tiistai 29. syyskuuta 2009

Helpot köyhät ritarit ja Granaattiomenasiirappi


Huomio arvoisa lukija tai blogiin sattumalta eksynyt! 

Olet saapunut blogin alkuaikoihin, jolloin innostukseni vegaanileivonnan ilosanoman levittämiseen oli jo valtava, mutta tietoa ja taitoa minulla ei vielä ollut ihan kauhean paljon. Suosittelenkin etsimään tämän reseptin tilalle jonkin tuoreemman, sanotaan vaikkapa korkeintaan viisi vuotta vanhan reseptin. Tarvittaessa voit kysellä vinkkejä esim. kommentoimalla tätä tekstiä. Koska tämä blogi on eräänlainen matka ja päiväkirja kohti parempaa vegaanista leipomista, en halua poistaa täältä näitä vanhoja tekstejä.

 
Granaattiomenasiirappi

 • 1 Granaattiomena
 • 1 Lime
 • 3 rkl sokeria
Halkaise granaattiomena ja purista (tarvittaessa nypi) siemenet kattilaan. Poista mahdolliset valkoiset kalvot siementen seasta. Purista limen mehu granaattiomenan joukkoon ja lisää sokeri. Keitä seosta hiljaisella lämmöllä noin kymmenen minuuttia. Voit painella lusikalla granaattiomenan siemeniä rikki, mikäli haluat nesteisempää siirappia.

Köyhät ritarit
 • Vaaleaa leipää
 • Vaniljan makuista kasvimaitoa (esim. Nalle tai Alpron "pillijuoma")
 • Tummansinistä Keijua tai öljyä paistamiseen
Kuumenna paistinpannu*. Kasta leipäpalat nopeasti kasvimaitoon ja puristele mahdollinen liika neste pois. Paista leipäpalat kauniin kullankeltaisiksi. Tarjoile granaattiomenasiirapin ja vaikkapa soijajäätelön kanssa.

*Teflonpannua ei kannata kuumennella yksikseen, sillä teflon ei ole kovin terveellistä hengitettynä (ja erityisesti lemmikkilinnuille se voi olla kohtalokasta jo lyhyessäkin ajassa!). Paistinpannu kannattaakin kuumentaa siten, että lämmittää siinä ensin vettä. Kun vesi alkaa kuplia, voi sen kaataa pois ja laittaa rasvan tilalle.

2 kommenttia:

 1. Täytyykin tehdä köyhiä ritareita seuraavien vapaapäivien herkuksi, pitkän aikaa jo tehnyt niitä mieli!

  VastaaPoista
 2. Nyt kun sanoit, niin alkoi itselläkin tehdä niitä mieli :)

  VastaaPoista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu