torstai 2. joulukuuta 2010

Kanelilampaat

Bää!

Kanelilampaat (n. 30 kpl)
 1. Valmista taikina ohjeen mukaan ja anna sen jähmettyä jääkaapissa noin tunnin verran.
 2. Kaulitse taikina jauhotetulla pöydällä ja ota siitä lampaan (tai minkä tahansa muun) mallisella muotilla pikkuleipiä.
 3. Paista n. 7 minuuttia 200 °C:ssa. Keksit ovat valmiit, kun niiden reunat ovat saaneet ihan vähän väriä.
 4. Valmista kanelikuorrute (ohje alla) ja levitä kuorrute lampaiden päälle. Kuorrutteen voi levittää, vaikka keksit olisivat vielä lämpimiä.
 5. Anna keksien jäähtyä ja kuorrutteen kovettua ennen kuin kokoat keksit tarjottimelle tai laatikkoon päällekkäin. Kuorrute kovettuu jo puolessa tunnissa sellaiseksi, että keksit eivät enää tämän jälkeen tartu helposti toisiinsa. Kannattaa kuitenkin odottaa pidempään, jos vain aikaa on.
Kanelikuorrute
 • 1 rkl vettä
 • 1 tl kanelia
 • 2 dl tomusokeria
 1. Sekoita vesi ja kaneli.
 2. Lisää ensin puolet tomusokerista ja sekoita.
 3. Lisää loppu tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Kuorrutteen pinta jähmettyy melko pian, mutta kuorrutetta sekoittamalla kuorrutteen saa taas levityskuntoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu