maanantai 20. lokakuuta 2014

Mustaherukkavispipuuro


Pikainen puuropäivitys! Vispipuuro on ihanaa, ja sen marjoja voi varioida loputtomiin. Eilen illalla keittelin puuron mustaherukoista ja tänään vaahdottelin sen kauniin punaiseksi.



Mustaherukkavispipuuro (ainakin neljälle)
  • 8 dl vettä
  • 3 dl mustaherukoita
  • 1 dl mannasuurimoita
  • 0,5 dl sokeria
  • 0,25 tl suolaa
  1. Mittaa vesi ja mustaherukat kattilaan. Käännä levy päälle. Kun seos kiehuu, vähennä hieman lämpöä ja keitä 5 minuuttia.
  2. Kaada mannasuurimot rauhallisesti kattilaan koko ajan sekoittaen, jotta ne eivät paakkuunnu. Keitä puuroa pienellä lämmöllä 10 minuuttia välillä sekoittaen.
  3. Mausta puuro sokerilla sekä suolalla ja anna sen jäähtyä kylmässä vesihauteessa. Siirrä huoneenlämpöinen puuro jääkaappiin viilenemään kunnolla.
  4. Vaahdota jääkaappikylmä puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella.
  5. Syö sellaisenaan tai kaura- tai soijamaidon kanssa.
Tästä puurosta tuli melko löysää, joten jos haluat tymäkämpää puuroa, käytä 1,25 dl mannasuurimoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu