Kamomillan konditoria on vegaaninen leivontablogi, jossa keskitytään helppoihin ja kaikille maistuviin resepteihin. Blogin reseptit ovat aina täysin kasviperäisiä eli munattomia ja maidottomia. Tervetuloa mukaan eläinystävällisten herkkujen maailmaan!

Munien korvaaminen | Maidon korvaaminen | Liivatteen korvaaminen
Keväiset raparperireseptit

sunnuntai 14. kesäkuuta 2009

Kinuskikastike

Alunperin minun piti julkaista kinuskikastikkeen ohjeen kanssa myös mustikkajäätelön ohje. Mustikkajäätelöstä ei tällä kertaa tullut jäätelöä, vaan jonkinlainen hieman jähmeämpi smoothie, joten ohje jää tällä kertaa julkaisematta... Kastike sen sijaan toimi todella hyvin siinä tarkoituksessa, mihin sen valmistin.

Kinuskikastiketta voi tarjota jäätelön ja jäädykkeiden lisäksi esimerkiksi tuoreiden marjojen kanssa.
  • 2 dl kasvimaitoa
  • 2 dl fariinisokeria
Sekoita aineet kattilassa. Keitä pienellä lämmöllä koko ajan sekoitellen noin viisitoista minuuttia. Kastike maistuu hyvältä sekä lämpimänä että kylmänä.

Käytin kasvimaitona Nallen vaniljakauramaitoa, joka sopi tähän mahtavasti. Maitona voi käyttää toki mitä tahansa muutakin kasvimaitoa. Useissa kinuskikastikeohjeissa käytetään tavallista valkoista sokeria ja ehkä hieman fariinisokeria tai siirappia. Itse olen aina tehnyt kinuskin fariinisokerista, koska yläasteen kotitaloustunnilla teimme kinuskia näin. Vanhat tavat istuvat siis tiukassa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti