keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Yhdenvanha!


Kamomillan konditoria täyttää tänään vuoden! Valitettavasti kauhean suuria kekkereitä ei leipomossa valitettavasti järjestetä, koska eräällä leipomon toimintaan merkittävällä tavalla vaikuttavalla henkilöllä on tärkeitä ja kiireellisiä asioita hoidettavanaan, jotka toivon mukaan valmistuvat aivan näinä päivinä. Niihin asioihin liittyen järjestetäänkin uudet kekkerit lähiviikkojen aikana.

Blogin pitämisestä on tullut minulle tosi iso juttu, vaikka en suurta mainetta sen myötä olekaan saanut ;) Toivon, että blogistani on ollut iloa ja inspiraatiota lukijoille. Otan erittäin mielelläni vastaan kommentteja ja ideoita Kamomillan konditorian kehittämiseksi!

Tarkoituksenani on tänä vuonna päästä pois vehnäjauhokeskeisyydestäni ja opiskella uusien raaka-aineiden käyttöä. Tarkoitukseni on myös kirjoitella enemmän satuja ja runoja, koska ne ovat käyneet viime aikoina hieman harvinaisiksi.

Kuvan muffinssit on kuorrutettu seuraavalla yksinkertaisella mutta herkullisella kuorrutteella. Kuorrute riitti juuri sopivasti kahdeksan muffinssin kuorruttamiseen.

Huomio arvoisa lukija tai blogiin sattumalta eksynyt! 

Olet saapunut blogin alkuaikoihin, jolloin innostukseni vegaanileivonnan ilosanoman levittämiseen oli jo valtava, mutta tietoa ja taitoa minulla ei vielä ollut ihan kauhean paljon. Suosittelenkin etsimään tämän reseptin tilalle jonkin tuoreemman, sanotaan vaikkapa korkeintaan viisi vuotta vanhan reseptin. Tarvittaessa voit kysellä vinkkejä esim. kommentoimalla tätä tekstiä. Koska tämä blogi on eräänlainen matka ja päiväkirja kohti parempaa vegaanista leipomista, en halua poistaa täältä näitä vanhoja tekstejä.
Valkosuklaakuorrute (väreissä)
 • 1 rkl kasvimaitoa
 • 50 g vegaanista valkoista suklaata*
 • 1 dl tomusokeria
 • (Elintarvikeväriä)
Pienennä valkosuklaa pieneksi veitsellä. Lämmitä kasvimaito kuumaksi mikrossa ja sekoita suklaa sen sekaan. Mikäli suklaa ei sula, lämmitä seosta muutamia sekunteja lisää ja sekoita. (Värjää sulanut suklaa elintarvikevärillä.) Siivilöi joukkoon tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Mikäli seos on kuumaa, odota, että se hieman jäähtyy, jotta se ei valu pois kuorrutettavan päältä.

*Vegaanista valkoista suklaata löytyy ainakin Punnitse ja säästä -kaupoista, Ekolosta ja Runsauden sarvesta. Sitä voi lisäksi tilata esimerkiksi Vegaanikaupasta. Kuorruteen voi tehdä myös tummasta suklaasta, mutta siitä tulee tietenkin aivan eri makuista.

13 kommenttia:

 1. Mä olin aikeissa tehdä valkosuklaacupcakeja ystävänpäiväksi, mutta ne ei oikein onnistuneet :D Kunhan jaksan yrittää uudelleen joskus, niin tätä kuorrutetta voisi kokeilla.

  Onnea 1-vuotiaalle! Onpa aika mennyt nopeasti, tuntuu, että blogi avattiin ihan hetki sitten.

  VastaaPoista
 2. Onnea hyvinruokitulle taaperolle! En olekaan aiemmin tajunnut, mutta mehän ollaan aloitettu samoihin aikoihin.

  VastaaPoista
 3. Herkullisen näköinen kuorrute!

  Mistä olet löytänyt vegaania punaista elintarvikeväriä?

  VastaaPoista
 4. Kiitokset kaikille :)

  Elina: Mun täytyy paljastaa, että mun valkosuklaakuorrutteelle meinasi käydä köpelösti. Sulatin suklaata hieman liian pitkään, ja se muuttui sellaiseksi löllö-öljyksi. Tomusokeri kuitenkin pelasti tilanteen täydellisesti.

  Malitsu: Viime vuosi taisi olla hyvä vegaaniblogivuosi, koska Kahvila Vegaanillakin oli juuri synttärit.

  mustikkapöperö: Vegaanista punaista elintarvikeväriä löytyy esimerkiksi Ullan unelmasta ja muistaakseni olen samaa nähnyt myös Iloisessa keittiössä. Ainakin Squires kitchenin pastavärit ovat vegaanisia, mutta käsittääkseni myös Wiltonin värit olivat vegaanisia. Kannattaa tarkistaa..

  Multa on tulossa postaus vegaanisista koristelutuotteista lähiaikoina, niin kirjoittelen noista erikoiskauppojen väreistä sitten myös.

  VastaaPoista
 5. Onnea Kamomilla! Me tosiaan ollaan aloitettu samoihin aikoihin :) Tänne tulen aina tarkistamaan perusreseptejä ja juttuja raaka-aineista, kuten esim. kananmunan korvaamista koskeva postaus. Kiitos siis niistä ja odottelen mielenkiinnolla tulevia juttujasi.

  VastaaPoista
 6. Onneksi olkoon! Vuoden kun jaksaa blogata niin minusta se on jo mainio saavutus! Minullakin on jotain aivan kammottavia kokemuksia vegaanisesta valkosuklaasta, yritin sulattaa sitä mikrossa ja se muuttui palaneeksi möykyksi. Kuvittelin siis, että sitä ei voi sulattaa. Hyvä tietää, että olin kuitenkin väärässä..

  VastaaPoista
 7. Kiitokset myös Okriinalle ja goddessofcakelle :)

  Ainoa tapa, jolla olen onnistunut sulattamaan valkoista suklaata, on vesihaude. Siinäkään se ei sula samalla tavalla kuin tumma suklaa. Siitä ei tule sileän juoksevaa - ainoastaan pehmeää, jota on vaikea levittää tasaisesti tai kaataa muottiin ilman ilmakuplia.

  Ilmeisesti valkoisen suklaan lämpötila ei saa nousta liian korkeaksi, koska muuten se muuttuu vain öljyiksi ja nesteiksi. Joten vesihauteessakin kattila kannattaa ottaa pois levyltä heti, kun vesi alkaa kiehua.

  VastaaPoista
 8. Mä olen sulattanut vegaanista valkosuklaata ihan onnistuneesti mikrossa, pienellä teholla ja vähän aikaa kerrallaan.

  VastaaPoista
 9. Juu, totta. Aivan varmasti valkosuklaata voi sulattaa tuolla tavalla mikrossa :)

  VastaaPoista
 10. Onnittelut blogillesi minunkin puolestani! Löysin tieni tänne vasta nyt, mutta haluaisin mielelläni linkittää blogisi, jos vain sopii? : ) Löytäisin tänne toistekkin helpommin ihastelemaan leipomuksiasi.

  VastaaPoista
 11. Kiitos, Tintsu :) Linkittäminen sopii oikein hyvin.

  VastaaPoista
 12. tiedätkös mitä, kahvilasi on erittäin sympaattinen (-:

  VastaaPoista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu