torstai 21. maaliskuuta 2013

Pajunkissapikkuleivät


En ole varsinaisesti pääsiäisihmisiä, mutta pajunkissoista kyllä tykkään. Ne pääsivätkin syötävään muotoon näissä kekseissä.

Jos tulevana sunnuntaina tarkoituksenasi on mennä virpomaan, ole kiltti, äläkä koristele pajunoksiasi höyhenillä! Askartelukauppojen värikkäät höyhenet ovat peräisin ihan oikeilta linnuilta, jotka eivät ole saaneet viettää erityisen mukavaa elämää.

Pajunkissapikkuleivät (n. 20 kpl)
  1. Valmista pikkuleipätaikina ohjeen mukaan. Muotoile taikina sormenpaksuisiksi, noin kymmenen senttiä pitkiksi pötköiksi. Aseta pötköt uunipelleille leivinpaperin päälle ja laita jääkaappiin tai vie ulos jähmettymään.
  2. Paista 190-asteisessa uunissa n. 9 minuuttia.
  3. Sulata tai mieluiten temperoi suklaa. Ohjeet temperointiin löydät täältä.
  4. Kasta manteli puoliksi suklaaseen ja aseta pikkuleivän päälle.
Pieleen menneitä kohtauksia:
  • Temperoiminen estää suklaata kovettuessaan muuttumasta harmaaksi. Jos klikkaat allaolevan kuvan isommaksi, näet, miksi temperoiminen kannattaa.
  • Koska suklaa ei varsinaisesti kuumana ollessaan vielä liimaa mitään, ei manteleita voi laittaa pikkuleivän reunoille. Ne vain valuvat alas, kuten allaolevassa kuvassa näkyy.

3 kommenttia:

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu