tiistai 11. kesäkuuta 2013

Raparperi-kookosjäätelö


Tässä taas yksi uusi ja helppo jäätelöresepti kesäisiä päiviä ilahduttamaan! Raparperi antaa tälle jäätelölle mukavaa kirpsakkuutta ja kookoskerma kivaa täytelaisyyttä. Tämä voisi sopia hyvin vaikkapa juhannuspöydän jälkiruoaksi.

Huomio arvoisa lukija tai blogiin sattumalta eksynyt! 

Olet saapunut blogin alkuaikoihin, jolloin innostukseni vegaanileivonnan ilosanoman levittämiseen oli jo valtava, mutta tietoa ja taitoa minulla ei vielä ollut ihan kauhean paljon. Suosittelenkin etsimään tämän reseptin tilalle jonkin tuoreemman, sanotaan vaikkapa korkeintaan viisi vuotta vanhan reseptin. Tarvittaessa voit kysellä vinkkejä esim. kommentoimalla tätä tekstiä. Koska tämä blogi on eräänlainen matka ja päiväkirja kohti parempaa vegaanista leipomista, en halua poistaa täältä näitä vanhoja tekstejä.

Raparperi-kookosjäätelö (n. 5 dl)
 • 4 dl raparperia pilkottuna
 • 4 dl kookoskermaa (esim. Kara)
 • 1 dl sokeria
 • 0,25 tl vaniljajauhetta tai 1 rkl vaniljasokeria
 1. Soseuta kaikki aineet sileäksi tehosekoittimella.
 2. Tee jäätelöksi jäätelökoneen ohjeiden mukaan. Jos käytössäsi on kylmäelementillinen jäätelökone, anna seoksen kylmentyä ensin jääkaapissa. Jos käytössäsi on kompressorijäätelökone, on massa todennäköisesti heti blenderistä tultuaan riittävän viileää laitettavaksi koneeseen.


4 kommenttia:

 1. Kiitos, kaikki jääätelöreseptit ovat niin tervetulleita :) takuulla herkkua ja hiukan erilaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos ei ihan kaikki lukijat kyllästy lukuisiin jäätelöresepteihin ;)

   Poista
 2. Ihanaa, että löytyy tälläisiä reseptejä meille ruokavaliorajoitteisille! Täytyy pistää jäätelökone hurisemaan:)

  VastaaPoista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu