sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Taatelimakupalat


Tämä naposteltava syntyy tosi helposti vain kolmesta ainesosasta! Taatelit ja pähkinät ovat olleet minulle ihan perus arkipäivän herkku jo pitkään. Nyt lisäsin niiden sekaan kaurapohjaista tuorejuustoa ja sain aikaan hauskan pikku makupalan. Siinä on yhtäaikaa taatelin pehmeyttä ja makeutta, kauratuorejuuston suolaisuutta ja happamuutta sekä pähkinän rapsakkuutta.

Tuoreet taatelit toimivat näissä kuivattuja paremmin, koska ne ovat pehmeämpiä. Kuivatut käyvät näihin toki myös. Pekaanipähkinät ovat oma tämän hetken suosikkipähkinäni, joten käytin siksi niitä. Ne ovat yleensä aika kalliita, mutta ehkäpä halvimmalla kilohinnalla niitä saa niiden kauppojen irtopähkinäosastoilta, joissa kaikki pähkinät ovat samanhintaisia. Pekaanien tilalla voi tietysti käyttää mitä vain muitakin pähkinöitä.

Maistelin myös hummuksella täytettyjä taateleita. En ole ihan varma, mitä mieltä olen asiasta, mutta ei se varsinaisesti pahaakaan ollut. Kannattaa testata vaikka yhdellä taatelilla, kun sinulla seuraavan kerran on samaan aikaan sekä taateleita että hummusta.

Taatelimakupalat
  • taateleita
  • Oatlyn PåMackan-kauratuorejuustoa (tai muuta vegaanista tuorejuustoa)
  • pekaanipähkinöitä (tai muita pähkinöitä)
  1. Halkaise taatelit ja poista niistä kivet.
  2. Notkista kauratuorejuusto ja lusikoi se taateleiden sisään.
  3. Viimeistele pekaanipähkinöillä tai pekaanipähkinämurskalla.
  4. Tarjoile heti. Säilytä jääkaapissa. 
Pakastaminen: En suosittele näiden pakastamista.
Erikoisruokavaliot
  • Osa kauratuotteista sopii Keliakialiiton mukaan myös joillekin keliaakikoille. PåMackan kuuluu niiden kauratuotteiden ryhmään, jossa gluteenia on 20–100 mg/kg eli siinä on erittäin matala gluteenipitoisuus. Jos teet näitä keliaakikolle, kysy häneltä, sopiiko PåMackan hänelle. Muut Suomesta saatavat vegaaniset tuorejuustot (Tofutti, Violife, Sheese) ovat gluteenittomia.
  • Nämä ovat soijattomia, jos käytät tuorejuustona PåMackania tai Violifea.
  • Taatelit ja kauratuorejuusto maistuvat kivalta kahdestaankin eli nämä toimivat myös ilman pähkinöitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu