lauantai 2. helmikuuta 2013

Hasselpähkinä-suklaakastike


Jos olet laiskalla päällä, voit ostaa jäätelönhakureissulla valmista vegaanista kastiketta. Listan jäätelöistä ja kastikkeista löydät mahtavalta Vegaanituotteet-sivuilta. Kastikkeen tekeminen itsekin on tosi helppoa, sillä soijavispistä, suklaasta ja hasselpähkinöistä saa nopeasti valmistettua tätä ihanaa kastiketta. Kastike sopii mainiosti kaura- tai soijajätskin päälle! Kaurajätskin ja kastikkeen alle sen sijaan käyvät vaikkapa pakastemarjat ja banaani.

Huomio arvoisa lukija tai blogiin sattumalta eksynyt! 

Olet saapunut blogin alkuaikoihin, jolloin innostukseni vegaanileivonnan ilosanoman levittämiseen oli jo valtava, mutta tietoa ja taitoa minulla ei vielä ollut ihan kauhean paljon. Suosittelenkin etsimään tämän reseptin tilalle jonkin tuoreemman, sanotaan vaikkapa korkeintaan viisi vuotta vanhan reseptin. Tarvittaessa voit kysellä vinkkejä esim. kommentoimalla tätä tekstiä. Koska tämä blogi on eräänlainen matka ja päiväkirja kohti parempaa vegaanista leipomista, en halua poistaa täältä näitä vanhoja tekstejä.

Hasselpähkinä-suklaakastike (n. 3 dl)
  • 0,25 dl hasselpähkinöitä
  • 2,5 dl Alpron soijavispiä (tai soija- tai kaurakermaa)
  • 50 g maidotonta tummaa suklaata
  • 1 rkl sokeria
  • hyppysellinen suolaa
  1. Hienonna pähkinät veitsellä tai tehosekoittimessa mahdollisimman hienoksi murskaksi tai jauhoksi.
  2. Kuumenna paistinpannu ja paahda pähkinöitä koko ajan sekoitellen, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä ja tuoksuvat paahtuneilta.
  3. Kaada pähkinöiden sekaan soijavispi, sokeri ja suola.
  4. Pilko suklaa ja lisää myös se pannulle.
  5. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
  6. Tarjoile heti jäätelökastikkeena.
Jos säilytät kastiketta jääkaapissa, jähmettyy se vanukasmaisen pehmeäksi. Se maistuu ihan yhtä hyvältä, mutta se ei levity jäätelön päälle samoin kuin juokseva kastike. Voit halutessasi lämmittää kastikkeen uudelleen juoksevaksi.

Kun se "virallinen" kuva on otettu, lorautetaan annoksen päälle vähän lisää kastiketta...


Ja kun kaikki jäätelöt, marjat ja banaani on syöty, lorautetaan lautaselle pelkkää kastiketta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu