maanantai 14. toukokuuta 2012

Tervetuloa Vegfestiin!

Blogi on ollut hetken aikaa normaalia hiljaisempi. Se ei johdu siitä, että olisin ollut poissa tietokoneelta, vaan siitä, että olen tehnyt tietokoneella pitkiä (mutta mahtavia!) päiviä loppurutistaen ensi viikonlopun Vegfestin ohjelmatarjontaa kasaan.

Haluankin toivottaa teidät ihan kaikki ystävinenne ja tuttavinenne tervetulleiksi Vegfestiin Tampereen keskustorille!
Tapahtuma starttaa klo 14 perjantai-iltapäivänä ja päättyy sunnuntaina klo 18. Tarjolla on suurin piirtein kaikkea, mitä kuvitella saattaa:
 • Pääteltan ohjelmassa on kaikkea mahdollista syömiskilpailuista muotinäytökseen ja keskusteluista bändeihin. Henkilökohtaisesti mielenkiintoisimpia keskusteluja tulevat varmasti olemaan Tulevaisuuden ruoka sekä Suuri mättökeskustelu. Sunnuntailta odotan erityisellä mielenkiinnolla Nuuskamuikkusenkaverin lauleskeluesitystä.
 • Pääteltan kattoon ja seinille on ripustettu Milla Paloniemen ja kymmenien muiden taiteilijoiden kokoama Elämäni eläimet -näyttely, joka esittelee melkein kaikki ne eläimet, jotka keskivertosuomalainen syö elämänsä aikana. Näkyvillä on satoja lintuja, kymmeniä sikoja, useita lehmiä ja yksi lammaskin. Millan lisäksi töitä ovat meille lahjoittaneet muun muassa Pertti Jarla, Juba Tuomola, Tuomas Tiainen, Joonas Lehtimäki ja JP Ahonen.
 • Pikkuteltassa pääsee kuulemaan puheenvuoroja ja keskusteluja Päätelttaa intiimimmässä tunnelmassa. Omat vinkkini Pikkuteltan kiinnostavasta ohjelmasta ovat tietysti Leivontavinkkituokio, jota tuskin tarvitsee tämän enempää selittää, Milla Paloniemen ja Anni Nykäsen Kylli-täteily sekä Älykkäät Eväkkäät, jossa Atte Aholainen kertoilee yllättäviä faktoja kaloista ja delfiineistä.  
 • Juontajinamme ovat perjantaina nuorten tiimiläisemme Essi Luoma ja Tuulia Viljanen, lauantaina TV:stäkin tutut Sampo Marjomaa ja Matti Huhta alias Sere, ja sunnuntain juonnoista vastaa ihana Liisa Ahlava.
 • Musiikillista soitantaa tarjoilevat viikonlopun aikana mm. Ville Leinonen, Jori Hulkkonen, Laura Moisio ja rumpuryhmä La Murga.
 • Viherkeitaassa pääsee tutustumaan tuttuihin ja erikoisiin puutarhakasvien taimiin, eläinystävällisiin lannoitteisiin, huonoselkäisille ja pyörätuolia käyttäville soveltuviin istutuslaatikkoihin, käsintehtyihin puutarhatyökaluihin, riippukeinuihin ja kaikenlaisiin muihin mullan ja lehtivihreän tuoksuisiin juttuihin. Asiantuntijat ovat paikalla koko viikonlopun kertomassa kasveista ja niiden hoidosta sekä vastaamassa kysymyksiin.
 • Käsityötorilla voi tehdä eettisiä, hauskoja ja käytännöllisiä vaate-, asuste- ja käyttötavaraostoksia. Puotipolulta löytyy monenlaista ruokaa ja kosmetiikkaa. Järjestökulmassa voi käydä jutustelemassa monien tärkeää työtä tekevien aktiivien kanssa.
 • Herkkuvarikolle voi piipahtaa ostamaan ihania ruoka-annoksia, jos iso nälkä yllättää. Maistiaispiste puolestaan tarjoilee koko viikonlopun ajan vaihtuvan valikoiman suolaisia ja makeita herkkuja ilmaiseksi – suurimpana ylpeytenämme on täysin uudistettu mustamakkara!
En pysty listaamaan kaikkea kiinnostavaa tähän kirjoitukseen, joten suosittelenkin tutustumaan nettisivuihimme, josta löydät niin yhteystiedot, ohjelman, tiedot mukanaolevista yrityksistä, ruokamyyjistä ja järjestöistä sekä kaiken muunkin oleellisen. Nettisivumme löytyvät osoitteesta www.vegfest.net.

Perjantain ohjelmassa on huomioitu erityisesti nuoret ja sunnuntaina löytyy monenmoista puuhaa perheen pienimmille. Klikkaa kuvia, niin näet ne isompina!


Kamomillan konditoria on edustettuna Maistiaispisteessä perjantaina keksien muodossa klo 18. En tosin itse ole maistattamassa, sillä vietän todennäköisesti pääosan ajastani Pääteltan lavan lähettyvillä. Jos haluatte tulla moikkaamaan, niin en aio laittaa hanttiin!

Asia, josta olen erityisen ylpeä on se, että koko homma on toteutettu vapaaehtoisvoimin eli mukana olevat järjestäjät, vapaaehtoiset ja esiintyjät ovat mukana omasta tahdostaan sekä omalla kustannuksellaan. Koska meillä on hyvin pieni budjetti, olemme myös erittäin kiitollisia kaikenlaisesta markkinointiavusta. Tässä muutama tapa, jolla voit kertoa ystävillesi tai lukijoillesi Vegfestistä:
Vielä kerran tervetuloa mukaan tekemään Vegfestistä edellistäkin parempi tapahtuma!

4 kommenttia:

 1. Mukavaa vegfestiä toivotan! Harmi, että tapahtuma on minun kannaltani niin kaukana.
  Olen itsekin ollut järjestämässä isoa talkootapahtumaa ja tiedän, että siihen liittyy paljon työtä ja sellaisiakin asioita, joita ei millään voi ennakoida. Siispä tsemppiä!

  ja oi, Nuuskamuikkusen kaveri on siellä! Kannattaa mennä kuuntelemaan ja katsomaan :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Paula :)

  Kyllähän niitä ylläreitä sattuu, (kuten vaikka se, että neljä päivää ennen tapahtumaa nettisivujen serveri kaatuu, eikä sivuja saa siirrettyä toiselle serverille, koska sekin on kaatunut,) mutta kyllä niistä selvitään. Meitä on niin mahtava porukka tekemässä tätä tapahtumaa, ettei voi kauaa olla pahalla päällä :D

  VastaaPoista
 3. Saisko tuon uudistetun mustamakkaran ohjeen =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se löytyy Vegaaniliiton sivuilta :)
   http://www.vegaaniliitto.fi/www/fi/arki/ruoka/reseptit/vegaaninen-mustamakkara

   Poista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu