perjantai 17. tammikuuta 2014

Maapähkinä-suklaakeksit teffjauhoista


Ekolon Facebook-sivulla vinkattiin eilen, että heidän Ekoloinen-blogissaan olisi tietoa teffjauhoista sekä hyvä keksiohje. Ja olihan siellä! Koska minulla ei ollut kaapissa vaahterasiirappia, laitoin kekseihin fariinisokeria ja sen vuoksi jouduin lisäämään taikinaan myös nestettä. Ei haitannut, vaan hyviä tuli!

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun leivoin pelkistä teffjauhoista, ja olin todella yllättynyt niiden miedon mukavasta mausta. Joskus kauan sitten olen leiponut teffjauhosekoituksella, enkä pitänyt niiden jauhojen mausta lainkaan. Siksi en ollut uskaltanut käyttää kaapissani lymynnyttä teffjauhoa ennen tätä. Onneksi kokeilin, sillä nyt uskallan käyttää teffiä jatkossakin!

En yleensä harrasta erityistä ruokastailausta tai huijariniksejä, mutta tällä kertaa halusin saada aikaan samannäköisiä keksejä kuin elokuvissa ja keittokirjojen kuvituksissa – ja sehän ei onnistu vain paistamalla keksit, kuten ohjeessa sanotaan. Yleensä suklaahippukekseissä suklaa uppoaa taikinan sekaan, eikä hirveästi sieltä erotu.

Jos haluat saada suklaakeksisi näyttämään enemmän suklaakekseiltä, älä laita kaikkea suklaata taikinan sekaan. Kun keksit on paistettu ja otettu pois uunista, asettele muutama pieni suklaapala kunkin kuuman keksin pinnalle. Suklaa sulaa kuuman keksin lämmössä ja tarttuu kiinni keksin pintaan. Keksin jäähtyessä se kovettuu uudelleen ja saa keksin näyttämään mukavan suklaiselta. Makuun tämä tempaus ei vaikuta, joten epäesteetikkojen ei tarvitse vaivautua.

Maapähkinä-suklaakeksit teffjauhoista (16 kpl)
 • 2 dl fariinisokeria
 • 2 dl maapähkinävoita (käytin karkeaa ja suolattua)
 • 1 dl vettä
 • 0,25 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
 • (0,25 tl suolaa, jos maapähkinävoisi on suolatonta)
 • 1 tl ruokasoodaa
 • 2 dl teffjauhoja
 • 100 g maidotonta suklaata
 1. Levitä leivinpaperi uunipellille ja laita uuni kuumenamaan 190 asteeseen.
 2. Sekoita fariinisokeri, maapähkinävoi, vesi ja vanilja (sekä suola, jos sitä käytät).
 3. Sekoita ruokasooda ja teffjauhot ensin yhteen ja sitten taikinan sekaan.
 4. Leikkaa suklaa veitsellä mahdollisimman pieniksi paloiksi ja lisää vielä nekin taikinan joukkoon.
 5. Jaa taikina kuuteentoista osaan ja muotoile ne pyöreiksi tai hieman kulmikkaammiksi kekseiksi.
 6. Paista esilämmitetyn uunin keskitasolla n. 12 minuuttia.
 7. Anna keksien jäähtyä ja samalla hieman kovettua pellillä viisi minuuttia ennen niiden siirtelyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu