Huomio arvoisa lukija tai blogiin sattumalta eksynyt!
Olet saapunut blogin alkuaikoihin, jolloin innostukseni vegaanileivonnan ilosanoman levittämiseen oli jo valtava, mutta tietoa ja taitoa minulla ei vielä ollut ihan kauhean paljon. Suosittelenkin etsimään tämän reseptin tilalle jonkin tuoreemman, sanotaan vaikkapa korkeintaan viisi vuotta vanhan reseptin. Tarvittaessa voit kysellä vinkkejä esim. kommentoimalla tätä tekstiä. Koska tämä blogi on eräänlainen matka ja päiväkirja kohti parempaa vegaanista leipomista, en halua poistaa täältä näitä vanhoja tekstejä.Ohjeesta tulee noin kahdeksan leivosta.
- 100 g Tummansinistä Keiju-margariinia
- 1 dl sokeria
- Yhden appelsiinin mehu*
- Yhden appelsiinin raastettu kuori*
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- 0,75 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- (väriksi 1 tl kurkumaa)
- (1 dl suklaahippuja)
Jaa taikina muffinssivuokiin siten, että kukin vuoka tulee noin puolilleen. Tämä taikina nousee melko paljon. Paista uunissa 175 C-asteessa n. 15 minuuttia tai kunnes leivokset ovat kypsiä.
Anna leivosten jäähtyä ja valmista sillä välin suklaakuorrute.
Suklaaganache
- 2 rkl kasvimaitoa
- 100 g suklaata pieninä paloina
Levitä ganache leivosten päälle ja koristele halutessasi appelsiinin kuorella. Mikäli haluat tarjota leivoksesi muffinssivuoista, et luultavasti tarvitse ihan näin isoa määrää ganacheta. Mikäli kuorit vuoat pois ja haluat kuorruttaa leivokset kokonaan, tarvitset luonnollisesti koko satsin. Leivoin kuvan leivokset silikonivuoassa, irrotin ja käänsin ylösalaisin, jolloin leivoksista tuli kapeampia ylhäältä kuin alhaalta. Kukin kuitenkin tyylillään :)
Suklaaganacheeta voi käyttää myös jäätelön tai muiden herkkujen kastikkeena!
*Käytin luomuappelsiinia, jotka useimmiten ovat tavanomaisesti tuotettuja appelsiineja pienempiä. Mehua appelsiinista tuli noin puoli desilitraa ja kuorta niinkin vähän kuin yksi teelusikallinen. Saattaa olla, että raastoin kuorta melko hellällä kädellä. Tämä määrä kuitenkin riitti leivoksiin aivan hyvin.
Suosittelen luomusitrusten käyttämistä varsinkin silloin, jos käytät ruuanlaitossa tai leivonnassa niiden kuorta. Tällöin olet parhaiten turvassa torjunta-ainejäämiltä. Sitrukset kannattaa joka tapauksessa pestä hyvin ennen käyttöä. Olen jostain kuullut, että sitrushedelmät voi pestä tiskiaineella ja tiskiharjalla, ja näin teenkin, kun niitä keittiössäni käytän.
Ihanan näköinen leivos!
VastaaPoistaKiitos :)
VastaaPoistaAi hitsit miten upean näköisiä, ja ihan varmasti myös makuisia, leivoksia! Kyllä maistuisi yksi.. Ensimmäistä kertaa törmäsin tänne blogiisi, ja tulen uudestaan vierailemaan :)
VastaaPoistaKiitos Insanity_! Hieman harmittaa, kun en ottanut sellaista kuvaa, jossa näkyy leivos myös sisäpuolelta, sillä kurkumalla värjääminen tosiaan toimii. Leivos oli hauskasti voimakkaan keltainen. Ja nythän niitä ei ole enää jäljellä kuvattavaksi...
VastaaPoista