lauantai 21. joulukuuta 2013

Suklaatäytekeksit


Nämä ovat tosi peruskeksejä, mutta se tekee niistä oikeastaan aika hyviä. Suklaatäyte on ihanan pehmeää ja se sopii rapean keksin kanssa mainiosti yhteen. Laitoin omien keksieni täytteeseen Vivanin appelsiinisuklaata, ja pakko sanoa, että nam. Jos haluat appelsiininmakua kekseihin, mutta sinulla ei ole pääsyä appelsiinisuklaaseen, voit raastaa suklaan sekaan hieman appelsiinin kuorta.

Suklaatäytekeksit (n. 20 kpl)
murotaikina
  • 100 g vegaanista margariinia (suosittelen tummansinistä Keijua)
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 rkl maissitärkkelystä tai perunajauhoja
  • 0,25 tl suolaa
  • 0,25 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
  • 0,5 dl omenasosetta
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
suklaatäyte
  • 0,5 dl kaura- tai kookosmaitoa
  • 100 g maidotonta suklaata (maustamatonta tai vaikka appelsiinin makuista)
  • 0,5 dl tomusokeria
  1. Vaahdota margariini ja tomusokeri.
  2. Lisää maissitärkkelys, suola, vaniljajauhe sekä omenasose ja sekoita.
  3. Lisää vielä vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi.
  4. Laita taikina pursotuspussiin ja pursota leivinpaperin päälle renkaita eli keksin kansia ja pyöreitä keksejä eli keksin pohjia. Laita keksit jääkaappiin tai talvella ulos jähmettymään vähintään puoleksi tunniksi. Kun keksit laittaa uuniin kylminä, pysyvät niiden pursotukset muodossaan.
  5. Lämmitä uuni 190 asteeseen ja paista jääkaappikylmiä keksejä keksin koosta riippuen 8–10 minuuttia. Keksit ovat valmiit, kun niiden reunat ja pohjat ovat saaneet hieman väriä. Anna keksien jäähtyä kokonaan ennen niiden täyttämistä.
  6. Valmista keksien täyte. Kuumenna kauramaito kiehuvaksi joko liedellä tai mikrossa. Pilko suklaa kauramaidon joukkoon ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Lämmitä seosta tarvittaessa lisää, jos suklaa ei meinaa sulaa. Lisää vielä tomusokeri suklaan sekaan ja sekoita tasaiseksi. (Jos suklaa juoksettuu, sekoittuu se tasaiseksi, kun lisäät tomusokerin. Jos ohjeessa annettu määrä ei tähän riitä, voit laittaa tomusokeria enemmän.)
  7. Anna suklaatäytteen jäähtyä ja jähmettyä sen verran, että se on vielä juoksevaa, mutta kuitenkin paksua. Lusikoi pyöreän keksin keskelle noin teelusikallinen suklaatäytettä ja paina varovasti rengaskeksi suklaan päälle. Suklaatäytettä ei tarvitse erikseen levittää, sillä se leviää riittävästi itsekseen. Tee sama kaikille kekseille ja anna niiden jähmettyä kunnolla leivinpaperin päällä ennen niiden siirtelyä tai pakkaamista.
Jos haluat tehdä keksit muotilla, laita taikina vähintään pariksi tunniksi jääkaappiin kovettumaan ennen sen kaulitsemista, jotta sitä on helpompi käsitellä. Kaulitsemisessa, muotilla leikkaamisessa ja keksien siirtelyssä kannattaa käyttää apuna pöydän jauhottamista sekä litteää lastaa tai juustohöylää. Kaulittuja keksejä ei tarvitse laittaa jääkaappiin jähmettymään ennen paistamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu