maanantai 13. kesäkuuta 2016

Pirtelöiden aika!


Valmistin teille kaksi simppeliä ja herkullista pirtelöä, joista on varmasti iloa, kunhan kelit tästä vielä vähän kuumenevat! Mansikkainen jäätelösooda on samaan aikaan makea sekä kirpeä ja ihanan virkistävä. Oreo-pirtelö on puolestaan täyteläisen vaniljainen suklaakeksihippuineen.


Vegaanisesta jätskihyllystä löytyy jo tosi kivasti aineksia pirtelön raaka-aineeksi tykkäsi sitten kaura-, soija- tai riisipohjaisista jäätelöistä. Nesteeksi pirtelöön sopii oikeastaan mikä tahansa kasvimaito, mutta kannattaa tietysti valita sellainen, josta itse tykkää muutenkin. Oatlyn iKaffe-kauramaito sopii erityisen hyvin pirtelöön, sillä se on rasvaisen täyteläistä. Myös sitruunalimsa sopii tosi hyvin marja- ja hedelmäpirtelöihin.

Mansikkainen jäätelösooda, yksi annos
  • 2 1/2 dl kaura-, soija- tai riisijäätelöä
  • 3 dl mansikoita
  • 2 dl sitruunalimsaa
  1. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi, jotta limsan kuplat eivät karkaa.
  2. Tarjoile heti!

Oreo-pirtelö, yksi annos
  • 2 1/2 dl kaura-, soija- tai riisijäätelöä
  • 3 dl kaura- tai soijamaitoa
  • 5 Oreo- tai Hugo-täytekeksiä
  1. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Jos käytät sauvasekoitinta, kannattaa keksit murskata etukäteen.
  2. Tarjoile heti.


Oreo-keksit ovat kuin ovatkin yleensä vegaanisia! Kannattaa kuitenkin varmuuden vuoksi tarkistaa, ettei ainesosissa mainita heraa (whey), sillä jotkut keksierät tulevat valmistajilta, joiden käyttämä resepti ei ole vegaaninen. Lisää vegaanisia keksejä löydät Vegaanituotteet-sivulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu