väsäillä näitä äärimmäisen hienostuneita alkupaloja.

Runebergin cocktailpalat
 • seitan- tai soijamakkaroita tai -nakkeja
 • soija- tai muuta kasvisjuustoa
 • ketsuppia
 • cocktailtikkuja
 1. Leikkaa seitannakit tasaiksi, suupalan kokoisiksi paloiksi.
 2. Viipaloi soijajuusto ja leikkaa siitä pieniä pyöreitä paloja. Aseta soijajuustopalat seitannakin päälle.
 3. Pursota pieni määrä ketsuppia soijajuustopalan päälle ja työnnä cocktailtikku kaikkien ainesten läpi.
 4. Tarjoile mahdollisimman pian, jotta ketsuppi ei kuivetu.

Käytin näissä gourmet-paloissa Topasin La Rossa -makkaroita, mutta valinnanvaraa on paljon enemmän. Kaikki kauppojen kasvismakkarat eivät ole vegaanisia, sillä ne voivat sisältää muun muassa kananmunaa.

En varsinaisesti suosittele Poutun vegaanimakkaroita ja -nakkeja kenellekään, vaikka tiedän paljon ihmisiä, joiden mielestä kyseiset nakit ja makkarat ovat parasta ruokaa maailmassa. Sen sijaan suosittelen Topasin tuotteita, joita löytyy eko- ja erikoiskaupoista sekä isoimmista marketeista. Hyviä ovat myös Vantastic Foodsin tuotteet, joita voi ostaa ainakin Vegekaupasta ja Runsaudensarvesta. Ekolossa (ja ehkä myös Vegekaupassa) myydään (muistaakseni) Viana-merkkisiä nakkeja ja makkaroita, joista minulla ei ole kokemusta.

Vegaaninen juustohylly on sekin kasvamaan päin. Käytin Wilmersburger-merkkistä soijatonta juustoa, joka itse asiassa on kaikkein eniten lehmäjuustomaista syömistäni vegaanijuustoista. Wilmersburgerin juustoja saa ainakin Runsaudensarvesta ja Vegekaupasta. Muita vegaanisia juustomerkkejä ovat esimerkiksi Cheezly, Sheese ja Tofutti.

3 kommenttia:

 1. Melko hämäävän näköiset cocktailpalat! :D

  Luulin laittaneeni kommenttia aiempaan tekstiin, mutta ehkä se sitten jäi unohduksiin, mutta kuitenkin: olet haastettu.
  http://aistitasolla.blogspot.fi/2013/01/11-kysymysta-11-paljastusta.html

  Ja ne edellisen postauksen dinot olivat valloittavia! :'')

  VastaaPoista
 2. Hihii, hauskoja! :D Minulla ovatkin ne miehiset Runebergin tortut roikkuneet testilistalla jo hyvän tovin, mutta taidanpa sittenkin kokeilla ensin näitä cocktailpalaversioita; tykkään kauheasti kaikesta pienestä ja söpöstä. :)

  VastaaPoista
 3. Outi: Kiitos nouruista :)

  Anni Minerva: Kiitos dinokehuista ja hämmennyksestä ;) Kiitos myös haasteesta! Palaan siihen, kunhan ehdin :)

  Canelia: Tarkoitatko miehisillä Runebergin tortuilla asioita, jotka leivotaan, kuten vaikka suolaisia muffinsseja? Saatan ottaa tämän matkittavakseni jossain vaiheessa :)

  VastaaPoista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu