Satu Saunion vegaaninen leivontablogi

Info | Reseptihakemisto | Täytekakkuopas | Tuulispään leivontakirja
Näin korvaat: Kananmuna | Kermavaahto | Tuorejuusto | Muut maitotuotteetLiivate
Erityisruokavaliot: Gluteeniton | SoijatonPalmuöljytön

maanantai 26. syyskuuta 2016

Kuppikakkuja kellon ympäri


Olen aika usein viettänyt pitkiä aikoja keittiössä, kun olen leiponut erilaisiin tapahtumiin tarjottavia tai myyntituotteita. Sain kesällä vähän toisenlaisen idean leivontamaratonista Tuulispään laidunkeräyksen hyväksi. Sen sijaan, että leipoisin leivonnaiset valmiiksi ennen tapahtumaa, halusinkin tehdä siitä itse leipomisesta tapahtuman. Olisi siistiä leipoa tuntikausia putkeen, tavata samalla kivoja ihmisiä ja kuunnella vaikkapa musiikkia. Kerroin asiasta Facebook-seinälläni ja sain tosi paljon kannustavia ja innostuneita kommentteja. Tosi moni ilmoitti heti tulevansa auttamaan, mikäli tapahtuma toteutuu. Ja eilen se sitten toteutui nimellä Kuppikakkuja kellon ympäri.Kuinka moni on ostanut kerralla niin paljon tavaraa, että kaupan liukuhihna on lakannut toimimasta? No minäpä olen, viime lauantaina. Koska aikomuksenani oli leipoa kaksitoista tuntia putkeen, piti raaka-aineita varata paljon. Ostoskärryssä oli kilokaupalla jauhoja, sokeria, kauramaitoa ja margariinia sekä kaikenlaisia muita aineksia basilikasta kaneliin ja piparminttuaromista porkkanoihin.

Kuppikakkupaikkana toimi tamperelainen Kasvisravintola Gopal Tammelan kaupunginosassa. Saimme tilan käyttöön ilmaiseksi, mikä on tietysti ihan mahtavaa. Veimme ostokset ja muut tarvikkeet sinne valmiiksi jo lauantaina ja pistimme siellä paikat kuntoon sunnuntaiaamua odottamaan. Puhaltelimme ilmapalloja, siirsimme pöytiä ja ripustimme valkokankaan.


Sunnuntaiaamuna hetkeä ennen kymmentä kokosin ensimmäisten leivonnaisten ainekset kasaan ja tasan kymmeneltä aloitin leipomisen. Browniet ja vaniljakastike saapuivat uunista myyntitiskille yhdeltätoista. Jo sitä ennen oli muutama innokas asiakas ehtinyt käydä kärkkymässä herkkuja.

Basilika-vadelmakuppikakut

Brownien lisäksi tein päivän aikana suklaa-minttukuppikakkuja, Oskun omenapiirakkaa, gluteenittomia manteli-mustikkamuffinsseja, törkyoverikuppikakkuja, hasselpähkinäkorvapuusteja, Anselmin pikkukakkusia, gluteenittomia kardemumma-mantelikeksejä, porkkanakakkua, banoffeeta, gluteenittomia suolapähkinä-banaanimuffinsseja, basilika-vadelmakuppikakkuja sekä kahvi-kookoskakkua. Suurin osa resepteistä oli Tuulispään leivontakirjasta. Koristelin kahvi-kookoskakun valmiiksi sopivasti tapahtuman päättyessä kymmeneltä, jolloin paikalle olivat vielä saapuneet päivän viimeiset asiakkaat, jotka hekin saivat vielä ihan uunituoreita herkkuja syötäväkseen.

Banoffee

Kovasta leivontatahdista ja tilavista uuneista huolimatta leivonnaiset myytiin suurin piirtein samaa tahtia niiden valmistumisen kanssa. Tapahtuman päättyessä jäljellä oli ainoastaan kaksi muffinssia ja yksi juurivalmistunut kahvi-kookoskakku. Muutamaan kertaan päivän aikana kaikki leivonnaiset olivat yhtäaikaa loppu, joten asiakkaat joutuivat odottelemaan. Onneksi tapahtumassa oli muutakin tekemistä kuin leivonnaisten ostaminen, joten toivottavasti kaikki löysivät odotteluajaksi kivaa tekemistä.


Jerry Baker

Alma Sipilä

Onni Holmström

Isabel Pohjanen

Päivän aikana musiikista vastasivat Alma Sipilä, Jerry Baker, Onni Holmström ja Isabel Pohjanen. Olen aivan kamalan onnellinen ja iloinen siitä, miten lahjakkaita ja käsittämättömän hyviä kaikki esiintyjät olivat!

Alma ja Piia
Tuulispään perustaja Piia Anttonen piti kaksi luentoa, joissa hän kertoi Tuulispään naudoista ja kukoista. Aihe valikoitui tapahtuman leivontateeman mukaan, sillä juuri sonnivasikat ja kukkotiput ovat ensimmäiset kärsivät olennot, kun aletaan tuottaa raaka-aineita perinteiseen leivontaan. Esitysten väliajoilla valkokankaalla pyöri videoita Tuulispään eläimistä sekä muutama leivonnaisaiheinen video. Lisäksi Tampereen Oikeutta eläimille oli paikalla näyttämässä halukkaille Eläintehtaat 360° -virtuaalitodellisuuselokuvaa ja Niina Kemppainen piirsi muotokuvia.Gopalin seiniltä löytyi superhienoja maalauksia ja piirustuksia, joiden tekijöinä olivat Peräseinäjoen Toivolanrannan yhtenäiskoulun 8.- ja 9.-luokkien oppilaat. Oppilaat olivat saaneet itse valita, kenet Tuulispään asukkaista haluavat ikuistaa paperille. Töitä sai ostaa haluamallaan summalla. Tapahtumasta tehtiin livelähetys Tuulispään Facebook-sivulle, jossa Piia esitteli töitä ja kertoi niissä esiintyvistä eläimistä. Kivan lähetyksen voi katsella myös jälkikäteen täältä.

Illan viimeiset esiintyjät olivat Lassi ja Robert, jotka vetivät tosi hauskaa improkomiikkaa. Tässä menossa "Maailman huonoin treffi-ilmoitus". Lähtisitkö heidän kanssaan treffeille?


Päivän aikana myytiin noin viisisataa leivonnaista sekä paljon Tuulispään tukituotteita, kuten kangaskasseja, kortteja sekä Tuulispään leivontakirjoja! Asiakkaita oli aamusta iltaan ja meno oli ihan huippua alusta loppuun. Tuulispään laidunpottiin kerättiin kahdentoista tunnin aikana reippaasti yli tuhat euroa, mikä oli valtavasti enemmän kuin etukäteen arvelin.


Kahdentoista tunnin urakka ei edes tuntunut minkäänlaiselta urakalta, kun oli niin hyvä fiilis koko ajan. Minulla oli muutaman kerran tippakin linssissä, koska ihmisten auttamishalusta syntyvä tunne vei niin mukanaan.

Gopalin pöydillä kiersi tämmöinen kirja, jonne asiakkaat saivat kirjoitella ja piirrellä fiiliksiään. Tässä muutama ihana! (Kuvat voi klikata isommiksi.)

En todellakaan hoitanut koko tapahtumaa yksin, vaan mukana oli iso joukko auttajia. Kiitos kaikille, jotka auttoivat tapahtuman ideoinnissa sekä käytännön toteutuksessa, sillä tekemistä oli paljon: kaupassa käyntiä, tavaroiden lainaamista ja roudausta, somistusta, raastamista ja pilkkomista, tiskaamista, rahastamista ja pakkaamista ja ties mitä kaikkea. Kiitos tietysti myös kaikille, jotka tulivat paikalle tai kutsuivat ystävät tapahtumaan. Oli ihanaa tehdä tämä yhdessä!

Kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti