keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Hautuumaapiirakka



Eivätkös Kolme pientä porsasta, Pyllerö, Nasu, Hinku ja Vinku sekä Miss Piggy olekin kivoja? Tiesitkö, että joulukinkku on peräisin heidän kankuistaan? Joulukinkun ja muiden joulupöydän eläinhahmojen tilalle on onneksi paljon vaihtoehtoja.


Tarkoitukseni ei ole paasata. Haluan vain kertoa, että joulun alla Suomessa myydään seitsemän miljoonaa kiloa kinkkua. Sitä varten kuolee kyllä aika monta sikaa.


Hautuumaapiirakan voi toki toteuttaa myös ilman hautuumaata. Tällöin sitä saattaa olla mukavampi syödä. Piirakka on tehty vaniljamuffinssitaikinasta, jonka sekaan on lisätty pari desilitraa jäisiä karpaloita. Karpaloita saa tosin laittaa enemmänkin! Paistoin piirakkaa 175 °C:ssa 20 minuuttia.


Lumi on sekoitettu Tofutti Sour Supreme -soijaranskankermasta, appelsiinimehusta ja tomusokerista, joka loppui kesken, mistä johtuen lumi on hieman loskaista.


Hautakivet on tehty murotaikinasta. Korvasin osan vehnäjauhoista kaakaojauheella ja lisäsin mukaan vielä teelusikallisen raastettua appelsiininkuorta. Sikojen nimet on painettu keksileimasimella ennen paistamista. Paistamisen jälkeen kirjaimet on väritetty tomusokerin ja pullasudin avulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu