perjantai 22. toukokuuta 2009

Pika-brownie (mikrossa, yhdelle)


Huomio arvoisa lukija tai blogiin sattumalta eksynyt! 

Olet saapunut blogin alkuaikoihin, jolloin innostukseni vegaanileivonnan ilosanoman levittämiseen oli jo valtava, mutta tietoa ja taitoa minulla ei vielä ollut ihan kauhean paljon. Suosittelenkin etsimään tämän reseptin tilalle jonkin tuoreemman, sanotaan vaikkapa korkeintaan viisi vuotta vanhan reseptin. Tarvittaessa voit kysellä vinkkejä esim. kommentoimalla tätä tekstiä. Koska tämä blogi on eräänlainen matka ja päiväkirja kohti parempaa vegaanista leipomista, en halua poistaa täältä näitä vanhoja tekstejä.

Tässäpä apua äärimmäisen yllättävään makeannälkään. (Tämän muutamassa minuutissa valmistuvan herkun ohje on alunperin täältä.)
  • 0,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl fariinisokeria (valkoinen sokeri käy myös, mutta ei ole niin hyvää.)
  • ripaus suolaa
  • 1/8 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl kaakaota
  • 1,5 rkl kasvimaitoa
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl pienen pieniä suklaapaloja (itse käytin tällaista suklaata.)
Sekoita kuivat aineet pienehkössä mikron kestävässä kulhossa. Lisää joukkoon loput aineet, sekoita ja levitä tasaiseksi. Kypsennä brownieta mikrossa ensin minuutti - tarkkaile leivonnaista koko ajan, ettei se pala! Testaa hammastikulla, onko brownie valmis. Jos tikkuun jää taikinaa, kypsennä brownieta vielä toinen minuutti ja ehkä vielä puoli minuuttia. (Omat brownieni valmistuivat kahdessa minuutissa.)

Brownien kypsymistä on hauska seurata: ensin siihen nousee suuria kuplia ja lopulta se rauhoittuu. Sen syöminenkin on hauskaa!

12 kommenttia:

  1. Oi ihana kun kerrankin löytyi joku ohje minkä saa tehtyä pikaisesti kun sokerihimo yllättää! Ihana! Pitääkin heti pian tätä kokeilla!

    VastaaPoista
  2. Tämä oli kyllä aika hauska löytö! Tämän "suutuntuma" on hieman samanlainen kuin hattarassa, kun hattaraa pureskelee. Syy lienee sokerissa.

    Söin omat brownieni melko nopeasti niiden valmistamisen jälkeen. Suosittelen tätä muillekin, sillä sokeri saattaa kovettua kivikovaksi, jos brownieta on paistanut pidempään kuin olisi tarvinnut.

    VastaaPoista
  3. Aika hauska pikaresepti, hyvää tuli, pelkkä taikinakin oli namia. ^^'' Nestettä tarvittiin kyllä enemmän kuin vain 2,5 rkl (osan siitä korvasin kahvilla) ja suklaan tilalle laitoin mariannecrushia. :)

    VastaaPoista
  4. Muistaakseni oma taikinani oli aika juoksevaa tuolla nestemäärällä. Tuo 2,5 rkl on virallisesti 37,5 ml (1 rkl = 15 ml). Jos käyttää syömisruokalusikoita mittaamiseen, niin silloin neste saattaa jäädä vähäiseksi. Mutta toki esimerkiksi jauhojen karkeus ja muut vastaavat asiat vaikuttavat siihen, minkälaista taikinasta tulee. Pääasia kuitenkin, että lopputulos oli hyvää :)

    VastaaPoista
  5. namis pitäisi varmaan koittaa!

    VastaaPoista
  6. Löysin ircquoteista tänne. En osannut leipoa. Yleensä syön vain munkkeja.

    VastaaPoista
  7. käytin lehmän maitoa ja hyvää tuli

    VastaaPoista
  8. aikalailla maistui öljyltä. onko sillä maidolla väliä?

    VastaaPoista
  9. Sattuneesta syystä en suosittele käyttämään lehmänmaitoa :) Kaikki kasvimaidot käyvät varmasti tähän ohjeeseen, esimerkiksi soija-, kaura-, riisi-, manteli- tai hasselpähkinämaito. Nesteenä voi käyttää myös kahvia. Jos et halua käyttää öljyä, voi sen korvata myös sulatetulla margariinilla. Suosittelen käyttämään Tummansinistä Keijua.

    Ohjetta voi varmasti muokata moneen suuntaan eli raaka-aineiden tai mittasuhteiden ei tarvitse olla juuri nuo, mitä ohjeessa sanotaan. Tärkeintä on, että taikina maistuu ennen mikrottamista hyvältä eikä ole kauhean paksua.

    VastaaPoista
  10. Oli pakko kokeilla tuota, ja täytyy sanoa että ainut pikaresepti tähän asti joka on toiminut! Kiitos sen jakamisesta :)

    VastaaPoista
  11. Kiva kuulla, että ohje oli hyvä :) Minulla on ollut tarkoituksena tehdä tästä jokin uusi versio, mutta se on aina unohtunut. Jospa nyt muistaisin!

    VastaaPoista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu