sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Magic: The Gathering -kakku



Kakkua nörteille!

Tällainen kaakku toivottiin naamiaisiin, joissa kaksi Magic: The Gathering -pelin fania juhlisti kolmikymppisiään. Kakun päälle maalattu kuva löytyy jokaisen pelin kortin takapuolelta. Läpipiirsin kuvan ensin tietokoneen ruudulta paperille. Saman voisi tehdä kätevämmin tulostamalla kuvan, mutta siihen hätään ei ollut tulostinta saatavilla. Sen jälkeen "piirsin" kuvan uudelleen levyksi kaulitulle mantelimassalle asettamalla paperin massan päälle ja piirtämällä sen muovisella tikulla. Osan ääriviivoista jouduin piirtämään vapaalla kädellä, sillä kaikki viivat eivät jääneet näkyviin paperin läpi piirrettynä. Magic-sanan ja Deckmaster-kyltin tein erikseen.



Kuva on maalattu Squires Kitchenin pastaväreillä, jotka ovat kaikki punaista myöten vegaanisia. Mantelimassan maalaaminen poikkeaa paperille maalaamisesta aika paljon, sillä mantelimassa muuttuu pehmeäksi löllöksi jo pienestäkin määrästä nestettä, minkä jälkeen sen maalaaminen käy hieman hankalaksi. Loppujen lopuksi homma oli kuitenkin yllättävän helppo, vaikka sitä vähän etukäteen pelkäsinkin.

Kakku oli koottu tällaisista osista:


Suklaa-maapähkinämousse
  • 100 g tummaa suklaata
  • 1 dl maapähkinävoita
  • 1 prk soija- tai 2 prk kauravispiä
  1. Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Sekoita maapähkinävoi sen sekaan.
  2. Vatkaa soija- tai kauravispi vaahdoksi ja sekoita suklaamassa vaahdon sekaan.

Valkosuklaa-cashewpähkinämousse
  •  100 g vegaanista valkoista suklaata*
  • 1 dl cashewpähkinävoita
  • 1 prk soija- tai 2 prk kauravispiä
  1. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Sekoita cashewpähkinävoi sen sekaan.
  2. Vatkaa soija- tai kauravispi vaahdoksi ja sekoita suklaamassa vaahdon sekaan.
* Vegaanisia valkoisia suklaita ei toistaiseksi taida olla saatavilla peruskaupoista, mutta monet erikoiskaupat, kuten Ekolo, Runsaudensarvi tai Vegetukku myyvät niitä. Parasta vegaanista valkosuklaata on ehdottomasti Sweet Williamin suklaa, mutta ainakin myös Plamil, Organica ja Bonvita tekevät vegaanisia valkoisia suklaita.



Tein myös pienen Black Lotus -kakun gluteenittomana ja laitoin sen sisälle soijavispiä, mangoa, vadelmaa ja mansikkaa. Kakku on kuorrutettu cashewpähkinä-limekuorrutteella.


Tässä oma naamiaispukuni eli yksi supersuosikkihahmoistani Link. Juhliin saapuivat myös muun muassa veljekset Mario ja Luigi, Spock, Jokeri, leijona, saatananpalvoja ja mustiin pukeutunut Punahilkka. Voi että! Oli aivan mahtavaa osallistua naamiaisiin ensimmäistä kertaa ehkä ala-asteen jälkeen. Kiitokset siis päivänsankareille ja heidän apujoukoilleen!

2 kommenttia:

  1. Hmm. Leivon pikkujouluihin kakun, enkä osaa päättää tämän ja polkupyöräkakun välillä. =o) MOnesta hyvästä on siis paha valita, mutta kumpi olisi parempi? Aion jättää kakun päällisen vain suklaiseksi, koska taito ja aika ei noin hienoon koristeluun riitä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä veikkaisin, että tämän kakun osien reseptit ovat helpompia kuin polkupyöräkakun, jossa tehdään esim. kinuskia. Voit tietysti valita kummastakin kakusta ne itseä eniten kiinnostavat jutut :)

      Jos haluat tehdä suklaisen kakkupohjan, niin tässä muutaman vuoden lisäkokemuksella tuon polkupyöräkakun teon jälkeen suosittelen, että teet saman pohjan kuin tässä Magic-kakussa, mutta lisäät taikinan sekaan 0,5 dl kaakaojauhetta.

      Vinkkinä, että yhdestä kakkupohjasta tulee ihan hyvänkokoiset palat kymmenelle syöjälle. Yhtä kakkupohjaa varten kannattaa täytteisiin varata yksi purkki soijavispiä ja noin 100 g suklaata. Jos kakun kuorruttaa margariini-tomusokeripohjaisella kuorrutteella, riittää 100 g margariinia jo aikas pitkälle, mutta jos tekee jotain isoja pursotuksia, täytyy kuorrutetta tehdä ehkä vähän enemmän.

      Poista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu