keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Rapean pehmeät suklaakeksit

Tässä tosi helppo ja hyvä perusohje suklaakekseille, jotka ovat sisältä pehmoiset ja ulkoa rapeat. Kuvan vasemmanpuoleiset keksit on kuorrutettu riisimaitosuklaalla, minkä jälkeen ne on dipattu joko pistaasimurskaan tai kookoshiutaleisiin. Oikealla olevien keksien päälle on sulatettu tummaa minttusuklaata ja päälle ripoteltu suklaaströsseliä.



Suklaakeksit (n. 24 kpl ⌀ 8 cm:n kokoista keksiä.)
  • 150 g Tummansinistä Keiju-margariinia
  • 1 dl öljyä
  • 2 dl fariinisokeria
  • 0,5 dl vettä
  • 0,5 tl jauhettua vaniljaa tai 2 tl vaniljasokeria
  • 0,5 dl kaakaojauhetta
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  1. Sekoita rasvat, fariinisokeri, vesi, vanilja ja kaakaojauhe.
  2. Sekoita ruokasooda vehnäjauhoihin ja lisää seos sen jälkeen nesteiden joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Jaa taikina lusikalla tai jäätelö-/ keksikauhalla kahdelle uunipellille n. 24:ksi keksiksi. Paina keksejä hieman litteämmiksi.
  4. Paista 190 °C:ssa 8 minuuttia.
Keksit ovat heti uunista tullessaan liian pehmeitä siirreltäväksi, mutta kiinteytyvät jäähtyessään juuri sopiviksi. Suosittelen herkuttelemaan suklaakeksit kylmän kauramaidon kanssa.

3 kommenttia:

  1. Kokeiltiin näitä äsken ja hyviä tuli! Puoliso vain teki reilunpuoleisesti suklaakuorrutetta (Keijua, tummaa suklaata, tilkka soijamaitoa), ja sitä oli sitten paljon per keksi...

    VastaaPoista
  2. No mutta ei kai se voi olla huono juttu, jos kekseissä on paljon kuorrutetta.. Kiva, että kekseistä tuli hyviä!

    VastaaPoista
  3. Hehee, ei se huono juttu kyllä ollutkaan se paljo kuorrute. Se ei ole ikinä huono juttu ainakaan suklaaleipomuksissa. Keksit olivat lopussa jo seuraavana iltapäivänä. Ihania, juuri sellaisia kuin kuvasit, rapeita päältä ja pehmoisia sisältä. Taidankin tehdä huomenna lisää. :)

    VastaaPoista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu