perjantai 17. joulukuuta 2010

Aineettomat joululahjat

Jouluaattoon on viikko aikaa ja moni varmaankin vielä miettii, mitä lahjoja on vielä ostamatta. Itse olen ratkaissut monet lahjapulmat jo muutaman vuoden ajan niin sanotuilla eettisillä lahjoilla: Olen jättänyt turhat lahjat ostamatta ja antanut rahat hyväntekeväisyyteen. Sukulaisilleni olen antanut kortin, jossa olen kertonut, mihin tarkoitukseen rahat ovat menneet.

En ole vielä päättänyt, mihin tämän vuoden turhien lahjojen rahastoni varat käytän. Todennäköisesti valitsen jonkin tai joitakin seuraavista:
Aineettomien lahjojen tarjoajat eivät kaikki ole tässä. Kepan verkkosivuilta löytyy linkkejä niin järjestöjen kuin yritystenkin verkkokauppoihin. Esimerkiksi Suomen pakolaisavulla, Kirkon ulkomaanavulla, Unicefilla, World Visionilla ja Solidaarisuudella on paljon lahjavaihtoehtoja. Suosittelen valitsemaan lahjoiksi siemeniä, kuokkia, moskiittoverkkoja ja koulutarvikkeita lehmien ja vuohien sijaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu