tiistai 17. joulukuuta 2013

Tyrniglögi


Tämän juoman innoituksena on Tihnolan tilan tyrniglögi, josta halusin tehdä oman kopion. Kumpikin on hyvää, jos vain tykkää tyrnistä. Tyrnin vihaajille lohdutuksena sanottakoon, että sokeri on aika hyvä kumppani tyrnille, sillä se sekä vie tyrnin pahimman ärhäkkyyden pois, että korostaa sen kivoja makuja entisestään. Käytin itse kookossokeria, mistä johtuu glögin tummahko olemus, mutta valkoisella sokerilla tyrniglögi jää hyvin oranssiksi.

Tyrniglögi kahdelle
  • 4 dl vettä
  • 0,75 dl sokeria
  • 1/8 tl neilikkaa
  • 1/8 tl inkivääriä
  • 1/8 tl kardemummaa
  • 1 dl tyrnimehua
  1. Mittaa kattilaan vesi, sokeri, neilikka, inkivääri sekä kardemumma ja kuumenna niitä niin kauan, että sokeri sulaa ja neste höyryää ja hieman kuplahtelee. Nesteen ei tarvitse kiehua.
  2. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita tyrnimehu sen joukkoon.
  3. Tarkista maku ja tarjoile heti.
Glögin tummahko olemus johtuu myös siitä, että tähän aikaan vuodesta valokuvien ottaminen on luonnonvalon puutteen vuoksi hieman hankalaa. Mutta: kohta on talvipäivän seisaus ja sen jälkeen ei ole enää kuin muutama kuukausi siihen, että valokuvien ottaminen onnistuu melkein mihin aikaan päivästä tahansa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu