Satu Saunion vegaaninen leivontablogi
Info | Reseptihakemisto | Täytekakkuopas | Tuulispään leivontakirja
Näin korvaat: Kananmuna | Kermavaahto | Tuorejuusto | Muut maitotuotteet | Liivate
Erityisruokavaliot: Gluteeniton | Soijaton | Palmuöljytön
sunnuntai 13. huhtikuuta 2014
Kamomillaa kansien väliin
Blogin kulisseissa on nyt hetken aikaa roudattu kaupasta kassikaupalla vehnäjauhoja ja sokeria, katseltu leivontatarvikeliikkeiden muffinssivuokaosastoja sillä silmällä ja paistettu urakalla keksejä ja kakkusia. Uusia reseptejä ei täällä blogissa ole juuri julkaistu. Syy piilee siinä, että olen alkanut kirjoittaa kirjaa!
Ihan vielä ei kannata laittaa uunia päälle, sillä kirja on vielä hyvin hyvin hyvin alkutekijöissään. Julkaisuajankohdasta minulla ei ole vielä tietoa, mutta varovainen arvio voisi olla vaikkapa joskus ensi keväänä. Kerron asiasta tarkemmin heti, kun tietoa on olemassa.
Valitettavasti blogi tulee nyt väkisinkin hiljenemään, sillä reseptien kehitteleminen sekä kirjaan että blogiin voi käydä liian työlääksi. Sesonkijuttuja ja kavereille leivottuja kakkuja täällä todennäköisesti tulee näkymään vanhaan tyyliin. Vastapainona hiljaiselle blogille syntyy toivottavasti jotain semmoista, mikä ihastuttaa ja saa yhä useammat tutustumaan eläinystävällisen herkkuleivonnan maailmaan.
Toivottavasti tämä oli kiva uutinen! Uusia leipomisideoita tupsahtelee mieleeni, ja olen jo testaillut vaikka mitä reseptejä. Otan tottakai myös teiltä lukijoilta vastaan toiveita siitä, mitä kaikkea kirjassa voisi olla. Tarkoitus on, että kirjassa on pääosin vain uusia reseptejä, mutta muutama vanha tuttu blogin resepti saattaa päästä kirjaan. Minulle voi vinkata myös omista suosikkiresepteistä, jotka voisivat olla hyödyllisiä myös heille, jotka lukevat reseptinsä mieluiten paperilta.
PS. Tampereella on pari paikkaa, joissa saattaa päästä maistelemaan ja arvioimaan Kamomillan koekeittiön tuotoksia. En aio syödä kaikkia satoja pikkuleipiä ja muita juttuja itse, vaan syötän ne työpaikkani eli Runsaudensarven asiakkaille sekä Vegaaniliiton, Oikeutta eläimille -yhdistyksen, Animalian ja Luonto-Liiton Hämeen piirin aktiiveille heidän yhteisellä toimistollaan. Tässäpä voisi siis olla hyvä porkkana tutustua eläinoikeus- ja ympäristöjärjestöjen toimintaan.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tätä on odotettu! :)
VastaaPoistaTsemppiä kirjoituspuuhiin!
Ihan mahtavaa!
VastaaPoistaKiitos!
PoistaHuikeaa!
VastaaPoistaEn malta odottaa :)
Kiitos :)
PoistaHuippua :) Päivityksiä odotellessa...
VastaaPoistaKiitos!
PoistaHienoa, onnea tulevalle herkkuopukselle!
VastaaPoistaKiitos, Outi :)
PoistaJo ennestään pursuileva ruokakirjahyllyni tulee siis saamaan uutta täytettä. Intoa ja iloa puuhaan! On varmasti työläs, mutta palkitseva urakka :)
VastaaPoistaKiitos! Ainakin vielä hommat sujuu, mutta olen kyllä varautunut siihen, että jossain kohtaa tulee jokin kaamea paussi, kun ei saa mitään uutta ja jänskää keksittyä :)
PoistaIIKS ihanaa, mahtavaa, upeata!! Löysin blogisi vasta tämän vuoden alussa mutta jo muutaman viikon seurailun jälkeen mietin, mikset ollut vielä kirjaa kirjoittanut, koska kaikki reseptisi olivat niin upeita! Mahtavaa :---) Yritän välttää kirjojen ostamista (uutena siis, aivan kuten kaikkea muutakin uutta, paitsi ruokaa) mutta tämän kirjan kohdalla joudun varmaan tekemään poikkeuksen ;) Mahtavaa, en malta odottaa!
VastaaPoistaHihii, kiitos :)
PoistaMahtavaa! Onnea kirjaprojektille!
VastaaPoista-Kemppuli
Kiitos, Kemppuli :)
PoistaMahtavaa!!
VastaaPoistaJee, kiitos!
PoistaMoikka!
VastaaPoistaMinulle iski vastikään hyvin tiukka ruokavalio allergioiden puitteissa, ja olen ihan pihalla siitä, miten voin enää leipoa ja mitä, kun ilman kakkuja ja sokeria en voi elää.
Pääasioina ovat:
-maidottomuus
-kananmunattomuus
-vehnättömyys
-pähkinättömyys
-soijattomuus
Sisältäen myös ongelman, että olen allerginen jollekin jauhoseoksen aineelle, jossa oli kvinoaa, hirssiä, tattaria ja psylliumsiemenkuorta.
Kuiva- ja juustokakkuelämäni on kriisissä (yritelmäni murenevat käsiin tai eivät kypsy). Tähän mennessä ainoat käyttökelpoiset reseptit ovat löytyneet nimenomaan tästä blogista!
Kirjasi mielessä pitäen, toivoisin vinkkejä tämän suhteen, niin leipomisen kuin arkiruuanlaitonkin kanssa. Arvostaisin kovasti, jos voisit neuvoa minulle jonkin keittokirjan tapaisen avuksi siihen asti :')
<3
Pahoittelut, että vastaamisessa kesti näin tuhottoman kauan! Olen ollut reissussa hitaan netin kanssa ja sen jälkeen järjestöhommissa pitkiä päiviä, joten en päässyt vastaamaan aiemmin.
PoistaKuulostaapa melko hurjalta ja äkkinäiseltä muutokselta ruokavalioon, mutta onneksi noiden kiellettyjen ruokien jälkeen jää varmasti jäljelle vaikka mitä syötävää - täytyy vain ensin löytää ne :)
Jos et halua alkaa testailla, mitkä jauhoseokset sinulle sopivat ja mitkä eivät, niin teff-jauho voisi olla hyvä ratkaisu. Sitä löytyy eko- ja erikoiskaupoista. En muista nähneeni sitä missään perusruokakaupoissa. Se tuntuisi toimivan tosi hyvin resepteissä ja sen maku on tosi miellyttävä.
Sidosaineena käytän itse useimmiten ksantaania, jos teen gluteenittomia leivonnaisia, sillä se tuntuu vähän tehokkaammalta kuin psyllium. Psyllium lisätään taikinan nesteiden joukkoon ja sen on hyvä antaa turvota. Ksantaani puolestaan kannattaa lisätä jauhojen kanssa vasta viimeisenä, sillä se on ainakin oman kokemukseni perusteella tosi jämäköittävää tavaraa - jos sen lisää heti aluksi nesteiden sekaan, voi taikinasta tulla turhan paksua ja jauhojen lisääminen voi olla hieman hankalaa.
Kyselin tutuilta, löytyisikö heiltä kirjavinkkejä, mutta kysely ei valitettavasti tuottanut tulosta. Varmasti nettiä selailemalla löytyy ainakin englanninkielisiä blogeja, joista on apua. Oh She Glows -blogissa näyttäisi olevan mukavasti hyvinkin allergiaystävällisiä reseptejä: http://ohsheglows.com/categories/recipes-2/food-allergies/
Juustokakku ilman pähkinöitä ja soijaa voi olla aika hankala toteuttaa, mutta jotain ideoita sain. Sain ehdotuksen, että voisikohan riisiproteiinia hyödyntää sen juustomassassa antamaan jämäkkyyttä. Happamuutta massa voisi saada sitruunamehusta. Monissa amerikkalaisissa raakaruokaan painottuvissa blogeissa käytetään tosi paljon "nuoren kookospähkinän" (young coconut) lihaa tuomaan kermaisuutta jälkiruokiin ja smoothiehin. Joistakin etnisistä kaupoista voi löytyä noita kookospähkinöitä, mutta perusruokakaupoista tuskin. Jos vain kookospähkinät käyvät, niin kokeilisin ehkä sitä ja riisiproteiinia yhdessä.
Toivottavasti vinkeistä oli vähän apua. Multa voi kyllä kysellä jatkossakin ja vastaan parhaan tietoni mukaan :)