maanantai 23. marraskuuta 2009

Vaaleanpunainen tervetulomalja

Tällä hetkellä tuntuu siltä, että en saa tarpeekseni inkivääristä. Tätä juomaa maistellessa inkivääristä jää aivan ihana tulisen lämmin jälkimaku. Granaattiomena antaa juomalle kivan makuvivahteen ja kauniin värin.

Juoma kannattaa valmistaa suoraan limsapulloon, jotta hiilihapot eivät lähde karkuteille. Puolentoista litran pullosta kaadetaan siis puoli litraa pois (ja juodaan sellaisenaan), jonka jälkeen pulloon mahtuu hyvin granaattiomenan ja inkiväärin mehu, ja tilaa jää myös mahdolliselle kuohumiselle.
 • 1 l sitruuna- tai sitruuna-lime-limsaa
 • 1 granaattiomena
 • n. 10 cm pala inkivääriä
 • Raastin
 • Harsokangas (tai näiden tilalla mehulinko)
 • Suppilo
Raasta inkivääri pieneksi raasteeksi ja purista siitä mehua harsokankaan sisällä. Mehua pitäisi tulla noin kaksi ruokalusikallista. Kaada mehu hitaasti suppilon avulla limsapulloon.

Pese ja halkaise granaattiomena ja kaavi sen sisältö harsokankaaseen. Ota muutama siemen jemmaan maljojen koristelua varten, jos haluat. Purista siemenistä mehu ja kaada se pienissä erissä limsapulloon. Jos kaadat kaiken kerralla, kuohuu juoma varmasti yli.

Sulje pullon korkki ja käännä pullo hitaasti ylösalaisin pari kertaa, jotta limsa ja mehut sekoittuvat.

5 kommenttia:

 1. Oih, näyttääpä söpöltä :)

  VastaaPoista
 2. Ihanalta kuulostava juoma! Inkivääri ja granaattiomena toimivat varmaan hyvin yhdessä.

  VastaaPoista
 3. Tämä oli kyllä tosi hyvää. Tekisi mieli tehdä tätä jo uudelleen :)

  VastaaPoista
 4. Vinkki mehun puristamiseen inkivääristä: raasta raastimen keskikokoisella kohdalla. Ota raastettu inkivääri käteen ja purista nyrkissä niin, ettei raastetta tipu mehun joukkoon. Harsokangasta ei siis tarvita. :)

  Maustan inkivääriset lämpimät ruoatkin näin, koska inkivääri saattaa ärsyttää suuta.

  VastaaPoista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu