lauantai 13. heinäkuuta 2013

Suklainen hääkakku


Teimme Vegaaniliitto-porukalla kaverimme häihin ruokaa ja jostain joku keksi, että minä voisin tehdä hääkakun. Leivoin morsiamen toiveen mukaisesti suklaakakun, jonka täytteenä on espressosuklaamoussea. Kurkkaa tekstin lopusta ohje kyökinväen kaakulle eli sellaiselle kakun jämäpaloista tehdylle kakulle, joka kootaan kulhoon.
Suklainen hääkakku (50:lle hengelle)
 • Pohjana on vaalea kakkupohja, jonka taikinaan on lisätty 0,5 dl kaakaojauhetta. Paistoin yhteensä viisi kakkupohjaa uunipellillä. Alimman kerroksen mitat ovat 28 x 28 cm, keskikerroksen 20 x 20 cm. Ylimmän kerroksen kakkulevyt on leikattu isolla sydämenmallisella piparkakkumuotilla.
 • Kakku on kostutettu kahvilla.
 • Kakun välissä on suklaamoussea, joka on tehty soijavispistä, espressosuklaasta ja pienestä määrästä tomusokeria. Käytin yhteensä 300 grammaa G&B-merkkistä espressosuklaata ja neljä purkkia Alpron soijavispiä.
 • Kuorrutteena on kaakaokuorrutetta ja pursotukset on tehty vaniljakuorrutteella.
 • Koriste on muovailtu Dr. Oetkerin sokerimassasta. 
 • Kakun kerrosten alla on pahvi-folioviritelmät, jotta kakku on koottuna tukeva ja sen leikkaaminen on helpompaa.
 • Pinosin kakut paikan päällä ja pursotin koristelut viimeisenä, sillä näin korkean kakun kuljettaminen ja säilöminen olisi voinut olla vähän hankalaa.


Etenkin tällaisissa isommissa kakuissa jää jäljelle paljon reunapaloja kakkulevyjen siistimisestä ja samoin kuorrutetta, jos sitä haluaa tehdä vähän varman päälle. Kakkutikkarien tekemisen sijaan jämäpalat, -täytteet ja -kuorrutteet voi koota kyökinväen kaakuksi, jota voi sitten sopivan tauon koittaessa lusikoida kiireesti keittiössä.

Kyökinväen kaakku
 • Ylijäämäkakkupohjaa
 • Ylijäämäkostuketta
 • Ylijäämätäytettä
 • Ylijäämäkuorrutetta
 1. Asettele kerros kakun reunoja vuokaan tai vaikka karkkilaatikkoon. Kostuta kakkupohjapalat.
 2. Levitä kerroksen päälle täytettä sekä toinen kerros jämäkakkupohjaa. Toista ykkös- ja kakkosvaihetta, kunnes olet tyytyväinen kakun kokoon tai kun jämäpalat loppuvat.
 3. Koristele kyökinväen kaakku lopuksi ylijäämäkuorrutteella.
 4. Kuten kaikki muutkin täytekakut, on tämäkin kakku parasta seuraavana päivänä, kun se on saanut yön yli mehevöityä jääkaapissa.

6 kommenttia:

 1. Komea ja massiivinen kakku! Tuollaisen ison kerroskakun tekeminen jänskättäisi minua. Täytynee olla aika jämäkkä täyte, ettei ala pursuilemaan kakun painosta.
  Tuo onkin mukava tapa, että tarjoilut tehdään porukalla niin ei tule liikaa hommaa yksittäiselle ihmiselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Suklaamoussetäyte jähmettyy jääkaapissa melko jämäkäksi, vaikkakin syömisen kannalta pehmeäksi. Lisäksi kerrosten alla olevat pahvit auttavat kakun painoa jakautumaan tasaisemmin ja pitämään sen tasapainossa. Jos haluaisi, niin tuonne voisi viritellä puisia tai muovisia tukikeppejä, jotka estäisivät kerrosten painumista, mutta en tässä kakussa pitänyt sitä tarpeellisena.

   Kakun litistymistä enemmän jänskätti kyllä kakun kanniskelu keittiöstä ulos kuvattavaksi ja tarjoilupöytään syötäväksi, koska tuon kokoinen kakku blokkaa hyvin näkyvyyden ja painaakin ihan kivasti :D

   Poista
 2. Kiitos :) Tuo kyökinväen kaakku oli makoisaa. Näin voin ja kerman suurkuluttajana oli avartavaa maistaa "jotain muuta" :) Ihania reseptejä sinulla :) Ajattelin kokeilla heti muutamaa reseptiä, kunhan opiskelijat palaavat elokuussa ruokapöytiin :)Kesä- terveisin Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Leena! Kiva kuulla, että opiskelijat saavat syksyn tullen maistella uusia juttuja :) Hauskaa kesää myös sinulle!

   Poista
 3. Täyte kuulostaa kyllä aivan ihanalta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tosi hyvää! Sitä voisi syödä ihan sellaisenaankin :)

   Poista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu