keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Kirja-arvonnassa herneitä ja vanhaa uutta!


Kivaa tätä vuotta! Se on tähän saakka ollut aika vegaanikas, sillä nyt on meneillään Vegaanihaasteen täpinäisin kuukausi. Olen itse mukana tuutorina ja voin kertoa, että haasteen vastaanottaneiden henkilöiden Facebook-ryhmässä on ihan mieletön meininki! Vegaanihaasteen voi ottaa vastaan ihan koska vain ja sitä voi jatkaa niin kauan kuin itsestä tuntuu hyvältä – moni on muuten jo tämän tammikuun haasteryhmässä kertonut jatkavansa vegaanina koko loppuelämänsä. Kun ilmoittaudut mukaan nettisivujen kautta, saat sähköpostitse uutiskirjeen, jossa on paljon reseptejä kauppalistoineen sekä tietoa muustakin eläinystävällisestä elämästä. Halutessasi voit valita itsellesi tuutorin, jolta voi kysellä neuvoja ja vinkkejä tai lähteä vaikka löytöretkelle ruokakauppaan. Suosittelen lämpimästi!



Olin äsken Vegaaniliiton kokouksessa pitkästä aikaa ja ostin samalla pari kirjaa teille lukijoille ja satunnaiskävijöille jaettavaksi. Kyseessä on kaksi tosi hyvää, vaikkakin jo muutaman vuoden takaista teosta: Jere Niemisen Herne rokkaa sisältää ison läjän hernereseptejä. Pelkästä hernekeittokirjasta ei todellakaan ole kyse, vaan reseptien kirjo on valtava. Eläinoikeusyhdistys Faunan toimittama Vegaanin uusi keittokirja tarjoaa puolestaan hyvin monipuolisesti niin suolaisia kuin makeitakin reseptejä kokkailijoiden iloksi.

Kommentointiaika on päättynyt, arvonta suoritettu ja voittajille ilmoitettu sähköpostitse. Onnittelut Netalle ja Heinille ja valtavasti kiitoksia kaikille osallistuneille!

Osallistu näin:
  • Kommentoi tätä kirjoitusta kertomalla jokin mieleesi jäänyt kasvissyöntimuisto.
  • Kerro, kumman kirjoista mieluummin haluaisit, jos arpaonni osuu kohdallesi. Jos molemmat arvotut ovat valinneet saman kirjan, jaan kirjat sattumanvaraisesti.
  • Ethän kommentoi anonyymisti! Jos et halua kommentissasi antaa minulle mahdollisuutta ottaa sinuun yhteyttä esim. profiilisi tai blogisi kautta, voit osallistua arvontaan myös lähettämällä kasvissyöntimuistosi sähköpostilla osoitteeseen kamomillankonditoria ät gmail piste com.
  • Jätä kommenttisi viimeistään sunnuntaina 18.1.2015 klo 18. Suoritan arvonnan tuon jälkeen ja ilmoitan voittajille . Lisään voittajien nimet myös tähän kirjoitukseen.
Jos arvonnassa ei onnista, löytyy Vegaaniliiton Vegaanipuodista muita kirjoja inspiraatioksi. Puotiin pääset tästä: Vegaanipuoti. Sieltä löytyy keitto-, ravitsemus- ja eläinoikeuskirjojen lisäksi muun muassa kangaskasseja ja pinssejä! Suosittelen liittymistä Vegaaniliiton jäseneksi, sillä jäsenille on puodissa luvassa jäsentarjouksia. Tänä vuonna vegaaniliittolaiset saavat myös oman jäsenkortin, jolla saa etuja monista liikkeistä.

39 kommenttia:

  1. Täytyy jakaa tuorein kasvisruokamuisto - eli juuri lautaselta parempiin suihin kadonnut vegaaninen pannari ja mansikkahillo. Ihanaa! Ja jos vielä arpaonni suosii niin vegaaninen uusi keittokirja kelpaisi kyllä. 😄

    VastaaPoista
  2. 60-luvun cocinas de new mexico kirjasesta tehty guacamole. sitä meillä on tehty 40 vuoden ajan. aina onnistuu ja tulee meksikon matka mieleen. saat itse valita kumman annat, jos arpaonni suosii

    tiina klemola

    VastaaPoista
  3. Olen vegaanihaasteen aikana päässyt maistamaan uusia ihania omia tekemiä makuja, viimeksi tänään kookoskurpitsakeittoa, tahinia ja pehmeää hummusta.

    Olen löytänyt uuden ilon keittiössä ja elämässä, ja vegaani elämäntapa tulee jatkumaan haasteen jälkeenkin. Seuraavaksi kokeilen manteli"juustoa"! Jos olisin niin onnekas, että arpaonni suosisi uutta innokasta kokkia, valitsisin Vegaanin uusi keittokirja -opuksen.

    Maria Aurora Kalmari

    VastaaPoista
  4. Tehtiin vastikään lapsen 3-vuotis syntymäpäiville vegaaninen Titi nalle kakku. Pohja onnistui ohjeidesi mukaan ja kakku jopa muistutti nallea, mikä yllätti itsenikin. Ja kaikkein tärkeintä, kakku maistui hyvältä pienten vieraiden mielestä.

    VastaaPoista
  5. Ihania kasvisruokamuistoja on jo niin paljon... Juuri tällä hetkellä uunissa paistuu uusi kokeilu josta toivottavasti jää myös positiivinen muisto. Reseptin nappasin toisesta suomalaisesta suosikkiblogistani chocochilistä: kahden aineen keksit, niihin tulee vain banaania ja kookoshiutaleita. Jännittää, mutta tuoksu on ainakin ihana. :)

    Mullekin keittokirjoista kelpaisi kumpi vaan, mutta ehkä tuo Herne rokkaa olis mielenkiintoisempi.

    VastaaPoista
  6. Aikanaan kasvisgallerian punajuuripihvejä ja atrian uunivihanneksia maistaneena maku tuli aivan puskista. Myöhemmin kasvispasteijoita tehneenä oli yllätys kuinka paljon kasviksia saa maustettua kun näkee vähän vaivaa esivalmisteluissa. Myöhemmin olen lisännyt ruokavaliooni paljon eri kasviksia ja hedelmiä sekä papuja tykkään käyttää kastikkeissa. Seuraavaksi aion kokeilla tofukuutioiden paahtamista uunissa salaatin juuston korvikkeeksi. Haluaisin vegaanin oman keittokirjan.

    Miika Salonen

    VastaaPoista
  7. Vaikeaa nostaa mitään yli muiden. Ainakin huomaan, miten on ajattelu muuttunut ensimmäisen veganisoitumisyrityksen jälkeen. Silloin 2000 luvun alussa maistoin tofua maustamattomana ja mietin, mitä hyvää tässä on. Miksi vegaanit tätä syövät. Makuelämys ankean bliisu luonnollisesti. Olin siinä aloitellut omaa elämää kotoa muuton jälkeen ja kokkaustaidoissa hiomista muutenkin. Eipä siis tullut mieleen, että maustamisessa on taikaa. Nykyään olen tofuun hyvin lääpällään sen monikäyttöisyyden vuoksi. Myös leivonta tuntui tuolloin utopistiselta vegaanisesti. Nykyään olen onneksi muutamia kertoja leipoessani tuonkin oman vanhan luuloni kumonnut.

    VastaaPoista
  8. Herne rokkaa oli hyvin mielekäs kirja, mutta myös Vegaanin uusi kerittokirja tulee käyttöön, mikäli arpaonni suosisi.

    VastaaPoista
  9. Muistuu mieleeni vuosi 1992. Kiinnostuin silloin ihan valtavasti ravitsemus-asioista. En muista enää mistä niitä juttuja sitten opettelin (en ainakaan netistä! =D), mutta tein jo silloin pirtelöitä - joita nykyään trendikkäämmin smoothieiksi kutsutaan... Aineksina käytin muun muassa seesaminsiemeniä (joista tein itse kasvimaitoa) sekä carobia. Vuosikausiksi nuo pirtelöt jäi, mutta nykyisin surauttelen niitä taas innokkaasti.

    Hernekirja kiinnostaisi, jos onni potkaisisi!

    VastaaPoista
  10. Muistan, kun pienestä tytöstä lähtien olen halunnut laittaa kaikkeen ruokaan hernettä, maissia ja paprikaa. Ne on lempimakujani vielä tänäkin päivänä <3

    Vegaanin uusi keittokirja olis mahtava voittaa! Ihanaa vuoden jatkoa ja terveellistä elämää <3

    kati-ruotsalainen@hotmail.com

    VastaaPoista
  11. Herne rokkaa on ihan huippu kirja! Sitä lähden tavoittelemaan.
    Muistini on kyllä aivan mahdottoman huono, mutta semmoisia pieniä "voittoja" on jäänyt mieleen kun joku on tykännyt kokkaamastani ruuasta tai leivonnaisista, ja alkanut käyttää samaa vegaanista reseptiä.
    veikeaverso@gmail.com

    VastaaPoista
  12. Vegaanin uusi keittokirja kiinnostaa, sillä meillä ollaan vasta menossa vegaaniin suuntaan. Tuorein juttu omassa keittiössä on vihersmoothiet, monin erilaisin variaatioin. postin.tuomaa@gmail.com

    VastaaPoista
  13. Olen ollut 1,5 vuotta 95 % raakaruokailija ja syön vain kerran viikossa lämmintä ruokaa, joten jokainen lämmin vegaaniateria on minulle herkutteluhetki. Parhaita hetkiä on ruoanvalmistuksessa se kun paistinpannulla kuullottaa juustokuminaa, valkosipulia, tuoretta inkivääriä ja tuoretta chiliä. Tuoksu on aivan mahtava. Tällä tavoin aloitan yleensä vegaaniruokien valmistuksen ja jo paistamisen aikana fiilistelen sitä tulevaa makua. Parasta on jos mies ja lapsi ovat lähteneet pihalle leikkimään ja minulla on ihan oma rauhallinen ruoanlaittohetki. Sitten he tulevat nälkäisinä kotiin ja syödään yhdessä. Uusimmassa blogikirjoituksessa on uusin vegaaniherkkukokeiluni aloo gobi, jota söisin mielelläni vaikka joka päivä ellen olisi raakaravinnolla. Toivoisin voittavani vegaanin uuden keittokirjan, koska olen vasta aloittelemassa vegaaniruokien harjoittelua. Raakaruokailu alkaa jo onnistua, mutta vegaanius on uusin aluevaltaukseni.

    VastaaPoista
  14. Mulle mieluinen kasvisruokamuisto on mun ylioppilasjuhlat (joskus ikuisuus sitten :D). Halusin tarjota vain oman näköistä purtavaa ja niinpä juhlien koko menu oli vegaaninen. Suvussani suhtaudutaan hyvinkin ennakkoluuloisesti kasvisruokaa kohtaan, mutta juhlapöydän tarjottavat katosivat oikein hyvin parempiin suihin. :)
    Havittelisin Vegaanin uusi keittokirja -teosta.
    aistitasolla (at) gmail.com

    VastaaPoista
  15. Kasvissyöntimuistoja on niin monia ihania, mutta yhtenä parhaimmista mieleen tulee juhlat, joissa sekasyöjätkin rakastuivat täysin vegaaniseen ruokaan. <3

    JOS onni suosisi, valitsisin Vegaanin Uuden Keittokirjan. :)

    -Netta N
    n_netta@hotmail.com

    VastaaPoista
  16. Ihania muistoja on paljon, mutta mieleen tulee negatiiviset kouluajoilta. Jääneet siis mieleen.. En voi vieläkään syödä kasvissosekeittoa, koska sitä oli koulussa ainakin joka toinen päivä ja vaikka hyvää olikin niin pisti kyllästyttämään :)

    Ihanista muistoista tulee mieleen mummon kasvisruuat, hän ei voinut ymmärtää kasvissyöntiä, mutta yritti aina parhaansa mukaan tehdä minullekin evästä, välillä mentiin metsään kun en saanut häntä ymmärtämään että kananmuna ei ole kasvis :D

    Mielelläni ottaisin Vegaanin uuden keittokirjan

    mirama79(at)gmail.com

    VastaaPoista
  17. Viimeisin ihana kasvisruokamuisto on tältä viimeiseltä joululta, kun söin aivan taivaallista seitan-paistia ja myös vanhempani pitivät siitä. Samoin totesimme, että joululaatikot maistuvat vegaanisina aivan yhtä hyvältä kuin eläinkunnan tuotteilla höystettynä, joten jatkossakin ne voi aivan hyvin tehdä ilman munia ja maitotuotteita.

    prinssikaspian(at)gmail.com

    VastaaPoista
  18. ^ Niin ja mielelläni ottaisin vastaan Vegaanin uuden keittokirjan!

    VastaaPoista
  19. Suosikkikiinalaisen kasvisruoka-annokset. Muistelen jokaista käymiskertaani kuola valuen 8) Haluaisin vegaanin uuden keittokirjan.

    riinasa@hotmail.fi

    VastaaPoista
  20. Äitini on mahtava kokki, mutta vegaanit valmistusmetodit eivät vain kuulu hänen repertuaariinsa. Kävin vegaanihaasteen juuri alettua hänen luonaan kylässä ja etukäteen jo ilmoitin tulevani omin eväin. Asia oli ilmeisen kirpeä mestarikokille ja yritin lievittää tuskaa sanomalla, että haastehan kestää vain kuukauden. Nyt mietin kuumeisesti, kuinka kertoisin hänelle että aion jatkaa vegaanina haasteen jälkeenkin. Kuinka ihmeessä 47-vuotias vegaani "tulee fiksusti kaapista" äidilleen..?

    :-D
    sari@hukassa.com
    Vegaanin uusi keittokirja olisi upea juttu aloittelijan keittokirjastossa.

    VastaaPoista
  21. Vuosien ajan ajattelin, että soijasuikaleet on vähän turha keksintö. Lueskeltuani sitten ties kuinka kauan erilaisia kiinnostavia reseptejä vegeblogeista päätin lopulta kokeilla, josko suikaleista olisi mihinkään, ja tykästyin niihin ihan hirveästi! Yksi ihan mielettömän hyvä resepti on Pidemmän korren tyylinen "kana"keitto. Vähän eri meininkiä kuin kouluruokaloiden täysin mauttomat ja sitkeät soijasuikaleet : D sara.honkanen@jippii.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unohtui! Toivoisin hernekirjaa, koska tuo toinen minulla jo on :)

      Poista
  22. Tänään tein ihanaa kasvispastaa: lehtikaalia, suppilovahveroita, aurinkokuivattua tomaattia, tuoretta tomaattia, sipulia ja valkosipulia, suolaa, pippuria ja runsaasti oliiviöljyä kera täysjyväspagetin ja rouskuvien siementen! Hernerokkakirja mulla on jo, ja hyvä kirja onkin! Eli tuo toinen kirja kiinnostaisi :)

    Emilia emirembegal (sejuttu) rocketmail.com

    VastaaPoista
  23. Jokunen vuosi sitten pihvinpurijan kanssa samassa taloudessa oli tarkoitus laittaa makaronilaatikkoa. Itse wannabe-vegenä jemmassa oli soijarouhetta, onneksi, sillä jauheliha oli pilaantunut ja kauppaan pitkä matka. Manasin hieman ääneen mutta muistin sitten soijarouheet, pyöräytin laatikon, jota pihvinpurijakin kehui, ihmetellen tosin, mistäs sen jauhelihan oikein repäisit? Kerroin hänen syöneen juuri pelkkää kasvista. Upposi ja piti nälkää, joskaan ei hänestä kasvisruokaisijaa tullut. Minusta tuli, mutta muistoja ei vielä ole paljoa kertynyt ja toivottavasti onni suosii, sillä kirjalle ois käyttöä! Jos valita sais, Vegaanin uusi keittokirja upoais ehkä paremmin, mutta ei mulla Herneen rokkaustakaan ole. Pidän peukkuja :o)
    Nimi viitannee google-tiliin, mutta ei mulla google-meilia ole. Meili muotoa etunimi at sukunimi piste net.

    VastaaPoista
  24. Ei nyt erityisen ikimuistoinen juttu, mutta keskiviikkona koulun kasvisruoka oli aika mielenkiintoista... Vähän niinkuin pyttipannu tyylistä, tai ainakin vaikkutti siltä että sinne on vaan tungettu kaikki ruuat joiden eräpäivä lähestyy... Tai sitten niillä siellä keittiössä on vaan ollut lista kaikista mahdollisista kasviksista ja ovat sieltä summa mutikassa ruksineet! :D Siinä oli kummiski semmonen kiusaustyyppinen pohja, eli "liuskeperunoita" ja jotain kastiketta, mutta sit siellä oli valkoisia papuja, varmaan jotain herne-maissi-paprikaa, hillosipuleita, ruusukaaleja ja lötsöjä lehtikaalisattumia... Melko mielenkiintoinen kokonaisuus! ;)
    Jos arpaonni suosii, niin ottaisin mieluummin varmaan sen Vegaanin uuden keittokirjan! ^.^

    Ja s.posti on neiti piste tarina @ gmail piste com

    VastaaPoista
  25. Syksyllä olimme Sitran Tulevaisuudenkotitalous-hankkeessa mukana ja sekaruokaa aiemmin syönyt perheemme eli kuukauden vegaanisti Vegaaniliiton laatiman ruokasuunnitelman (resepteineen) mukaan, tukena oli kauppakassi-ovelle palvelu. Itse emme olisikaan kaikkia meille vieraita tuotteita mitenkään löytääkkään. Aivan loistava kokeilu, opimme hirmuisasti! Lapsille ruoka maistui ilman mitään ihmettelyjä ja ehkä ruokahalukin kasvoi. Tämähän ei päättynyt hankkeen mukana, vaan ei ole meillä lehmanmaitoa juotu, vaikkain joitain lehmanmaitotuotteita palasi, punaista lihaa emme osta ja kauppakassipalvelu jatkaa viikottaisena palveluna. (reseptit muuten löytyvät sitran resurssiviisas-sivuistolla)

    Kyllä vain reseptit nyt arjessa toistavat taas itseään, ideoita voisi tulla lisää. Kunpaakaan kirjaa ei meiltä löydy, joten kunpi vain! Innan lastenruoka-kirjaan olemme ihastuneita, niin ehkäpä se olisi sitten mielummin se, missä Inna on mukana ollut tekemässä!

    VastaaPoista
  26. Tykkään kiinalaisen ravintolan tofua, bambua ja herkkusieniä annoksesta!:)
    Vegaanin keittokirja kiinnostaa!

    luumunkukka(at)luukku.com

    VastaaPoista
  27. Viimeisin kiva kasvissyöntimuisto tapahtui jouluna, kun kokiksi opiskeleva sukulainen maistoi tekemääni seitania ja kehui paremmaksi kuin mitä hänen opettajansa oli koulussa kasvisruokaviikolla maistattanut oppilailleen! Sai olla ylpeä omasta tekeleestä :P Vegaanin keittokirja nappaisi paremmin! (:

    rrriinammm@windowslive.com

    VastaaPoista
  28. Minun muistoni liittyy sijajuustoon ja tofugrilleriin, molemmat oli mun miehen herkkua sillon kun aloimme seurustelemaan 12 vuotta sitten, hän oli vegaaniminätoisinan kalaan haksahtava lakto-ovo.Kumpaakaan en ollut koskaan maistanut ja kauhistus/kammotus/ölläöys oli suuri kun maistoin, kuinka kukaan voi moista hirveyttä syödä!!! Sittemmin veganisoiduttuani on siedättymistä (tai makuaistin astettaista degeneroitumista) tapahtunut ja kyseiset tuotteet ovat mielestäni varsin mainioita :D Muistan kyllä silti sen epätoivoisen epäuskon,että tollastako se vegaanina eläminen sit on...

    VastaaPoista
  29. Grillattuun maissiin tykästyin jo aikoja sitten, ja se on sellainen kesäherkku, ettei siitä kieltäytyviä kyllä ihan heti tule mieleen. Ehdoton hankinta grillijuhliin, maistuu lapsillekin todella hyvin.

    Vegaanin uusi keittokirja on mieluisampi.

    ari.savolainen@gmail.com

    VastaaPoista
  30. Vegaanin uusi keittokirja houkuttaisi vielä enemmän kuin Herne rokkaa. Jo vuosikymmenten taakse sijoittuva ensi käynti kasvisravintolassa on jäänyt mieleen hyvin. Siinä ennakkoluulot karisivat aika lailla...
    flight(at)luukku(piste)com

    VastaaPoista
  31. Monta asiaa on jäänyt kasvissyönti-ajoilta mieleen. Olin 12 vuotta lakto-ovo-vegetaristi ja nyt vuoden vegaani. Kasvissyönnin alkuaikoina koostui ruoka lähinnä nuudelista, makaroonista ja salaatista. Kasvissyönnin yleistyessä on ollut hienoa löytää uusia ja helppoja reseptejä helposti :)
    Erityisesti mieleen jäi viime kesäinen yritys syödä merilevää :) Vegaanin uusi keittokirja miellyttäisi minuakin, mutta ei herne rokkaa - kirjakaan haitaksi olisi :)
    tanjamorte(a)gmail.com

    VastaaPoista
  32. Mulle tuli mieleen kaikki ne sekalaiset kesäseikkailut jolloin on tullut syötyä mm kasvishernekeittoa suoraan purkista koffi kyytipoikana, atrian kevyt perunasalaattia sellaisenaan tai kylmien tofugrillereiden kanssa, gogreenin salsaakin on tullut syötyä kertakäyttölusikoilla suoraan purkista^^ Herne rokkaa kiinnostaa! negalainen(at)gmail.com

    VastaaPoista
  33. Viime aikojen parhaat "kasvissyöntimuistot" on tän vegaanihaasteen aikana, kun olen onnistunut taikomaan herkullista vegaaniruokaa, josta olen itse pitänyt ja ennen kaikkea, jota myös sekaanimieheni on kehunut useita kertoja (ja osoittanut tykkäämisensä ottamalla lisää). Porkkanakakku ja savutofukiusaus ovat ainakin lunastaneet paikkansa meidän ruokalistalla :)

    Vegaanin uusi keittokirja olisi ykkössijalla, mutta myös Herne rokkaa kelpaisi enemmän kuin hyvin (kirjahyllyymme) keittiöömme.

    riikkis ät msn piste com

    VastaaPoista
  34. Eilen kokeilin Chocochilin ohjeella linssikeittoa, joka oli kyllä parasta keitoista mitä tähän mennessä olen tehnyt!

    Jos Fortuna niin suo, niin Vegaanin uusi keittokirja kelpais tänne :)
    riikka.alahulkko@gmail.com

    VastaaPoista
  35. olen vegaaneillut kasiluokalta lähtien (hui jo 4 vuotta), joten siitä asti kaikki syöntimuistot ovat olleet kasvissyöntimuistoja :--) nyt kun mietin mikä näistä muistoista olisi kivoin, niin voisin maininta ainakin ihan viimeisimmän joulun. vieteltiin sitä tätini luona perheemme kanssa ja mummo oli tapansa mukaan tehnyt joululaatikot. tällä kertaa kaikki laatikot oli tehty vegaanisesti, eikä minun tarvinut tyytyä vain siihen yhteen minulle tehtyyn 'erityisruokaan.' makaronilaatikkoa oli kyllä myös yksi lihallinen versio, mutta sitä kompensoimaan kaksi lihatonta :--D on mahtavaa kun lapsuusaikoijen lempikokkini on alkanut myös testailla vegaanisia versioita.

    aikoinani aloitin vegeilyn parhaan kaverini innostama, ja hänellä vietin yhdeksännen luokan aikana varmaan enemmän aikaa kuin kotona. siitä ajasta hyviksi muistoiksi jäivät kaikki kerrat kun öisin kokkailtiin keittiössä aina kaikkia hiton hyviä ruokia. edelleenkin hänen luonaan aika usein valloitamme keittiön silloin kun nähdään. :--))

    kiitos kivasta blogista, susta oli paljon apua kun leivoin tuossa ekan täytekakkuni joulupöytään!

    VastaaPoista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu