perjantai 19. lokakuuta 2012

Helpot ja nopeat kasvisherkut eli keittokirja-arvonta


Päivitys 28.10.2012: Kirja-arvonta on päättynyt ja voittajat löytyvät tääl.



Kannoin juuri postista mukanani laatikollisen Lindsay S. Nixonin Helpot ja nopeat kasvisherkut -kirjoja. Ne lahjoitti minulle Finn Lectura -kustantamo, jotta pääsisin jakamaan niitä lukijoilleni. Kiitokset siis Finn Lecturan ihmisille!

Otan itsekkäästi yhden kirjoista itselleni, mutta jaettavaksi jää neljä kirjaa. Itsekkäästi aion myös hyödyntää mahdollisuutta saada palautetta blogista. Jos siis haluat osallistua kirja-arvontaan, niin vastaa johonkin tai kaikkiin näistä kysymyksistä kommentoimalla tämän kirjoituksen perään:
  • Kuinka löysit Kamomillan konditorian?
  • Onko sinulla jokin lempiresepti blogissa?
  • Minkälaisia reseptejä ja tietoa toivoisit täältä löytyvän tulevaisuudessa? 
Suoritan arvonnan tiistaina 23.10. klo 21, joten siihen saakka on aikaa kommentoida. Muistathan kommentoida nimellä tai nimimerkillä – tämä onnistuu joko jonkin tilin kautta tai vain kirjoittamalla nimesi tai nimimerkkisi kommentointivaiheessa lokeroon, jossa sitä kysytään. Tämä siksi, että anonyymien kommentoijien identifioiminen on hieman turhan haastavaa. Kiitos!


Lindsay S. Nixon – Helpot ja nopeat kasvisherkut

Lindsay S. Nixon on minulle tuttu Happy Herbivore -blogistaan, jossa hän jakaa sekä reseptejä että vinkkejä terveellisiin ruokailutottumuksiin. Hän on kirjoittanut kaksi keittokirjaa, joista nyt on suomennettu toinen.

Ihan ensimmäinen ajatus kirjaa selatessa on nälkä. Kirjan kuvissa on ruokaisia mutta raikkaita annoksia, joita tekee tosi paljon mieli kokeilla. Oma huomioni kiinnittyi myös siihen, että kirjan ensimmäinen luku ei ole täynnä vihersalaatteja, kuten monissa kasvis- ja muissa keittokirjoissa. Salaatit löytyvät vasta kirjan puolesta välistä, ja suurin osa niistä ei ole vihersalaattia nähnytkään.

Kirjassa on 150 reseptiä ja tässä niistä otantaa:
  • Smoothiet, jogurtti ja granola, josta löytyy ohjeet esimerkiksi korvapuustismoothielle ja tofujogurtille
  • Lämpimät aamiais- ja brunssiruoat, joiden joukosta löytyy reseptit tempeh-makkarapaistokselle, porkkanakakkupannareille ja mustikkapaistokselle
  • Muffinit, leipäset ja leivät -luvusta löytyy köyhien ritareiden muffineita ja jalapenõ-maissileipää
  • Voileivät, burgerit ja tacot sisältää ohjeet pintopapuburgereille ja enchiladas blancaseille
  • Keitot, padat ja dal -luvun resepteistä löytyy savunmakuista kukkakaalikeittoa ja bataatti-dalia
  • Salaatit ja salaatinkastikkeet -osasta löytyy ohje päärynä-rucolasalaatille ja kirsikka-kvinoasalaatille
  • Wokit ja curryruoat pitävät sisällään esimerkiksi hapanimelää tempehiä ja inkivääri-paksoiwokkia
  • Vuoka- ja riisiruoat -luku tarjoilee ohjeet tex-mex-tyyliselle paimenen paistokselle ja karibialaisille mustapavuille ja riisille
  • Papu- ja herneruoat -luvussa on ohjeet kikherne-marinaralle ja kuubalaisille mustapapukakuille
  • Pasta ja nuudelit pitää sisällään sitruuna-basilikapastan ja tofu-ricottan ohjeet
  • Lisukkeina Lindsay ohjeistaa tekemään makeaa kaalisalaattia ja karibian bataatteja
  • Jälkiruoka-osasto on vegaanileipojan näkökulmasta tosi mielenkiintoinen, sillä sieltä löytyy voipapukeksejä, chai-kaurapalloja ja kinuskidippiä
  • Mausteet ja maustekastikkeet pitävät sisällään monenlaisia majoneeseja sekä rémoulade-kastikkeen ja vegaanisen hapankerman ohjeet
  • Kastikkeet-luvussa on muun muassa enchilada-, sieni- ja tacokastiketta
  • Tee-se-itse -luvussa annetaan ohjeet esimerkiksi kanattoman kanaliemijauheen ja vegaanisen worcestershirenkastikkeen tekemiseksi!

Kirjassa näyttäisi olevan tosi paljon nopeasti eli alle puolessa tunnissa valmistuvia ruokia. Lisäksi kirjan kaikkiin resepteihin on merkitty, mikäli ne ovat rasvattomia, gluteenittomia, soijattomia, edullisia tai jos ne voi valmistaa vain yhdessä kattilassa tai uunivuoassa eli vähäisellä tiskin määrällä. Kaikkiin kirjan ohjeisiin on myös laskettu ravintoarvot, joten ne ovat hyödyllisiä heille, joita kiinnostaa ruoasta saadun energian, rasvan, hiilihydraattien, proteiinin, kuitujen ja sokerin määrät.

Yksi kirjan peruslähtökohta on se, että resepteissä ei käytetä lisättyä rasvaa, vaan kaikki saatava rasva tulee ruoasta itsestään. Nopeasti selattuna resepteissä ei tosin käytetä mitenkään erityisen paljon pähkinöitä tai avokadoja, joten henkilökohtaisesti suosittelen, ettei kukaan kokkailisi pelkästään kirjan ohjeilla – rasvat kun ovat kovasti tärkeä juttu ihmisen elimistölle. Muuta kritiikkiä minulla ei taida tästä kirjasta sitten ollakaan. Tai no, kirjan nimi voisi ehkä olla hieman svengaavampi. Joka tapauksessa kirja vaikuttaa tosi hyvältä keittokirjalta heille, jotka haluavat syödä entistä terveellisempää kasvisruokaa.

61 kommenttia:

  1. Kuinka löysit Kamomillan konditorian? Varmaan jonkun blogilinkin kautta tai googlella reseptejä etsiessä.

    Onko sinulla jokin lempiresepti blogissa? http://kamomillankonditoria.blogspot.fi/2011/04/krokotiilin-minttusuklaamoussekakku.html tätä kakkupohjaa käytän usein, koska se on ihanan makuinen ja rakenne on tosi hyvä.

    Minkälaisia reseptejä ja tietoa toivoisit täältä löytyvän tulevaisuudessa? Makeisia ja vähän erikoisempia leivonnaisia (esim. vaahtokarkkeja ja macarons-leivoksia). Omat yritykset epäonnistuvat välillä ja joku toimiva ohje olisi kiva, jos sinulla sattuisi olemaan sellainen takataskussa.

    VastaaPoista
  2. Löysin herkullisen blogisi Vegaia-lehden jutusta. Minua viehättää resepteistäsi eniten söpöt kakkusi, joskaan en itse edes pyri moisiin saavutuksiin... (Taisin traumatisoitua siitä täydellisestä Totoro-kakustasi!) Munattomat munariisipasteijat olivat myös ihan kunkkujuttu. Ehkä suolaisia reseptejä voisikin olla lisää?

    VastaaPoista
  3. - Löysin blogin facebookin kautta joskus, kun joku sivu (vegaani, eläinoikeus jne, en muista tarkkaan) julkaisi linkin tänne ja siinä oli jotain puhetta kasvisleivonnaisista. Sittempähän jäin seurailemaan, ensin kirjanmerkkinä ja myöhemmin tänne rekisteröidyttyäni ihan jäsenenä.

    - Tyttöni tykkäsi mutustella Tattaripannukakkuja ja Portal-kakku on edelleen tekolistalla :) Paljon olisi ihania kokeiltavia, mutta nykyisessä elämäntilanteessa ja kodissa, ei ole harmikseni tullut kokkailtua kovin paljoa.

    - Syön itse vegaanipainotteisesti ja pikkuinen tyttöni on kovin allerginen ja allergioita löytyy myös itseltä, toivoisin siis gluteenittomia(ei kotimaisia viljoja), munattomia ja maidottomia reseptejä, sekä sellaisia, missä ei ole sitrushedelmiä, pähkinöitä tai soijaa.

    VastaaPoista
  4. Jei ihan huippu arvonta!

    Löysin Kamomillan konditorian etsiessäni vegaanista muffinsireseptiä. Sitten pongasin kivoja resepteja ja ideoita ja jäin lukijaksi.

    Lemppareinta reseptiä en osaa sanoa, mutta kovana leipojana kaikki makea tietysti kiinnostelee eniten :D

    Minä olen pitänyt blogistasi tällaisena. En osaa antaa kyllä mitään parannusehdotuksia näin äkkiseltään. Ohjeissa voisi lukea kuinka monelle niistä aina riittää, sillä ainakaan kaikissa ei ole ollut. Osassa on. (En ole kaikkia reseptejä tosiaankaan läpikäynyt, mutta sen verran mitä olen.)

    VastaaPoista
  5. En tarkkaan muista, miten alunperin päädyin blogiisi. Taisi olla googlen kautta tai sitten bongasin jostain kasvisruokaesitteestä.

    Tykkään noista gluteenittomista resepteistä ja niitä toivon jatkossakin :)

    VastaaPoista
  6. Löysin blogisi jo silloin kun olin vasta siirtynyt vegaaniseen ruokavalioon ja etsiskelin jotain uutta leivontaohjetta. Muistaakseni vinkki löytyi jotain muuta blogia selatessani, ja siitä lähtien olenkin seurannut kirjoituksiasi ahkerasti. Lempireseptiä en ole vielä löytänyt, mikä johtuu varmaan siitä että hyviä ehdokkaita ykkössijalle on niin useita! Gluteenittomat reseptit ilattuvat herkkää vatsaani ja myös upeista kakkuresepteistä on löytynyt paljon ideoita omaankin keittiöön. Olet huomioinut resepteissäsi myös ruoka-aineallergioita, minkä vuoksi täältä on ollut helppo hakea neuvoa myös juhlia järjestäessä isommalle porukalle. Tykkään blogistasi todella paljon tällaisenaan, joten jatka vaan samaan malliin! :)

    VastaaPoista
  7. Kuinka löysit Kamomillan konditorian?
    En muista! Oon seurannut sun blogia jo niin kauan. Oisko joskus oe-foorumilla tullut vastaan..?

    Onko sinulla jokin lempiresepti blogissa?
    Ei. Etsin reseptejä silloin kun niitä tarvitsen, en oo kertaakaan muistaakseni toteuttanut kahta kertaa tismalleen samaa reseptiä täältä.

    Minkälaisia reseptejä ja tietoa toivoisit täältä löytyvän tulevaisuudessa?
    Tykkään sun hauskoista ja kuvauksellisista kakuista. Toivottavasti jatkat saman harrastuksen parissa :) Oon miettinyt että sit jos joskus tarvii tilata kakku johonkin spesiaalitilanteeseen niin kysyn sulta ekana kun oot niin taitava ja hauska ideoija.

    VastaaPoista
  8. Kuinka löysit Kamomillan konditorian?
    En kyllä muista. Pariin otteeseen olin tähän törmännyt aiemminkin, mutta sen jälkeen kun tulin mukaan järkkäilemään Vegfestiä aloin vierailla useammin.

    Onko sinulla jokin lempiresepti blogissa?
    En osaa nimetä lempparia, mutta tänne yleensä päädyn ekana, kun aion ylipäätään leipoa jotain.

    Minkälaisia reseptejä ja tietoa toivoisit täältä löytyvän tulevaisuudessa?
    Niitä gluteenittomia vaikka, jos joskus inspiroituisin niitä enemmän kokeilemaan. Ja suklaisia kans. <3

    VastaaPoista
  9. Löysin blogin joskus aikoja sitten ehkä jonkun toisen blogin kautta, mutta en aluksi ollut kauhean kiinnostunut, koska en aiemmin ikinä leiponut. Sittemmin aloin innostua leipomisesta ja siitä lähtien olen seuraillut varsin innoissani <3

    Mm. mokkapalojen ja banaanisuklaakakun ja hasselpähkinämuffinssien ohjetta on tullut käytettyä useamminkin. Hyvät hakumahdollisuudet, aina olen etsimäni löytänyt.

    Odotan, että herkkulakko loppuu ja blogiin alkaa taas ilmestyä kaikkia ihania herkkuja! ;)

    VastaaPoista
  10. Kuinka löysit Kamomillan konditorian?
    Löysin Kamomillan konditorian Eläinoikeus-foorumin (nimimerkki Lacrima) kautta

    Onko sinulla jokin lempiresepti blogissa?
    Täydellinen suklaakakkusi on aivan nimensä mukainen. Kovasti en ole ehtinyt reseptejä blogistasi kokeilla, sillä juhlia on aivan liian harvakseltaan. Myös on aivan huippua, että raportoit löytämistäsi uusista vegaanisista nompparelleista, väriaineista, etc.

    Minkälaisia reseptejä ja tietoa toivoisit täältä löytyvän tulevaisuudessa?

    Suolaisia reseptejä voisi olla enemmän.

    VastaaPoista
  11. 1. Olen seurannut blogiasi jo niin pitkään, etten millään muista, miten tänne löysin. Varmaan etsiskelin vain kasvisruokaohjeita päätyen sitten tänne tai mahdollisesti OE-foorumilta.

    2. Kaikki ihanat suklaiset ja maapähkinävoiset kakut ja leivokset!

    3. Aika haastava kysymys, kun pidän blogisi tähänastisesta linjasta. En itse käytä juurikaan sokeria (makeutan useimmiten kuivahedelmillä tai muilla aineilla), mutta tuntuisi väärältä pyytää toista blogaajaa sellaiselle linjalle lähtemään. Ehkä suolaisia reseptejä voisi olla enemmänkin :)

    Kiitos ihanasta blogistasi!

    VastaaPoista
  12. Minäkin tykkään rasvaisesta ruuasta ;D mutta silti mielelläni osallistuisin kirjan arvontaan.

    En tarkalleen muista, miten tänne löysin, mutta se liittyy ainakin siihen kun Vekara oli vauva ja olin juuri vapautunut allergioistani. Ruoka alkoi kiinnostaa uusien mahdollisuuksien myötä enemmän ja myös leivonta sillä vauva sitoi aika paljon kotiin, joten se oli sopiva kotiharrastus. Aloin seikkailemaan enemmän netin ihmemaassa ja varmaankin alkuun käytin hakusanoja kasvisruoka ja vegaani...

    Lempireseptiä en osaa sanoa, sillä otan enemmänkin vaikutteita ja ideoita kuin suoranaisia reseptejä.

    Jatkossa saat mielellään kirjoitella ihan itseäsi kiinnostavista jutuista. Kiinnostus ja innostus välittyy kyllä lukijaan jos on välittyäkseen :)

    VastaaPoista
  13. (Toivottavasti tää väliaikaisnimimerkki lasketaan ehtoihin? Yritin kyllä aikani säätää Google-tiliä itselleni, ja tuloksena kone oli lentää seinään.)
    Löysin blogin kai ihan sattumalta etsiessäni jotakin vegaanisia leivonnaisia, ja jäin kyllä heti vakioseuraajaksi. Sittemmin olen kyllä monessa yhteydessä törmännyt siihen uudestaan, mm. keskustelufoorumien ja toisten vegeblogien mainostamana.

    On ihan mahdotonta on valita yhtä ainutta suosikkia, sillä lähes kaikki testatut ovat olleet huippupositiivisia yllätyksiä, ja tulevat testaukset varmasti ovat yhtä lailla. Pakko kuitenkin mainita ainakin salmiakkikuppikakkuohje, kun muutenkin olen salmiakin suurkuluttaja. Kuppikakkuohjeita ylipäätäänkin tulee ehkä kaikista eniten selattua ja toteutettua, mutta esim. keksit ovat yhtä lailla onnistuneet.

    Minäkin toivoisin enemmän suolaisia reseptejä. Lisäksi, en tosin tiedä kuuluuko tämä täysin blogin aihepiiriin, olisi ihana saada esim. leivän päälle soveltuvien levitteiden ohjeita.

    Tuhannet kiitokset blogistasi; maukkaat, helpot ja selkeät ohjeet ovat tehneet tästä poropeukalosta innokkaan ja tykätyn pullanpyörittelijän! <3

    VastaaPoista
  14. - Kuinka löysit Kamomillan konditorian?
    Seuraan paljon vegaaniruokablogeja, ja tästähän puhutaan kaduilla ja toreilla ja joka paikassa.

    - Onko sinulla jokin lempiresepti blogissa?
    No eniten ihailen kakkukuvia ja niistä näkyvää innovatiivisuutta, mutta monia leivonnaisia oon kokeillu itekin. Varsinaista yhtä suosikkia ei ole.

    - Minkälaisia reseptejä ja tietoa toivoisit täältä löytyvän tulevaisuudessa?
    Perus hyviä vegaanisia herkkuja, etenkin sellaisia jotka ovat helposti lähestyttäviä kaikille ja joita voi tarjota ei niin asiaan vihkiytyneillekin. Raakaruoat, superfoodit yms helposti karkottavat ihmisiä vegaaniruoan parista.

    VastaaPoista
  15. 1.Chocochili
    2. Ei, kaikki maistuu ja käy
    3. Helppoja ja nopeita

    VastaaPoista
  16. 1.Loysin blogisi joskus kauan sitten kun googlessa etsin vegaanisten runebergintorttujen ohjetta. Ja sen loysinkin sinulta! :)

    2. Makeat leivonnaiset ovat aina kauniita joten ehka kaikki ne. En osaa yhta nimeta.

    3. Helppoja ja nopeita tehda, koska aika on niin kortilla ihmisilla nykyaan. Ja terveellisia (jos sellaisia loytyy) suolaisia leivonnaisia.

    Kiitos ihanasta blogista ja mahtavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  17. Kuinka löysit Kamomillan konditorian?
    Löysin tämän blogin vegaanisiareseptejä ettiessä. En enää muista mitä etin.

    Onko sinulla jokin lempiresepti blogissa?
    Eipä oikeastaan :D Tykkään hyvin monista. Cashewpähkinäherkkut on menossa seuraavaksi kokeiluun.

    Minkälaisia reseptejä ja tietoa toivoisit täältä löytyvän tulevaisuudessa?
    Tykkään leipoa suolasia leivoksia. Haluaisin oppia korvaamaan juustoa paremmin suolaisessa leivonnassa. Olen lukenu paljon mutta en silti ole saanu laitettua käytäntöön.

    VastaaPoista
  18. Kuinka löysit Kamomillan konditorian?
    Etsin vinkkejä vegaanisiin täytekakkuhin ja tänne päädyin.

    Onko sinulla jokin lempiresepti blogissa?
    Kaikki makea! aina tulee hyvää! Erityisesti mokkapalat yms ruudut ovat lemppareita.

    Minkälaisia reseptejä ja tietoa toivoisit täältä löytyvän tulevaisuudessa?

    Leivontaa, hyviä vegaanisia kakkuja ja leivoksia ei ole koskaan liikaa!

    VastaaPoista
  19. Löysin blogisi toisen blodin kautta (Chocochili). En ole varsinaisesti vegaani, kasvissyöjä kylläkin, mutta vältän parhaani mukaan eläinperäisten tuotteiden käyttöä. Lempireseptiä en osaa nimetä mutta erityisesti olen ihaillut muffini/kuppikakkureseptejäsi sekä kakkuja. Toivoisin että jatkat samalla linjalla kuin tähänkin asti, sillä blogissasi on paljon ihania ohjeita, se on myös miellyttävä luettava ja ulkoasu siisti.

    VastaaPoista
  20. löysin blogisi erään foorumin kautta,kun etsin veganisia reseptejä.

    Lempparireseptini on varmasti jokin täytekakkupohistasi,ne ovat onnistuneet aina hyvin.

    Olen erityisen iloinen veaanisista ja gluteenittomista resepteistäsi.

    VastaaPoista
  21. kylmä oli. alvar aalto oli suunnitellut rovaniemelle kirjaston. astuin sisään. lehtilukusalin ovesta oikealle, nahkatuoliin. hengähdin. aloin solmimaan avautuneita kengännauhojani, kunnes havahduin tuolin alla olevaan vegaaniliiton lehteen.
    selailin sitä tovin. silmiini osui "värikkään papusalaatin" ohje. vaikutti herkulliselta. ohjeen lopussa luki: www.kamomillankonditoria.blogspot.com < hyökkäsin sivulle. ilahduin.

    suosikki ohjeitani ovat ehdottomasti mansikka-banaani-cashewpähkinäsössö sekä tulinen cashewpähkinälevite.
    sillä. sössö on jotenkin ihanan kevyt, ollessaan samalla herkullinen ja terveellinen. aamupalaksi se soveltuu mitä mainioimmin. se on kiva välipala myös hyvän ystäväperheeni yksi-vuotiaalle olaville.

    olen siskoni kanssa olleet kasvissyöjiä koko pienen ikämme, mutta vasta vuosi sitten taivuimme vegaaniuteen. pähkinälevite soveltuu mainiosti arkipäiväämme, sillä se on tosi-tosi hyvää. äiti ei innostu moisista levittäistä, sillä hän pitää sydämensä pohjasta pirkka ruohosipulilevitteestä. tämä pähkinälevite kuitenkin uppoaa myös hänelle kerta siemauksella. se on ilo todeta.

    lisäaineettomat ohjeet ovat muutenkin vallan mainioita, joten toivoisin näkeväni niitä täällä myös tulevaisuudessa.
    levitteiden ohjeita voisi olla ehkä vähän enemmänkin jopa. sellaisia, missä voisi olla monenlaisia yrttejä. itse voisin toki soveltaa niitä, mutta kun nyt kerran kysyit, niin tämäpä sattui mieleeni.

    blogisi sisältää mieleenpainuvia ohjeita, jotka saavat minut palaamaan tänne yhä useammi ja useammin. kun on vaikea päättää, mitä kokkailisi, on mukava tulla tänne, kun tietää, että täältä irtoaa jokin kiva ohje. sellainen, mihin ei välttämättä edes vaadita mitään erikoisempia aineita vaan vain niitä, mitä kaapissa on.

    tule poikkeamaan joskus miunkin blogissa, jos aikaa on.

    hymyin, mie.

    VastaaPoista
  22. Löysin blogisi eläinoikeusfoorumin kautta (foorumista oli tosi paljon iloa veganismin alkuaikoina)monta vuotta sitten. Yhtä lempireseptiä ei ole, on kiva että täältä löytää myös gluteenittomia ohjeita ja oppaita (kananmunaton leivonta, vegaani tulee kylään). Toivoisin niitä gluteenittomia ja myös vähäsokerisia/sokerittomia (=terveellisiä)ohjeita.

    Kiitos blogista, keep up the good work :)

    VastaaPoista
  23. Löysin blogisi jonkin toisen blogin linkkilistalta. Ja toivoisin lisää esim. sokerittomia ja kevyitä herkkuja :)

    VastaaPoista
  24. Kamomillan konditorion löysin Chocochill -blogin kautta. Yhtä tiettyä suosikkireseptiä on mahdotonta nimetä. Tulevaisuudessa toivoisin löytäväni täältä hyviä illanistujaistarjottavien reseptejä.

    VastaaPoista
  25. Löysin tämän blogin Chocochili-blogin kautta, joka mainosti tätä arvontaa. En ole vielä tutustunut muihin kuin uusimpaan reseptiin eli pähkinäiset spelttiruudut, josta voisi tulla yksi suosikeistani, koska sitä voin tehdä myös äidilleni, jolla on keliakia ja joka himoitsee pähkinöitä. Toivoisin ohjeita kauden kasviksista tehtäviin ruokiin, joita voi toteuttaa rahaa säästellen.

    VastaaPoista
  26. Kiitos kaikille tähänastisista kommenteista :) Paneudun niihin tarkemmin tiistaina ja vastailen parhaani mukaan.

    Hemajylle haluan kuitenkin pikaisesti sanoa, että speltti ei ole gluteeniton vilja, sillä se on vehnälajike. Pähkinäisten spelttiruutujen reseptin voi varmaankin toteuttaa myös vaihtamalla spelttijauhon gluteenittomaan jauhoseokseen ja lisäämällä ohjeeseen esimerkiksi psylliumia. Voisin toki joskus tulevaisuudessa muokata reseptin gluteenittomaksi, sillä sen spelttiversiosta on tykätty tosi paljon :)

    Blogin gluteenittomat reseptit löytyvät tästä linkistä: kamomillankonditoria.blogspot.fi/search/label/Gluteenittomat

    VastaaPoista
  27. Kuinka löysit Kamomillan konditorian?
    - En muista, siitä on niin kauan. Varmaan jonkun toisen blogin linkkilistan kautta.

    Onko sinulla jokin lempiresepti blogissa?
    - Olen tehnyt useita reseptejä, mutta eniten kehuja on saanut se maapähkinäsuklaakakku jonka päälle tulee suolapähkinöitä. Se on mielettömän hyvä kakku.

    Minkälaisia reseptejä ja tietoa toivoisit täältä löytyvän tulevaisuudessa?
    - Toivon että jatkat samaan malliin. Sinun blogisi on yksi suosikeistani! Minä tykkään eniten helpoista resepteistä eli sellaisista joihin ei tule mitään eksoottisia aineita ja jotka eivät vaadi vaahdottamista ja monia työvaiheita.

    Terv. srk

    VastaaPoista
  28. Chocochili-blogin mainostuksen kautta päädyin tänne. Pikaisesti kun selasin, täytekakkuresepteistä tykkäilin. Gluteenittomia reseptejä ei tosiaan ole koskaan liikaa.

    VastaaPoista
  29. Useimmiten poikkean täällä Top 100 ruokablogien kautta. Vaikea alkaa nimeämään yhtä reseptiä ylitse muiden, kun blogisi on täynnä kaikenlaista hyvää. Jatka vain samaan malliin, se riittää.:)

    VastaaPoista
  30. Kamomillan konditoria löytyi vegaaniohjeita etsiessä! Gluteenittomat ohjeet ovat olleet löytämisen arvoisia. Toivon lisää suolaisia ohjeita, niiden kanssa on helppo ottaa vieraat vastaan ilomielin! Mukava blogi, jossa silloin tällöin pistäydyn. Kiitos!

    VastaaPoista
  31. Minä löysin tänne Top 100 -ruokablogilistauksen kautta ja olipa hyvä, että löysin. :) Silloin tällöin on tarvetta gluteenittomien leivonnaisten resepteille, joten niitä vielä lisää, kiitoooos!

    Olisipa mukava saada omaksi tuo kasvisherkkukirja, näyttää olevan täynnä jänniä reseptejä. Ainakin korvapuustismoothieta ja porkkanakakkupannareita haluaisin ehdottomasti kokeilla! :D

    VastaaPoista
  32. - Kuinka löysit Kamomillan konditorian?
    Muistaakseni Chocochilin kautta tai kaverin vinkistä.

    - Onko sinulla jokin lempiresepti blogissa?
    Kardemummainen kesäkurpitsakakku ainakin. Sitten tykkäsin myös munattomista pasteijoista, niiden kautta tuli ensimmäisen kerran kokeiltua mustaa suolaa :)

    - Minkälaisia reseptejä ja tietoa toivoisit täältä löytyvän tulevaisuudessa?
    On tosi hyvä että lisäaineettomat & vähälisäaineiset reseptit ovat omana osionaan! Toivoisin ainakin vaihtoehtoisia levitteitä margariinille (esim. leivän päällä) ja vegaanista tiramisu-reseptiä!

    VastaaPoista
  33. Mitenköhän minä tänne löysin? Siitä on jo niin aikaa, etten oikein muista :) Luulisin, että olen saattanut googlettaa jotain vegaanista reseptiä, ja sitä kautta löytänyt tänne. Mahdollista on myös, että olen jossain muussa blogissa nähnyt linkin. Joka tapauksessa olen varsin iloinen, että tämä blogi on päätynyt seurattavien listalleni, ihania reseptejä ja aiheita! Sisältö on siis varsin miellyttänyt seuraamanani aikana, en keksi, mitä haluaisin muuttaa - kiitos mainiosta blogista! :)

    VastaaPoista
  34. Hei :) Löysin tänne blogilistan kautta selailtuani leivontablogeja, ja innostuin huomatessani että ohjeesi ovat vegaaneille sopivia. Itse en ole vegaani enkä varsinaisesti kasvissyöjäkään, mutta olen viimeisen vuoden aikana vähentänyt reippaasti lihan käyttöä. Ehkäpä tästä vähitellen siirryn kokonaan kasvissyöjäksi.. Oho, nyt mentiin vähän ohi aiheen :)
    Olen seuraillut blogiasi niin vähän aikaa etten ole ehtinyt vielä toteuttaa yhtäkään reseptiä, mutta monet leivonnaiset ja jälkkärit näyttävät tosi herkullisilta. Lisää voisin toivoa suolaisia ohjeita.

    VastaaPoista
  35. Enpäs enää muista miten tänne blogiisi löysin, kun olen ollut lukijanasi jo jonkin aikaa. Mutta varmaan etsin jotain vegaanisen leivonnaisen ohjetta :) Tämä blogisi on aivan ihana aarre-aitta kasvisruokien ystävälle.

    Enkä tiedä muuttaisinko mitään, jatka vaan samalla tyylillä edelleen! Tulen tänne aina etsimään herkullisia kasvis-reseptejä, kiitos niistä! :)

    VastaaPoista
  36. Jaa, enpä muista iten tänne eksyin, koska olin kyllä vilkissut blogia jo ennen kuin tyrkkäsit käyntikortin käteen siinä tapahtumassa (tulevaisuuden kaupunki tjsp.) jossa vl maistatti härkäpapurouhepihvejä ja majoneesia. Nih. ;D

    Mutta, semmoset reseptit mitä kootaan kaapista jostain jämistä tai raaka-aineista joita on innoissaan hankkinut eikä ikinä saanut aikaiseksi kokeilla, olis aika jees.

    VastaaPoista
  37. Kuinka löysit Kamomillan konditorian?
    Eo-foorumin kautta. :)

    Onko sinulla jokin lempiresepti blogissa?
    Kaikki täytekakkureseptit - niissä on aina niin hienot koristeet!

    Minkälaisia reseptejä ja tietoa toivoisit täältä löytyvän tulevaisuudessa?
    Bebe-leivosten reseptin perään täällä viimeksi huutelin. :) En panisi pahakseni, jos suolaisten leivonnaisten reseptejä olisi enemmän.

    -Minni

    VastaaPoista
  38. Löysin blogisi varmaankin eläinoikeusfoorumin kautta, ainakin siellä olin katsellut joskus vuosia sitten jossain ruokakuvatopicissa herkullisia asioitasi. Mutta itseasiassa en muista löysinkö sieltä suoraan, vain jotain kautta myöhemmin sitten ja tajusin yhteyden.

    Mun lemppareita tässä blogissa on kaikki ne ihanat satumaiset kakut, ne ovat käsittämättömän ihania ja kauniita ja mua aina hymyilyttää! Olet tosi taitava! : )

    VastaaPoista
  39. Eläinoikeusfoorumin kautta joskus löysin tänne ja lempparireseptejä on ainakin kardemummainen kesäkurpitsakakku, pähkinäiset spelttiruudut, sitruunaruudut, kinuskikermavaahto, mokkakakkuset ja täytekakut ovat niin hienoja! :) Lisää kaikkea!

    VastaaPoista
  40. Taisin eksyä sivuille alunperin Ravintolapäivää googlettelemalla. Varsinaista lempiohjetta ei ole, vegaaniset ohjeet on niin näppäriä kun munien vaahdottelu jää pois.
    Toivoisin seuraavaksi juttua: soijamaidon ja soijajogurtin valmistamisesta.
    -Mimmi

    VastaaPoista
  41. Taisin löytää tänne joskus aikaa sitten ihan vaan netistä etsimällä jotain vegaanista reseptiä -Mikä se oli, siitä ei ole hajuakaan :P

    Omia suosikkeja on muun muassa maapähkinävoikeksit (upposivat tällä toisella puolen Atlanttia aika hyvin!) ja suklaa-kookos-mantelikeksit..Nam. Noita tulee tehtyä välillä jo liiankin usein :D

    Mulla tulee usein mielikuvituksen puute töihin lounasta tehdessä..Ihan jotain simppeleitäkin ideoita ois kiva kuulla, esim jotain kivoja täytteitä voileipiin ja muita kylmiä tai lämpimiä lounasideoita! :)

    VastaaPoista
  42. Löysin blogisi toisen blogin linkeistä. Suosikkiohjeeni on pullataikina (sitä tulin tälläkin kertaa oikeesti hakemaan). Tykkään blogistasi tällaisena, eli jatka vaan samaan malliin :)

    VastaaPoista
  43. Löysin blogin linkin kautta joka löytyi toisesta blogista. Erityisesti pidän kaikista makeiden leivonnaisten resepteistä, kun niitä en osaa itse soveltaa tai päästä nykäistä. Olen tykännyt paljon blogista, enkä keksi mitään mitä täällä tarvitsisi muuttaa.

    VastaaPoista
  44. Löysin blogisi kaverin suosituksesta.
    Toivoisin jotain mahtavaa kakkutikkarijuttua,jotenkin innostuin ajatuksesta kun näin ihan epävegaanisen leivontaohjelman telkkarista (niistä saa hyviä vinkkejä!).

    VastaaPoista
  45. Jostain toisesta blogista.

    Kakkupohjaresepti, joka oli muistaakseni suklaamoussekakussa.

    Uuniruokien ohjeita kaipailisin lisää :)

    VastaaPoista
  46. En oo varma, mutta löysin blogin joko toisen blogin, vegfesteiltä saaman reseptilapun tai EO-foorumin kautta. Varsinaista lempireseptiä ei vielä oo, tai vaikea mainita vain yhtä, mutta varsinkin gluteenittomat reseptejä olen ahkerasti käyttänyt :)
    Tykkään kovin blogin linjasta, ehkä suolaisia reseptejä voisi olla jatkossa enemmänkin.

    VastaaPoista
  47. Kuinka löysit Kamomillan konditorian? Facebookissa linkin kautta :)

    Onko sinulla jokin lempiresepti blogissa? Olen vasta niin vähän aikaa seurannut, ettei ole ehtinyt vielä löytymään.

    Minkälaisia reseptejä ja tietoa toivoisit täältä löytyvän tulevaisuudessa? Niitä helppoja nopeita. Oon kiireinen köyhä opiskelija, joten pitäisi olla sekä nopeeta, helppoa että halpaa :D Mahdoton kombo? Prove me wrong!

    VastaaPoista
  48. Hei! Löysin blogisi muistaakseni Runsaudensarvi-puodista nappaamani käyntikortin kautta. Ohjeitasi olen vielä toistaiseksi enemmän ihaillut kuin kokeillut käytännössä, joten varsinaista lempparia on vaikea nimetä - kerron sitten, kun olen tuossa käytännön kokeiluissa pidemmällä =) Runsasta ja monipuolista tarjontaasi on myös vaikea lähteä tässä kehittämään, joten jatkahan samaan malliin =)

    VastaaPoista
  49. 1. Siitä on jo sen verran aikaa että varmasti en muista. Mutta olen aika varma, että joku oli laittanut eläinoikeusfoorumille linkin johonkin reseptiin.
    2. Vaikka en kaikkea ole kokeillutkaan, niin suosikkini on se gluteeniton maapähkinävoisuklaakakku. Ja se muuten onkin tosi hyvää, parasta kakkua mitä mä olen koskaan syönyt. :) Siitäkin huolimatta, että mä en edes juurikaan pidä suklaakakuista, vaan olen hedelmäisten ja raikkaiden kermakakkujen ystävä.
    3. Vähistä aineksista koostuvia reseptejä ei koskaan ole liikaa. Omasta kaapista kun harvemmin löytyy kovinkaan paljoa mitään "erikoisempia" leivonta-aineita. (eli tyyliin kaakaojauhetta, vehnäjauhoa ja leivinjauhoa löytyy aina, mutta monet muut on ostettava reseptin mukaan) Joskus kun yhtäkkiä iskee makean-/leivonnaistenhimo niin olisi tosi kiva jos löytyisi myös reseptejä joiden ainekset todennäkäisesti suurimmalta osaa lukijoista jo löytyy kaapista.

    VastaaPoista
  50. Eveliina kakkuliina22. lokakuuta 2012 klo 8.20

    - Kuinka löysit Kamomillan konditorian?
    Eläinoikeusfoorumilla oli tämän kakun kuva: http://kamomillankonditoria.blogspot.fi/2010/09/puput-porkkanavarkaissa.html jonka jälkeen ihastuin blogiisi ja aloin seuraamaan sitä.


    Onko sinulla jokin lempiresepti blogissa?
    http://kamomillankonditoria.blogspot.fi/2010/12/janojussin-maenlasku.html Tätä käytän kakkupohjana aika usein. Olen myös lukenut ahkerasti kakunteko/koristeluvinkkejä. Haluaisin joskus kokeilla tuota hattaraa, mutta en ole löytänyt mistään sitä.
    Gluteeniton leivonta kiinnostaa myös, aion ottaa mallia kakuista kun seuraava keliaatikko tulee kylään.


    Minkälaisia reseptejä ja tietoa toivoisit täältä löytyvän tulevaisuudessa?

    No, kakkufriikkinä eniten kiinnostaa hienot kakut ja niiden täytteet :)

    Jee, tää blogi on niiden muutaman harvan joukossa, mitä seuraan :) Kiitos!

    VastaaPoista
  51. Löysin blogin varmaan jonkun toisen blogin kautta, monta vuotta sitten. Lempireseptini täällä on Maapähkinävoikeksit. Toivoisin etenkin gluteenittomia, nopeita ja helppoja reseptejä.
    terkuin Tupuna

    VastaaPoista
  52. Eksyin tänne aikoinaan ensimmäistä kertaa vielä aloittelevana vegaanina. Muutama vuosi sitten, katsoin täältä aina tarkkaan ohjeet vegaaniseen leivontaan. Nyttemmin alan tulla jo toimeen omillani :)
    Suklaamoussetortun ohjetta olen kieli pitkällä vilkuillut jo ties kuinka monta kertaa. Ehkä ehtisin sitä vielä tänä vuonna kokeilemaan, jolleivät kaikki pähkinät ja avokadot aina päätyisi sellaisenaan parempiin suihin.
    Olisin jatkossa todella kiitollinen gluteenittomista, lisäaineettomista ja mielellään myös kuumentamattomista herkuista!

    VastaaPoista
  53. En muista miten olen löytänyt blogin. Voi olla haulla tai jonkin blogin kautta.
    Blogissa on kaikkea hyvää ettei mitään lempparia ole erikseen :)

    VastaaPoista
  54. Chocochilin blogista bongasin vuosia sitten.

    Lemppareita ja käytössä ovat gluteenittomat kuppikakut, Pähkinäiset speltruudut

    Jatka samaa linjaa

    -Kirsikka-

    VastaaPoista
  55. Blogi löytyi kun googletin vegaanista kakkua. Täältä löytyneellä ohjeella tehtiin pohja meidän hääkakkuun.

    Lemppariresepti on wienernougat-keksit. Nami.

    Nyt etsin ideoita siihen että mitä veisin suolaista tarjottavaa veisin illanistujaisiin. Joten suolaisia reseptejä jotka maistuvat myös sekasyöjille kaipaisin.

    VastaaPoista
  56. En muista enää, mitä kautta Kamomillan konditorian löysimme, luultavasti jonkin keskustelupalstan tms. kautta blogin alkuaikoina. Tämä on ollut vakiopaikka koko perheellemme siitä lähtien.

    Olemme kokeilleet yhtä ja toista, ja tällä hetkellä tulee tehtyä ehkä eniten pekaanimuffinsseja erilaisina versioina. Perustaikina on niin mahdottoman hyvin toimiva. Samoin snickers-pehmistä on tehty paljon kesällä ja sitä maapähkinä-kaakaopirtelöä nyt sitten syksymmällä.

    Erityisen paljon iloa muistan olleen suklaisen kesäkurpitsakakun ohjeesta, sillä kesäkurpitsaa tulee välillä ihan liikaa pellolta. Myös lapsen allergioiden taannoin vaivatessa olin hyvilläni, kun löytyi luontaisesti gluteenittomia, vegaanisia ohjeita ja vinkki Flying Apronsin leivontakirjasta. Kiitos.

    Samoin tosi hienoja koristeluja ihailemme. Meillä on se tenava, joka taannoin viisivuotiaana suri nallekarkkimestauskakun kuvan nähtyään, mutta hän lukee Kamomillan sivuja nyt itsekin, ja taidat, Satu, olla hänen esikuvansa leipomisten ja koristelujen puolella.

    Musta tämä blogi on hyvä tällaisena. On makeita ja suolaisia ohjeita, on hyvä haku eri sorteista ja esimerkiksi soijattomia, pähkinättömiä tai gluteenittomia juttuja on tarjolla. Sitten on niitä kaikenlaisia muitakin nameja kuin leipomuksia, ja kirjoitat kivasti erilaisista kokeiluista, maisteluista ja testauksista. Ja niin lohdullista on, että välillä on niitä epäonnistumisiakin.

    VastaaPoista
  57. Olit Runsaudensarvessa tarjoamassa blogin synttäreiden kunniaksi pikkukakkusia ja muita ja nimi jäi sieltä mieleen ja etsin blogin myöhemmin netistä. Paras ohje on pikkukakkuset erilaisine variaatioineen, mutta erityisesti suklaiset versiot. En ole vielä kovin montaa ohjetta kerennyt kokeilla, mutta kaikki, jotka olen kokeillut, ovat olleet herkullisia. Ja tällaiselle innokkaalle sekasyöjä leipojalle on todella helpottavaa, että on hyvä ja valmiita reseptejä, joilla saa leivottua vegaanisia herkkuja. Heidi Vettenranta :)

    VastaaPoista
  58. Chocochilin kautta löysin, FB:ssä. Blogiasi on mukava lukea!

    Ja toivoisin helppoja ohjeita, makeita sekä suolaisia. Monipuolista on kyllä ollut tähänkin saakka!

    Leivontakärpänen puraisi ainakin minua :)

    t. Eva

    VastaaPoista
  59. - Löysin blogin kun kerrot siitä minulle joskus vegaaniliiton tapaamisessa

    - Lemppariohjeeni on sun suklaakakkus sekä tykkään niist cajun-soijarouhekierrukoista! Mutta aikalailla kaikki herkut on hyvii! Keksit eritoten

    - En osaa keksiä mittään kehitettävää, oot paras juurikin näin! Kiitos nam! Monet herkkusuut oon tyydyttäny sun ohjeilla ja muistanu aina vinkata!

    VastaaPoista
  60. Varmaan linkki jossain toisaalla netissä.

    Tykkään kattoa sun kakkukuvia! (Ja syödä niitä kakkuja myös.) Tykkään kun on selkeät ohjeet ja hyviä kuvia.

    En oo ihan hirveen aktiivisesti aina seurannu ni en osaa sanoa mitä puuttuis.

    -Noora

    VastaaPoista
  61. Mut pakotettiin tänne. Mutta sittenhän tajusin, että mahtava blogi.

    Suklaakeksit hurmas koko suvun juhlapöydässä, mahtia!

    Enpä oikeen osaa vielä sanoa, että mitä tahtoisin blogiin. Selaus kesken. Kerron kun tiedän. :)))

    VastaaPoista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu