tiistai 17. toukokuuta 2016

Vesimelonijäätee


Kesä saapuu vauhdilla, joten lämpöisiin keleihin kannattaa jo virittäytyä keittelemällä jääteetä! Heräteostoksena hankittu vesimeloni päätyikin omassa keittiössäni teen sekaan ja muuntui makean raikkaaksi juomaksi.


Lisää jäätee- ja muita juomareseptejä löydät tätä linkkiä klikkaamalla.

Ennen reseptiä pari mainosta

Ensi viikonloppuna Tampereella vietetään Vegfestiä! Tarjolla on ruokaa, luentoja, ruokaa, järjestöjä, ruokaa, puheenvuoroja, ruokaa, yrityksiä ja ruokaa. Pidän sunnuntaina luennon mistäpä muustakaan kuin leipomisesta. Muun ajan hengailen Tuulispään pisteellä, jossa tarjolla on maistiaisia Tuulispään leivontakirjasta. Kirjan voi ostaa sieltä 25 eurolla, ja kun sen ostaa suoraan Tuulispäältä, saa Tuulispää siitä isomman potin itselleen.

Ja sitten! Loin itselleni ASKfm-tilin ja olen siitä aika innoissani. Lisätkääpä minut seurattavaksi ja tulkaa kyselemään: ask.fm/kamomillankonditoria. Vastailen oikein mielelläni ihan kaikenlaisiin kysymyksiin enkä siis pelkästään leivontajuttuihin.


Ja sitten se resepti!

Vesimelonijäätee, n. 1 litra
  • 5 dl vettä
  • 2 teepussia (esim. vaniljalla maustettu valkoinen tee)
  • 1/2 dl sokeria*
  • 1/2 dl limetti- tai sitruunamehua (sitruksenmallisessa pullossa oleva käy oikein hyvin)
  • n. 1 kg vesimelonia kuorineen punnittuna
  1. Kuumenna vesi 80-asteiseksi (tai kuumemmaksi käyttämäsi teelaadun mukaan) ja hauduta teepusseja viisi minuuttia. Poista teepussit, jotta teestä ei tule kitkerää.
  2. Sekoita joukkoon sokeri ja limettimehu.
  3. Kuori ja paloittele vesimeloni.
  4. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja käytä konetta, kunnes juoma on sileää. Tarvittaessa siivilöi juoma.
  5. Anna juoman kylmentyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan ennen tarjoilua. Säilytä valmis juoma jääkaapissa.
*Jos et halua käyttää sokeria, voit makeuttaa juoman agave- tai vaahterasiirapilla tai vaikkapa stevialla. Juoma maistuu lämpimänä/huoneenlämpöisenä makeammalta kuin kylmänä, mikä kannattaa ottaa huomioon makeutta säädellessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu