Satu Saunion vegaaninen leivontablogi

Info | Reseptihakemisto | Täytekakkuopas | Tuulispään leivontakirja
Näin korvaat: Kananmuna | Kermavaahto | Tuorejuusto | Muut maitotuotteetLiivate
Erityisruokavaliot: Gluteeniton | SoijatonPalmuöljytön

lauantai 4. joulukuuta 2010

Taateliparat!


Kun ryhdyin vegaaniksi, oli karkkitarjonta hieman kehnoa. Taatelit kävivätkin hyvin toffeesta, sillä ne ovat ruskeita, tahmeita ja makeita. Olen pitänyt vuosien tauon taateleiden ja muidenkin kuivahedelmien syönnistä, koska niitä tuli ilmeisesti aikoinaan syötyä hieman liikaa. Nyt olen jälleen keksinyt niiden mahtavuuden.

Taateleiden lisäksi suosikkejani ovat kuivattu mango sekä kuivattu ananas. Ja ei, en nyt puhu niistä sokeroiduista (ja ällöttävistä) mangoista ja ananaksista vaan niistä mangoista ja ananaksista, jotka sisältävät vain mangoa ja ananasta. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, jos eivät vielä ole tuttuja. Kolmas uusi suosikkini on inkamarja, joka on samalla äärimmäisen maukas ja äärimmäisen kirpeä. Inkamarjan eli ananaskirsikan ajatteleminenkin sattuu poskiin ja aktivoi sylkirauhaset.

Olin aikeissa kirjoittaa tänään parapähkinöillä täytetyistä taateleista, mutta Kemikaalicocktailin Noora ehti saksanpähkinöineen ensin. Jotta blogimaailmassa ei olisi vuorokauden sisällä kahta lähes identtistä ohjetta, päätin hieman muokata omaani lisäämällä mukaan jotain epäterveellistä eli valkoista suklaata. Kuvan taatelit on halkaistu ja niiden sisälle on työnnetty parapähkinä. Tämän jälkeen sulatin hieman valkoista suklaata ja kastoin taateliparat siihen.

Huom! Parapähkinöitä ei suositella syötävän jatkuvasti suuria määriä niiden korkean seleenipitoisuuden vuoksi.

Lehmätöntä valkoista suklaata löytyy ainakin Runsaudensarvesta, Punnitse ja säästä -kaupoista, Ekolosta ja Vegetukusta. Sen sulattaminen kannattaa tehdä varoen, sillä jos suklaa kuumenee liikaa, muuttuu se vain läpinäkyväksi liemeksi. Sulata valkoinen suklaa joko vesihauteessa tai vaihtoehtoisesti mikrossa 15 sekuntia kerrallaan välillä sekoittaen. Kun suklaa on puoliksi sulanut, sitä ei tarvitse enää lämmittää lisää. Tämän jälkeen suklaa sulaa, kunhan sitä vain sekoittaa tarpeeksi. Jos suklaan sulattaa lasiastiassa, kerää astia lämpöä ja auttaa myös sulattamaan suklaata.

2 kommenttia: