sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Salmiakkikinuskikastike


Tyrkisk Peber Crush eli kotoisammin turkinpippurirouhe sopii sellaisenaan jätskiä maustamaan, mutta siitä voi tehdä myös salmiakkikinuskikastiketta. Ohjeesta tulee kastiketta noin 1,5 dl. Se kannattaa käyttää heti, jotta se ei kovetu hankalasti annosteltavaksi. Suosittelen kutsumaan ystävän tai pari kylään ja syömään tätä kastiketta soija-, kaura- tai riisijäätelön kanssa.

Huomio arvoisa lukija tai blogiin sattumalta eksynyt! 

Olet saapunut blogin alkuaikoihin, jolloin innostukseni vegaanileivonnan ilosanoman levittämiseen oli jo valtava, mutta tietoa ja taitoa minulla ei vielä ollut ihan kauhean paljon. Suosittelenkin etsimään tämän reseptin tilalle jonkin tuoreemman, sanotaan vaikkapa korkeintaan viisi vuotta vanhan reseptin. Tarvittaessa voit kysellä vinkkejä esim. kommentoimalla tätä tekstiä. Koska tämä blogi on eräänlainen matka ja päiväkirja kohti parempaa vegaanista leipomista, en halua poistaa täältä näitä vanhoja tekstejä.

Salmiakkikinuskikastike
  • 2 rkl turkinpippurimurskaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl soija- tai kaurakermaa
  1. Mittaa ainekset pieneen kattilaan ja käännä levy päälle.
  2. Kun seos kiehuu, vähennä hieman lämpöä ja keitä sekoitellen 5 minuuttia.
  3. Tiputa pieni tippa salmiakkikinuskia kylmään veteen. Jos se jähmettyy, on kinuski valmista. Jos taas ei, jatka keittämistä ja tee vesilasitesti uudelleen minuutin välein, kunnes kinuski on tarpeeksi jähmeää.
Jos jäätelöannos kaipaa muita koristeita, löydät listan eläinystävällistä koristelutuotteista täältä.


Iloista ystävänpäivää kaikille Kamomillan konditorian lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu