torstai 26. marraskuuta 2009

Karpalopirtelö

Tällä ohjeella saa aikaan herkullisen kirpeän nougat'n makuisen pirtelön, joka on kaiken lisäksi vielä terveellistä: karpaloista saa vaikka mitä flavonoideja, pellavansiemenrouheesta omegakolmosta ja pähkinöistä kalsiumia ja kaikkea muuta tärkeää. Jos jätät jäätelön pois ja korvaat sen esimerkiksi banaanilla, saat vieläkin terveellisemmän smoothien.


Huomio arvoisa lukija tai blogiin sattumalta eksynyt! 

Olet saapunut blogin alkuaikoihin, jolloin innostukseni vegaanileivonnan ilosanoman levittämiseen oli jo valtava, mutta tietoa ja taitoa minulla ei vielä ollut ihan kauhean paljon. Suosittelenkin etsimään tämän reseptin tilalle jonkin tuoreemman, sanotaan vaikkapa korkeintaan viisi vuotta vanhan reseptin. Tarvittaessa voit kysellä vinkkejä esim. kommentoimalla tätä tekstiä. Koska tämä blogi on eräänlainen matka ja päiväkirja kohti parempaa vegaanista leipomista, en halua poistaa täältä näitä vanhoja tekstejä.

Karpalopirtelö
  • 2 dl soijamaitoa
  • 1 dl karpaloita
  • 0,5 dl pekaanipähkinöitä
  • 0,5 dl cashewpähkinöitä
  • 1 rkl pellavansiemenrouhetta
  • 2 dl Oatlyn kinuskijäätelöä tai muuta kasvijäätelöä
  • 1 rkl agavesiirappia tai muuta makeuttajaa
Lataa ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi ja kuohkeaksi. Pirtelön voi tehdä myös sauvasekoittimella, mutta pähkinät eivät välttämättä hienonnu sillä niin hyvin kuin blenderillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu