torstai 21. tammikuuta 2010

Seesaminsiemennamit

Näitä nameja valmistin vegaaninaolemiseni alkuaikoina todella usein, mutta jostain syystä unohdin koko jutun vuosikausiksi. Nyt kokeilin uudelleen ja muistin, miksi nämä olivat niin suuressa suosiossa aikanaan.

Seesaminsiemennamit

  • 1,5 dl seesaminsiemeniä
  • 1 dl sokeria
  • (ripaus jauhettua vaniljaa tai vaniljasokeria halutessasi)
  • (ripaus suolaa halutessasi)
Paahda seesaminsiemeniä kuivalla paistinpannulla koko ajan sekoitellen, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä ja keittiössä haisee popkorni. Varo polttamasta siemeniä! Kaada siemenet kulhoon odottamaan.

Mittaa sokeri paistinpannulle ja sulata se varovaisesti. Sokeri palaa helposti, joten vahdi sitä koko ajan kevyesti sekoitellen. Sekoita seesaminsiemenet (sekä vanilja ja suola) sokerin joukkoon.

Kaada seos leivinpaperin päälle ja levitä sen päälle toinen leivinpaperi. Kaulitse ohueksi. Leikkaa sopiviksi paloiksi.

Säilytä huoneenlämmössä ilmatiiviisti ja syö viikon kuluessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu