perjantai 14. kesäkuuta 2013

Mainosasiaa täälläkin

Viime päivien aikana blogeissa ja Facebookissa on otettu kantaa blogimainonnan yhdenmukaistamista koskevaan ohjeistukseen. ASML:n (ei hajuakaan, mistä sanoista tuo on lyhenne) luonnokseen ohjeistuksesta voit tutustua täällä. Olen yhtenäisen ohjeistuksen kannalla, enkä näe luonnoksessa mitään varsinaista moitittavaa. On äärimmäisen turhauttavaa lukea blogitekstiä, josta ei käy helposti ilmi, onko esimerkiksi kehuttu tuote saatu lahjaksi tai onko se hankittu ihan omilla rahoilla.Kamomillan konditoriassa tiukka linja on se, että en ota vastaan tuotelahjoituksia tai osallistu illanviettoihin ynnä muihin tapahtumiin muissa kuin äärimmäisen harvinaisissa tapauksissa. Saan yhteistyöpyyntöjä ehkä kerran kuukaudessa, joten en varsinaisesti joudu miettimään tätä asiaa kauhean usein. Hauska yksityiskohta on se, että saan blogin nimen aiheuttaman väärinkäsityksen vuoksi myös jonkin verran sellaisia sähköposteja, jotka on tarkoitettu oikeille yrityksille.

Tässä lista blogin olemassaolon aikaisista yhteistyökuvioista, joissa olen itse hyötynyt jollain tapaa taloudellisesti:
  • Osallistuin pari vuotta sitten Biofermen järjestämään Yosa-reseptikilpailuun, jonka yllättäen voitin ja josta sain palkinnoksi paljon Yosa-tuotteita sekä lomalahjakortin. Itse reseptikilpailuun osallistuvan reseptin lisäksi kirjoitin blogiin jutun talvilomastamme.
  • Viime syksynä otin Finn Lecturalta vastaan Lindsay S. Nixonin keittokirjoja ja järjestin niistä kirja-arvonnan. Yhden kirjoista pidin itse. Lisäksi pääsin osallistumaan Helsingin kirjamessuille sekä aamiaistapaamiselle Lindsayn kanssa.
  • Olen järjestänyt blogin synttärimaistatuksen kolme kertaa Runsaudensarvessa. Ekalla kerralla en ollut siellä vielä töissä, mutta toisella ja kolmannella kerralla olin. Saamani hyöty oli se, että minulla oli paikka, jossa sain järjestää maistatuksen ilmaiseksi. 

Linkitykseni Runsaudensarveen on jonkin verran näin blogin kirjoittajan näkökulmasta vaivannut minua, sillä Runsaudensarven työntekijänä minulla on tietysti työsuhde-etuja. Voin ostaa kaupan tuotteita asiakkaita halvemmalla ja voin halutessani tilata itselleni tuotteita, joita ei ole kaupan valikoimissa tai joita ei saa Suomesta. Nämä työsuhde-edut koskevat tietysti kaikkia muitakin kauppamme työntekijöitä. Joka tapauksessa ostan omilla rahoillani kaiken sen, mitä työpaikaltani kotiin tuon, eikä kukaan töissäni odota minun tekevän mainospostauksia työpaikkani myymistä tuotteista. Jos resepteissäni esiintyy erikoisia tuotteita, joita saa Runsaudensarvesta, niin kerron aina, jos tiedän kyseistä tuotetta löytyvän myös muista kaupoista.

Kaiken tämän paasauksen pointtina on alleviivata sitä, että haluan Kamomillan konditorian olevan paikka, josta saa kaupallisista seikoista riippumatonta tietoa eläimiä kunnioittavasta eli vegaanisesta leivonnasta. Jos suosittelen blogissa jotain tiettyä tuotetta, johtuu se siitä, että olen todennut kyseisen tuotteen olevan muita vastaavia tuotteita parempi maultaan, leivontaominaisuuksiltaan tai jostain muusta vastaavasta syystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu