Satu Saunion vegaaninen leivontablogi

Info | Reseptihakemisto | Täytekakkuopas | Tuulispään leivontakirja
Näin korvaat: Kananmuna | Kermavaahto | Tuorejuusto | Muut maitotuotteetLiivate
Erityisruokavaliot: Gluteeniton | SoijatonPalmuöljytön

torstai 9. joulukuuta 2010

Hedelmäsokeri-ikkunakeksit


Tein muutama päivä sitten ikkunakeksejä, joiden ikkunat valmistin tikkareista. Ikkunat voi tehdä myös toisella tavalla paistamalla keksit reikineen ilman ikkuna-ainesta. Ikkunat valetaan jälkikäteen sulatetusta hedelmäsokerista. Tavallinen sokeri ruskistuu kuumennettaessa, mutta jostain syystä hedelmäsokerille ei käy näin. Ikkunoista saakin halutessaan kirkkaat. Jos taas haluat värillisiä ikkunoita, sekoita ennen sokerin kuumentamista haluamaasi väriainetta sokerin joukkoon. Huom! Sokeri on erittäin tarttuvaista, joten keksit kannattaa valmistaa ja säilyttää leivinpaperin päällä.

6 kommenttia:

 1. Onpa nättejä!
  Tuleeko tästä hedelmäsokerista yhtä kova ikkuna kuin tikkareista?

  VastaaPoista
 2. Kiitos kovasti, Elina ja Pia :)

  Kyllä näistä aika kovia tulee. Tai ehkä enemmän vain tosi sitkeitä. Veikkaan, että jos sokeria on ihan tosi ohut kerros ja sen antaa kuivua kunnolla, tulee ikkunasta sokerimaisen rapsakka. Itse laitoin reilu millimetrin paksuisen kerroksen, koska en malttanut valutella sokeria ohutta kerrosta.

  Jos sokerin värjää nestemäisellä värillä ja väriä laittaa paljon, voi sokeri jähmettyä hieman valuvaksi - mulle kävi näin testiyksilön kanssa. Eli jos tekee vaikka piparitaloon ikkunoita, kannattaa varmistaa, että ikkunat pysyvät pystytettäessä paikoillaan ;)

  VastaaPoista
 3. Tosi kauniita! ja kiitos tuosta hedelmäsokerivinkistä!! Itse olen tehnyt milloin karkeista, milloin kondiittorinsokerista. Pitääpä kokeilla tätäkin :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos, Hönttä :) Luin hedelmäsokerin ruskistumattomuudesta netistä, mutta en laittanut sivua ylös, joten en tiedä, mistä sen luin. Kondiittorin sokeria en ole koskaan käyttänyt, mutta tekisi mieli kokeilla tehdä siitä jokin hieno koriste kakun päälle.

  Kiitos, mustikkapöperö :) Se oli myös mun mielestä kivasti kirjoitettu juttu.

  VastaaPoista