tiistai 26. lokakuuta 2010

Tekarit vesilasissa

Vaikka en välttämättä ole maailman eniten innoissani halloweenista, olen kuitenkin maailman eniten innoissani leipomisesta ja askartelemisesta. Siksi halusin tehdä jotain spesiaalia halloweenjuhlintaan sopivaa täällä konditoriassakin. Kuvasta kuitenkin näkyy, ettei tämän jälkkärin kanssa käynyt niin hyvin kuin oli tarkoitus. Tarkoituksenani oli saada aikaan tekarit, jotka eivät olisi liuenneet hyytelöön. Minun piti tehdä toinen, maltillisemmin toteutettu versio tekareista, mutta tajusin juuri hetki sitten, että halloween on ihan liian pian. Noh, sovitaan vaikka niin, että kyseessä ovat tekarit, jotka ovat unohtuneet vesilasiin vähän liian pitkäksi aikaa. Ehkä se sopii halloweenin teemaan tavistekareita paremmin.

Dinan Maailmasta löytyypi muuten lista, jota voi käyttää apuna halloweenjuhlintaa suunniteltaessa. Tekisi kyllä kovasti mieli leipoa teemaan sopiva kakku..

Tekareita varten tarvitset
  • mantelimassaa
  • punaista elintarvikeväriä (Ullanunelma löytyy karmiinittomia pastavärejä) tai tilkan punajuurimehua
  • cashewpähkinöitä tai muita isohkoja pähkinöitä
  1. Sipaise pieni määrä elintarvikeväriä noin pingispallon kokoiseen palaan mantelimassaa. Vaivaa väri tasaiseksi.
  2. Muotoile massasta ikenet.
  3. Veistele pähkinöistä hampaita ja painele ne kiinni ikeniin.
  4. Anna tekareiden kuivua ja kovettua ennen kuin teet hyytelön. (Luulisin, että tämä estää tekarien valumisen.)
Sitrushyytelö
  • 3 dl sitruunalimonadia
  • 1 limen mehu
  • 1 tl agar agar -jauhetta
  1. Mittaa ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä sekoitellen minuutti tai kaksi.
  2. Anna hyytelön jäähtyä mahdollisimman paljon, mutta älä odota niin kauan, että hyytelö hyytyy. (Suosittelen tarkkailemaan hyytelöä jatkuvasti, koska agarhyytelö hyytyy hyvinkin nopeasti.)
  3. Aseta tekarit lasiin ja kaada hyytelö varovaisesti niiden päälle. Anna hyytyä ja syö siten, ettet ajattele tekareita siellä lasissa.

6 kommenttia:

  1. Wau! Aivan huikeat!

    Mulla oli suunnitteilla tehdä kakku, mutta olin nähtävästi aivan liian myöhään liikkeellä: joka puolelta on loppunut musta väriaine/ musta sokerimassa ja muut tarvittavat härpäkkeet.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Tiina :) Pystyisiköhän lakuilla tai salmiakilla hoitamaan nuo mustat hommat? Jos yhtään lohduttaa, niin mun musta pastaväri värjää värjättävän lähinnä siniseksi..

    VastaaPoista
  3. Oho, mä vähän epäilinkin, että miten tuo musta väriaine toimisi. Pitäisi siis olla mustaa sokerimassaa. Laku/salmiakka saattaisi toimia myös.

    Lakusta tuli mieleen, että oletko koskaan tehnyt lakukastiketta sulattamalla lakua. Pandan sivuilla oli tällainen resepti http://www.panda.fi/#/reseptit/laku/lakukastike Mun makuun kaupan lakukastike maistuu liikaa salmiakilta ja mietin, että tää vois olla hyvää, jos vaan lakun sulattaminen onnistuu :)

    VastaaPoista
  4. "Anna hyytyä ja syö siten, ettet ajattele tekareita siellä lasissa." :) Tätä ohjetta kannattaa varmaan noudattaakin.
    Aika veikeä jälkiruoka.

    VastaaPoista
  5. aika hurjat tekarit! :)

    btw. mullakin on toi samainen liisa ihmemaassa -kirja, mikä näkyy tuolla taustalla

    VastaaPoista
  6. Tiina: Itse oon joskus sulattanut lakua kasvimaidon kanssa, jolloin siitä tuli harmaata kastiketta. Veden kanssa sulattaminen on varmasti värin puolesta parempi. Oon nähnyt tuollaisen Pandan ohjetta muistuttavan kastikereseptin jossain muuallakin, joten eiköhän se sulattaminen toimi ihan hyvin. Pandan sivuilla on mahtavat musat :D

    Tuire, kiitos :) Tervetuloa vaan meille joskus syömään ;)

    mustikkapöperö: Saattaa olla, että tekisin reklamaation, jos hammaslääkäri antaisi mulle tuollaiset tekarit..

    VastaaPoista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu