torstai 30. joulukuuta 2010

Mankaran nostamista muffinsseilla

Mankaran nostaminen on perinteinen uuden vuoden ennustus, jossa kahvikuppien alle asetellaan pieniä esineitä. Jokainen osallistuja saa vuorollaan nostaa kahvikupin ja katsoa, mikä esine kupin alla on. Kupit sekoitetaan jokaisen noston jälkeen ja sama henkilö saa nostaa kolme kertaa. Eri esineillä on eri merkityksiä: avain tarkoittaa muuttamista, sormus kihloja tai naimisiin menemistä, raha rahaa (!), leipä työtä, laiva matkaa ja nukke eli mankara lasta.

Kuppien alle on useimmiten piilotettu myös pahaa ennustavia esineitä, kuten musta lanka, joka tarkoittaa surua. En halunnut piilotella omiin muffinsseihini mitään ikäviä asioita, koska haluan pitää tällaiset leikit osallistujille kivoina juttuina. Haluan myöskin ajatella, että ennustuksia ei pidä ottaa kirjaimellisesti. Mankaran löytyminen kupin alta voikin siis tarkoittaa sitä, että läheiselle ihmiselle syntyy lapsi, joka tulee hyvin läheiseksi mankaran löytäneen kanssa.

Muffinssimankaran nostossa muffinssit kannattaa asettaa lautasille, jotta kuppien sekoittaminen käy helpommin. Muffinssien pohjana ovat minivaniljamuffinssit, ja ne on kuorrutettu minttusuklaalla ja suklaaströsselillä. Kuviot on muotoiltu mantelimassasta ja maalattu jälkikäteen elintarvikeväreillä.

Minua voisi kyllä hieman pelottaa tulevaisuus, jos nostaisin tämännäköisen nuken kahvikupin alta. Jotenkin nukke tuo mieleen Little Britain -sarjan Andy Pipkinin...

Iloista uutta vuotta kaikille lukijoille!

2 kommenttia:

 1. Kiitokset Kamomillan konditorialle kuluneesta vuodesta. Olet ilahduttanut usealla ihanalla oivalluksella :)

  Ps. Mikä on tuon suloisen Kamomilla-nuken tarina? Mun mielestä idea on aivan huippu, että Kamomilla seikkailee kuvasta toiseen. Joskus vuosia sitten mietin minäkin, että jos perustaisin blogin, esiintyisi siinäkin joku hahmo joka kuvassa. Sitten löysin sun blogin. En löytänyt/keksinyt yhtään niin söpöä hahmoa kuin mitä Kamomilla on, joten idea jäi :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Tiina, kivoista sanoista :)

  Kun pari vuotta sitten mietin leivontablogin perustamista, ehdotti ystäväni sen nimeksi Fairy Tale Bakerya viitaten mun etunimeen. En halunnut englanninkielistä nimeä, koska blogi on suomeksi, mutta sain tuosta ehdotuksesta idean, että blogissa voisi olla satuja. Olisi lisäksi kiva, jos saduissa olisi jonkinlainen jatkumo tai päähenkilö.

  Konkreettisesti Kamomilla sai alkunsa, kun neuloin sen reilu kuukausi blogin aloittamisen jälkeen ja laitoin sen poseeraamaan mämmikulhon vierelle. Valitettavasti se on saanut etupäässä vain poseerata, koska en ole juurikaan ehtinyt kirjoittaa lisää satuja. Jospa tänä vuonna sitten niitäkin tulisi vähän enemmän.

  VastaaPoista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu