Kamomillan konditoria on vegaaninen leivontablogi, jossa keskitytään helppoihin ja kaikille maistuviin resepteihin. Blogin reseptit ovat aina täysin kasviperäisiä eli munattomia ja maidottomia. Tervetuloa mukaan eläinystävällisten herkkujen maailmaan!

Munien korvaaminen | Maidon korvaaminen | Liivatteen korvaaminen
Keväiset raparperireseptit

lauantai 7. marraskuuta 2009

Karpalokuorrute cupcakeille tai kakulle

Tästä ohjeesta riittää kuorrutetta kahdelletoista cupcakelle. Jos haluat tehdä kuorrutteen kakulle ja toteuttaa sen hienoilla vänkyröillä, suosittelen tuplaamaan reseptin.

Karpalokuorrute
  • 0,5 dl karpaloita tai 4 tl karpalomehua
  • 0,5 dl kookosöljyä tai kookosrasvaa
  • 0,5 dl Tummansinistä Keijua
  • 0,5 tl vaniljaa (tai 1 tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria)
  • 4 dl tomusokeria
Tee ensin karpaloista mehua joko soseuttamalla ne ja sen jälkeen siivilöimällä tai sitten puristamalla karpaloista mehut harsokankaan välissä. Suosittelen tuota puristelumetodia, koska ensinnäkin mehua tulee enemmän, mutta myös siksi, että se on kivaa - vähän niin kuin kuplamuovin poksuttelua! Mehua tarvitset 4 tl, jos karpaloista tuleva mehu ei riitä, voit lisätä myös vettä.

Sulata kookosöljy juoksevaksi ja vatkaa se margariinin ja vaniljan kanssa. Lisää joukkoon tomusokeri ja vatkaa sekaisin - tässä vaiheessa seos on raemaista. Lisää lopuksi karpalomehu ja vatkaa seos tasaiseksi. Suosittelen lämpimästi sähkövatkainta.

Cupcaket (Golden Vanilla Cupcakes) on tehty lähes suoraan Vegan Cupcakes Take Over the World -kirjan reseptin mukaan, joten en siksi laita ohjetta tähän. Moskowitzin ja Romeron kirja on mahtavuudessaan sellainen, että sen tulisi löytyä jokaisen vegaanileipurin kirjahyllystä. Jos sinulla ei sitä vielä ole, niin kannattaa vihjaista asiasta Joulupukille.. Samaan lahjalistaan voinet lisätä myös kaksikon uuden Vegan Cookies Invade Your Cookie Jar -kirjan, joka on aivan juuri ilmestynyt. Oma kappaleeni on tällä hetkellä jossakin kirjakaupan ja kotini välillä, mutta oletettavasti jo ensi viikolla pääsen testailemaan sen pikkuleipä- ja browniereseptejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti