tiistai 22. maaliskuuta 2016

Pikku-Satu kokkaa!


Olen ollut aina enemmän tai vähemmän kiinnostunut ruoanlaitosta ja leipomisesta. Alta kymmenenvuotiaana kehittelin kaksi jälkiruokaa: riisimuro-suklaakermavaahdon ja kermavaahtomandariinin. Unohdin ne yli kahdeksi vuosikymmeneksi, mutta nyt halusin kokeilla, oliko Pikku-Satun kokkailuissa mitään järkeä. Tein siis resepteistäni vegaaniset versiot, ja kyllähän ne ihan hauskoilta maistuivat!


Riisimurojälkkärin riisimurot rouskuivat hauskasti mukavan makuisen kaakaovispin seassa. Riisimurot kuitenkin pehmenevät todella nopeasti, joten niitä ei kannata sekoittaa kaakaovispin joukkoon ennen tarjoilua. Muokkasinkin Pikku-Satun reseptiä niin, että jokainen voi itse lusikoida riisimurot kaakaovispin sekaan.

Riisimuro-suklaakermavaahto, noin kahdelle
 • 1/2 prk soijavispiä tai 1 prk kauravispiä (Alpro tai Planti)
 • 1 rkl tomusokeria
 • 2 tl kaakaojauhetta
 • ripaus vaniljajauhetta tai 1/2 tl vaniljasokeria
 • 1 dl riisimuroja
 1. Vaahdota jääkaappikylmä soijavispi mahdollisimman kuohkeaksi sähkövatkaimella. (Purkissa sanotaan vaahdotusajaksi kaksi minuuttia, mutta todennäköisesti joudut vaahdottamaan pidempään.) Sekoita vispin joukkoon tomusokeri, kaakaojauhe ja vanilja.
 2. Jaa kaakaovispi annoskulhoihin. Tarjoile erillisen riisimurokulhon kera, josta kukin voi annostella kaakaovispinsä joukkoon sopivan määrän riisimuroja.
 3. Säilytä jääkaapissa.

Tämän jälkkärin hienoin juttu oli Pikku-Satun mielestä tietysti se, että mandariinista pystyi tekemään kukan! Vaihdoin mandariinin tänään veriappelsiiniin, koska sellaisia sattui hedelmäkorista löytymään. Tämäkin oli oikein kelpo ja hassu jälkkäri.

Kermavaahtomandariini
 • mandariineja, satsumoita tai pieniä (veri)appelsiineja
 • oman maun mukaan makeutettua ja maustettua, kuohkeaksi vaahdotettua soija- tai kauravispiä (Alpro tai Planti)
 1. Kuori mandariini. Irrota sen lohkot toisistaan puoliksi siten, että ne ovat alaosastaan kiinni toisissaan. Avaa mandariini ikään kuin kukaksi ja aseta tarjoilulautaselle.
 2. Lusikoi mandariinikukan keskelle soijavispiä.
 3. Tarjoile heti. Säilytä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu