Satu Saunion vegaaninen leivontablogi

Info | Reseptihakemisto | Täytekakkuopas | Tuulispään leivontakirja
Näin korvaat: Kananmuna | Kermavaahto | Tuorejuusto | Muut maitotuotteetLiivate
Erityisruokavaliot: Gluteeniton | SoijatonPalmuöljytön

torstai 23. joulukuuta 2010

Vaniljasokeri

Tässä helppo, käytännöllinen ja ihana lahjavinkki, joka ei suurella todennäköisyydellä mene vikaan: Itsetehty vaniljasokeri! Sitä voi käyttää kaakaon, kahvin tai teen makeuttamiseen ja leivonnaisten maustamiseen. Tai sitten sitä voi vain nuuskutella.

Kuten kaakaojuomajauhetta, voi vaniljasokeriakin tehdä helposti itse. Siihen tarvitaan vain sokeria ja vaniljatanko. Itse käytin purnukoissa reilun kaupan luomuruokosokeria, mutta saman tarkoituksen ajavat myös muut sokerit.

Vaniljatanko halkaistaan ja siitä raaputetaan siemenet sokerin joukkoon. (Tämä tosin on helpommin sanottu kuin tehty, sillä ainakin oma vaniljatankoni oli sen verran kova, että sen halkaiseminen oli hieman haasteellista.) Jos haluaa päästä hieman halvemmalla, voi vaniljan ostaa myös valmiiksi raaputettuna eli vaniljajauheena.

Myös tyhjät vaniljan kuoret kannattaa laittaa purkkiin, sillä nekin antavat ihanaa tuoksuaan ja makuaan sokerille. Sokerin seasta voikin sitten kaivella kuorenkappaleita ja käyttää niitä vaikkapa teen joukossa.

Ah! Minäkin haluan tällaisen joululahjan!

2 kommenttia:

  1. Oletko ostanut nuo pienet lasipurkit jostain, vai onko ne uusiokäytössä? Mä tarvitsisin isomman määrän juuri tuollaisia pieniä lasipurkkeja, mutta en tiedä mistä sellaisia voisi ostaa. Ehkä saan ensi jouluun mennessä syötyä tarpeeksi kaupan oliivitapenadea, niin saan purkit käyttöön niistä :D

    Hyvää joulua!

    VastaaPoista
  2. Hyvää joulua sinullekin, Elina! Multa ei löytynyt sopivan kokoisia purkkeja valmiina, joten ostin nämä Anttilasta. Hinta oli muistaakseni 1,90 €.

    VastaaPoista