lauantai 7. marraskuuta 2009

Karpalokuorrute cupcakeille tai kakulle


Huomio arvoisa lukija tai blogiin sattumalta eksynyt! 

Olet saapunut blogin alkuaikoihin, jolloin innostukseni vegaanileivonnan ilosanoman levittämiseen oli jo valtava, mutta tietoa ja taitoa minulla ei vielä ollut ihan kauhean paljon. Suosittelenkin etsimään tämän reseptin tilalle jonkin tuoreemman, sanotaan vaikkapa korkeintaan viisi vuotta vanhan reseptin. Tarvittaessa voit kysellä vinkkejä esim. kommentoimalla tätä tekstiä. Koska tämä blogi on eräänlainen matka ja päiväkirja kohti parempaa vegaanista leipomista, en halua poistaa täältä näitä vanhoja tekstejä.

Tästä ohjeesta riittää kuorrutetta kahdelletoista cupcakelle. Jos haluat tehdä kuorrutteen kakulle ja toteuttaa sen hienoilla vänkyröillä, suosittelen tuplaamaan reseptin.

Karpalokuorrute
  • 0,5 dl karpaloita tai 4 tl karpalomehua
  • 0,5 dl kookosöljyä tai kookosrasvaa
  • 0,5 dl Tummansinistä Keijua
  • 0,5 tl vaniljaa (tai 1 tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria)
  • 4 dl tomusokeria
Tee ensin karpaloista mehua joko soseuttamalla ne ja sen jälkeen siivilöimällä tai sitten puristamalla karpaloista mehut harsokankaan välissä. Suosittelen tuota puristelumetodia, koska ensinnäkin mehua tulee enemmän, mutta myös siksi, että se on kivaa - vähän niin kuin kuplamuovin poksuttelua! Mehua tarvitset 4 tl, jos karpaloista tuleva mehu ei riitä, voit lisätä myös vettä.

Sulata kookosöljy juoksevaksi ja vatkaa se margariinin ja vaniljan kanssa. Lisää joukkoon tomusokeri ja vatkaa sekaisin - tässä vaiheessa seos on raemaista. Lisää lopuksi karpalomehu ja vatkaa seos tasaiseksi. Suosittelen lämpimästi sähkövatkainta.

Cupcaket (Golden Vanilla Cupcakes) on tehty lähes suoraan Vegan Cupcakes Take Over the World -kirjan reseptin mukaan, joten en siksi laita ohjetta tähän. Moskowitzin ja Romeron kirja on mahtavuudessaan sellainen, että sen tulisi löytyä jokaisen vegaanileipurin kirjahyllystä. Jos sinulla ei sitä vielä ole, niin kannattaa vihjaista asiasta Joulupukille.. Samaan lahjalistaan voinet lisätä myös kaksikon uuden Vegan Cookies Invade Your Cookie Jar -kirjan, joka on aivan juuri ilmestynyt. Oma kappaleeni on tällä hetkellä jossakin kirjakaupan ja kotini välillä, mutta oletettavasti jo ensi viikolla pääsen testailemaan sen pikkuleipä- ja browniereseptejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu