Satu Saunion vegaaninen leivontablogi

Info | Reseptihakemisto | Täytekakkuopas | Tuulispään leivontakirja
Näin korvaat: Kananmuna | Kermavaahto | Tuorejuusto | Muut maitotuotteetLiivate
Erityisruokavaliot: Gluteeniton | SoijatonPalmuöljytön

lauantai 11. syyskuuta 2010

Puput porkkanavarkaissa

Olipa kerran kolme pupua, joiden vatsoissa kurni kova nälkä. Ne tiesivät, että läheiselle kukkulalle oli joku kiltti ihminen istuttanut porkkanoita, joten sinne puputkin päättivät lähteä ruokailemaan. Kukkula oli kuitenkin kovin korkea ja niin jyrkkä, etteivät puput päässeet sinne kiipeämällä eivätkä loikkaamalla. Tarvittiin siis tikapuut! Läheisen talon seinustaltahan sellaiset pian löytyivätkin, joten puput pääsivät kiipeämään kukkulalle.Kukkulan laella odotti uusi harmitus. Jostain syystä porkkanamaan ympärille oli rakennettu korkea aita, jonka yli puput eivät päässeet loikkaamaan. "Ihmiset varmaan pelkäävät, että porkkanat karkaavat, jos ne saavat kasvaa vapaasti!" puput päättelivät hihitellen. Puput istuivat aidan viereen haistelemaan herkullista porkkanoiden tuoksua ja miettimään, kuinka ihmeessä he pääsisivät aidan toiselle puolelle.


Vihdoin yksi pupuista keksi, että hehän voisivat sahata muutaman laudan aidasta poikki. Tarvittiin siis saha! Puput lähtivät kiireen vilkkaa etsimään sahaa ja löysivätkin pian sellaisen. Saha löytyi sen saman talon liiteristä, jonka seinustalta he löysivät tikkaatkin. "Oi, kuinka kätevää! Nyt voimme palauttaa kaikki lainaamamme tavarat samalla reissulla!"


Sahaaminen oli pienille pupuille aika vaikeaa, mutta lopulta aitaan oli sahattu pupunmentävä aukko. Pian puput rouskuttelivatkin herkullisia porkkanoita, eivätkä niiden vatsat enää kurnineet. Se oli pupujen mielestä ollut oikein hauska päivä...


...Porkkanamaan perustanut ihminen sen sijaan ei ollut erityisen mielissään huomatessaan, mitä oli tapahtunut.


Tein tämän kakun kivan ihmisen synttärikakuksi, joten myös kakusta piti tehdä kiva! Pupukakku on tehty suurin piirtein samoista aineksista kuin Teemo-kakkukin.


Aita on tehty pätkityistä jäätelötikuista.


Porkkanat olivat muuten ihan oikeita porkkanoita - ainoastaan niiden naatit muotoilin mantelimassasta.
Pupukakkua voi katsella myös videolta:


9 kommenttia:

 1. Ihan mieletön kakku taas! Mulla ei ikinä riittäisi kärsivällisyys tällaisten tekemiseen - just tänään tuskailin ääneen kotona, kun pursotin ihan tavallista kreemiä pursotinpussilla cupcaken päälle. Sekin on jo vähän liikaa ;)

  VastaaPoista
 2. Kertakaikkisen loistava ja upea kakku, sekä mieltä lämmittävä ja hymyn tuova tarina! :-)

  Yksi hienoimmista kakuista, mitä koskaan on tullut vastaan!

  Tv: kaksi vegaania

  VastaaPoista
 3. Ihana kakku ja hauska tuo tarina :)

  VastaaPoista
 4. Kiitokset kaikille :)

  Suosittelen tällaista näpertelyä kaikille, koska askartelu ja muovailu on tosi terapeuttista. Ehkä vieläkin kivempaa on tosin se, että saa muille hyvän mielen <3

  VastaaPoista
 5. Oliko vegaanijäätelötikkuja?

  VastaaPoista
 6. TP: Tikut oli Amppari-mehujätskeistä, jotka nykytiedon valossa (=valmistajan ilmoituksen mukaan) ovat vegaanisia. (Ampparit tosin sisältävät E160a-lisäainetta, joka joissakin tapauksissa saattaa sisältää kalagelatiinia. Olen kysynyt tuon lisäaineen alkuperästä Pirkan asiakaspalvelusta. Lupasivat selvittää asiaa, mutta jätskien valmistaja ei ilmeisesti ole vielä vastannut.)

  VastaaPoista
 7. Oi, tämä on aivan I H A N A kakku! Pidän itse kovasti pupuista eläiminä ja tällainen kakku olisi aivan upea! Oliko tämän tekeminen kuinka pitkäkestoinen prosessi? Ja siis pakko kysyä mutta tämä on siis ainakin melkein täysin vegaaninenko?!? Ei voi kuin ihastella toisen kätten töitä taas. Itsellä ei kai riittäisi taito tuohon mutta ainahan saa huokailla.. <<3

  VastaaPoista
 8. Kiitos tosi paljon! Minulla on aika vähän kokemusta oikeista pupuista, mutta sen perusteella, mitä heitä olen tavannut, he ovat oikein kivoja otuksia :)

  Kakun koristeiden muotoiluun ja kakun koristelemiseen meni muistaakseni tunti-pari aikaa, minkä lisäksi aikaa kului kakun paistamiseen, jäähdyttämiseen ja kokoamiseen. Tuostakin iso osa on sellaista passiivista odottelua, jolloin ei varsinaisesti tarvitse tehdä mitään kakun eteen. Mielestäni se ei ole paljon, koska tykkään tehdä kakkuja.

  Nuo koristeet eivät itse asiassa ole erityisen hankalia tehdä. Värjäsin mantelimassan, otin siitä käteen pienen köntin, josta vedin esiin tassut, hännän ja korvat, jotka sitten muotoilin siistimmiksi. Yksinkertaisuudessaan se meni noin. Kannattaa harjoitella esimerkiksi muovailuvahalla, niin muovailutaitoa karttuu nopeasti.

  Kakku on kyllä kokonaan vegaaninen :) Olen itse täysin vegaanisella ruokavaliolla, joten en käytä myöskään blogini resepteissä eläinperäisiä aineksia. (Ainoa kysymysmerkki tuossa ovat nuo jäätelötikut, jotka ovat peräisin Amppari-mehujäistä. Niistä olenkin tuossa aikaisemmassa kommentissa hieman jutustellut.)

  VastaaPoista