sunnuntai 8. lokakuuta 2017

Vegetärppejä Barcelonaan


Terveisiä Barcelonasta! Palasin sieltä lauantaiaamuna kotiin kymmenen päivän reissulta. Barcelona on ruokaorientoituneen vegaanin näkökulmasta tosi hyvä matkakohde. Minun ei tarvinnut olla millään tavalla nälkäisenä missään vaiheessa, sillä ravintoloita on yllin kyllin ja ruokakaupoistakin löytyy kaikkea kivaa. Matkaani kuuluikin hyvin paljon syömistä, joten kokosin teille listan niistä ravintoloista, joista tuli suosikkejani.



Aamupalaa The Juice Housesta


Tilasin pink lemonaden, pannarit banaanilla ja DIY-nutellalla sekä avokadotoastin (ks. postauksen ensimmäinen kuva). Syömäni annokset olivat tosi toimivia ja maistuvia. Kaikki maistui ihanalta, ja aamiaisen jälkeen oli vain tosi hyvä mieli, koska ruoka oli niin hyvää. Ravintola keskittyy clean eating eli terveysgenreen, mutta tekee sen mielestäni tosi toimivasti, maukkaasti ja täyttävästi.
  • En suosittele heille, jotka haluavat ruokansa uppopaistettuna sekä sokerinsa ja jauhonsa valkaistuina versioina.
  • Ei kokonaan vegaaninen, mutta vegaaniset tuotteet merkitty selkeästi listaan.
  • thejuicehouse.es

Lounaspitsaa Dolce Pizza & Los Veganosista


Täällä söin tosi hyvän pitsan! Pohja oli rapea ja täytteet chorizoa lukuun ottamatta miedot mutta maukkaat. Tomaattikastikkeen päällä oli hyvin ohuita munakoisosiivuja, sipulia, tofua ja hyvin tulista vegechorizoa. Luulin tilanneeni juustollisen pitsan, mutta tähän pitsaan vegejuusto ei automaattisesti kuulunutkaan. Ei haitannut, vaan pitsa oli tosi hyvä ihan tuollaisenaan.

Välipalaa Flax & Kalesta


H&M:n tiloissa kolmannessa kerroksessa sijaitsee kahvila, jossa voi joko syödä paikan päällä tai ostaa mukaan monenlaisia vegaanisia tuotteita, kuten leipiä ja leivonnaisia. Söin Flax & Kalen tuotteita kahdesti, ja kummallakin kerralla puolet tuotteista oli tosi hyviä ja puolet huonoja.

Tempekolmioleipä toimi tosi hyvin, oli maukas ja mehevä. Tempen lisäksi se oli täytetty avokadolla, tomaatilla ja salaatilla. Juusto-pekonibagel sen sijaan oli vain jotenkin outo ja kuivakka. Söin sen tosin vasta jäähtyneenä hotellilla, mikä varmasti osaltaan vaikuttaa asiaan.


Leivosvitriinissä lähes kaikki sopii vegaaneille. Valitsin herkkujen joukosta kaksi parhaimman näköistä kakkua: suklaakakkua sekä guilt free -juustokakkua. Suklaakakun pohja oli vähän murenevainen, mutta se ei haitannut, koska kokonaisuus oli todella toimiva ja herkullinen. Kakkupala oli iso ja makea, joten sen syömisessä kokonaan oli jopa vähän vaikeuksia.

Juustokakku sen sijaan.. Voi voi voi... Juustokakku oli mauton, pesusienimäinen kokonaisuus, jossa ainoa hyvä asia oli koristevadelma. En edes liioittele. Oletan, että juustokakun pohjana oli käytetty tofua. Kun juustokakkua haukkasi, siitä tirskui nestettä pesusienen tavoin. Ihmettelen tosi paljon sitä, miten kyseinen kakku on päätynyt myyntiin. Ehkä sitä syövät sellaiset henkilöt, jotka eivät juuri koskaan syö lisättyä sokeria, ja se voi olla heidän mielestään tosi herkullista? Outoa on kuitenkin se, että kakussa ei ollut oikein mitään muutakaan makua, kuten happamuutta tai hedelmäisyyttä.

Epäonnistuneesta juustokakusta huolimatta on ihan mahtavaa, että tällainen ravintola on keskellä Barcelonaa H&M:n tiloissa ja suurin osa sen tuotteista on vegaanisia. Tämä on se tapa, jolla kasvissyönnistä tehdään tuttu ja helppo juttu kaikille.
  • Tämäkin paikka menee selvästi terveys edellä, mutta löytyy täältä myös sipsareille herkkuja.
  • Ei kokonaan vegaaninen, mutta vegaaniset tuotteet (plant based) merkitty selkeästi tuotteisiin.
  • teresacarles.com

Jälkiruokajätskiä Amorinosta


Kävin täällä ensimmäisen kerran puoli tuntia ennen lähtöä lentokentälle. Jos olisin käynyt täällä loman alussa, olisin ehtinyt maistaa läpi kaikki maut. Valitsin annokseeni kaksi makua: suklaan ja hasselpähkinän. En odottanut hasselpähkinältä mitään erikoista, mutta hyvänen aika kuinka se olikin hyvää! Se maistui täyteläiseltä nougat'lta, josta oli loihdittu jäätelöä. Myös suklaa oli hyvää sekä tummasuklaista ja toimi tosi kivasti hasselpähkinän kanssa.
  • Useita vegaanisia makuja, kuten suklaata, hasselpähkinää, passionhedelmää ja lime-basilikaa.
  • Vegaaniset maut merkitty selkeästi.
  • www.amorino.com

Illallisburgeri the Catbarista


Valitsin listalta mustapapuburgerin, enkä olisi halunnut lopettaa sen syömistä. Ehdottomasti paras hampurilainen, mitä olen koskaan syönyt. Sämpylä oli tosi kuohkea, pihvi oli maukas ja rakenteeltaan mehevä, majoneesia oli sopivasti ja kasviksia kivasti. Burgerin kyljessä olleet perunat olivat nekin todella hyviä.
  • Koska kyseessä on baari, en menisi tänne ainakaan ilta-aikaan lasten kanssa.
  • Tilaus tehdään rastittamalla omat valinnat lomakkeelle, joka viedään tiskille ja maksetaan heti tilattaessa.
  • Kokonaan vegaaninen.
  • catbarcat.com

Pientä naposteltavaa hotellille The Living Foodista


The Living Food on kokonaan vegaaninen kauppa, josta voi ostaa ekologisia tuotteita, kuten ruokaa ja kosmetiikkaa. Itse päädyin kauppaan siksi, että sieltä voi ostaa kehuttuja artesaanijuustoja. Juustot tehdään käsin pähkinöistä ja fermentoidaan, joten ne ovat aivan erilaisia kuin vaikkapa meillä saatavilla olevat Violifet ja Sheeset. Juustot ovat tosi kalliita, mutta jos ruokahifistely on se oma juttu, niin suosittelen testaamaan.

Valitsin kuuden juuston joukosta perusmaustamattoman, koska halusin maistella juustoa sen perusmuodossa. Juustokimpaleeni oli tarjolla olevista halvin ja maksoi hurjat 14 euroa, mutta en jälkikäteen harmitellut asiaa kyllä yhtään. Söin juustoa patongin kanssa mangosalsan kera, ja tämä yhdistelmä toimi loistavasti. (Patongin ja mangosalsan ostin Mercadona-supermarketista, josta saa myös tosi hyvää hummusta ja vegejätskejä!) Juusto on rakenteeltaan hyvin paksua ja tuorejuustomaista, mutta siitä voi myös leikata veitsellä siivuja. Maultaan se on hapanta ja aavistuksen pähkinäistä.
  • Keksejä, suklaata, perusvege-erikoistuotteita ja muuta ruokaa, kosmetiikkaa, pesuaineita ja niitä vegaanisia artesaanijuustoja.
  • Kaikki tuotteet vegaanisia.
  • www.thelivingfood.com

Tässä vielä pari vinkkiä ennen matkaa:
  • Suosittelen pikkuisen selvittämään etukäteen ruokapaikkoja ja niiden aukioloaikoja, koska monet paikat ovat kiinni siestan aikaan.
  • Puhelimeen kannattaa ladata Happy Cow -sovellus, jolla löytää vegaaniruokaa tarjoavat ravintolat, kahvilat sekä kaupat ja joka näyttää ne kartalla. Sovelluksella voi etsiä sekä täysin vegaanisia että vegaaniruokaa tarjoavia paikkoja. (Sovelluksesta on olemassa ilmainen ja muutaman euron hintainen versio. En itse keksinyt, miten nämä eroavat käytännössä toisistaan.)
  • Vegan Passportin espanjankielisestä sivusta voi myös olla paljon hyötyä, sillä englannilla ei välttämättä pärjää joka paikassa. (Kirjoita hakukoneeseen esim. vegan passport spanish.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu