perjantai 7. joulukuuta 2012

Luumuvanukas


Tässä on helppoakin helpompi, jouluinen jälkiruoka, jonka kaikki raaka-aineet löytyvät melko varmasti siitä omasta lähikaupasta. Jos et ole törmännyt kaupassasi tofuihin, kannattaa niitä etsiä juusto-osastolta, todennäköisesti ylimmältä hyllyltä. Pehmeä tofu antaa jälkkärille hyvän, vanukasmaisen rakenteen, eikä varsinaisesti kuitenkaan edes maistu vanukkaassa. Vanukkaaseen ei ole lisätty sokeria, mutta siitä löytyy kivasti makeutta sekä luumujen että omenamehun muodossa.

Luumuvanukas (4–6 annosta)
  • 2 dl kivettömiä luumua
  • 2 dl omenamehua
  • 1 pkt (300 g) pehmeää eli silken tofua
  1. Liota luumuja omenamehussa jääkaapissa muutamia tunteja tai yön yli.
  2. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi. Jos seos jämähtää, eikä meinaa soseutua kunnolla, voit lisätä hieman omenamehua.
  3. Voit syödä vanukkaan heti tai antaa sen vielä jähmettyä jääkaapissa.

2 kommenttia:

  1. Tämä oli oikein hyvää, ja todellakin tarpeeksi makeaa! :) Seuraavan kerran kokeilen ripotella joukkoon piparkakun murusia, ja vielä vaniljakastiketta lisäämällä tästä saisi helposti helpon kerrosjälkiruuan.

    VastaaPoista
  2. Kiva, että maistui! Piparkakkumurut ja vaniljakastike kuulostavat tosi kivalta lisäykseltä myös :)

    VastaaPoista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu